A MŰVÉSZET SZENTJEI - FELHÍVÁS

Lehetnek-e a művészetnek szentjei?

A felhívás célja, hogy a „művészet szentsége” nevében megtaláljuk az emberiség két évezrede alatt „lehívott” művészet szentjeit. Javaslatunk szerint ezek lehetnének például: Johann Sebastian Bach, Bartók Béla, Andrej Rubljov, Kazimir Malevics...

Ismerjük fel azokat a művészeket, akik máig hatóan a „világ világosságai”, akik buzgók voltak a tehetségben és buzgók a jóban, akik sokszor ezért elszenvedték a meg nem értés mindennapjait, mégis reményt, megértést, szeretetet hagytak ránk. Akik tolmácsolták az idők jeleit, Isten szavát, a teremtés szépségét, harmóniáját. Akik miatt, lelkünk legmélyén érezzük a világunknál jobb világ ideáját. Akik, érintettségük által segítenek bennünket abban, hogy magunkban és másokban is fényt gyújtsunk, és a megvilágított úton haladva felismerjük egyéni életünk, közösségeink, az emberiség és a Teremtő összetartozását.  

Várjuk a felhívásunkkal egyetértő, azt támogató aláírásokat és a további javaslatokat, észrevételeket…  

A felhívást közzétettük Mindenszentek napján, 2017. november 1-jén,  

SAXON Szász János képzőművész
Dárdai Zsuzsa művészetkritikus
 

 

 

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook