A kormány 2012-es Közmunkaprogramja ellen

"A legfontosabb változás, hogy a jövőben létrejön az úgynevezett közfoglalkoztatási jogviszony, ami eltérhet a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalói jogviszonytól. Ennek egyik legfőbb oka, hogy így a kormány a minimálbérnél kisebb járandóságot is megállapíthat a rászorulóknak. Azaz nem lesz kötelező kifizetni a mostani havi, bruttó 78 ezer forintot a közmunkán dolgozónak napi nyolc órás munkájukért. A törvényjavaslatból az olvasható ki, hogy a közfoglalkoztatás keretében dolgozónak kötelezően adandó bér csak bruttó 46.800 forint lesz. Azaz a kormány már 40 százalékkal képes csökkenteni a bérköltségeket, hiszen a minimálbéres foglalkoztatáshoz hasonlóan nem lesznek érdekeltek abban a foglalkoztatók, hogy több pénzt adjanak a közmunkásoknak."

havi 38000 FT 8 órás közmunkáért szép mondhatom. Felháborító. és 4 órában 19000 FT ot. a bpj összegét nem éri el 28500 FT-ot.

A közmunkások  bérét továbbra is a minimálbér alapján határozzák meg.

Ne a bruttó 46800 FT -ból!

Írjátok alá ezt a peticiót, ha nem akarjátok, hogy rosszabb legyen a helyzet a mostaninál!!!

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Horváth Ágnes petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...