A gyermekek egészséges táplálkozásáért a közétkeztetésben.

Mindenki számára fontos az egészséges táplálkozás. Ha gyermekeinkről van szó, akkor ennek különleges jelentősége van. Ezért minden lépés, amit ennek érdekében megtehetünk nem csak hasznos, hanem kötelességünk is.

A táplálkozásban az adalékanyagoknak semmilyen érdemi szerepe nincs. Az adalékanyagokat csak és kizárólag az élelmiszeripar alkalmazza, az általuk elállított termékek minőségének manipulálására. A legtöbbjük soha semmilyen konkrét hatástani vizsgálaton nem esett át. Főleg nem azokban a kombinációkban, amelyben egy élelmiszer alapanyagban vagy termékben megtalálhatók. Még ha a természetben előforduló anyag is, kémiai és vegyipari folyamatok produktumai. Azok a határértékek, amelyek alkalmazásukat előirják nem tekinthetők minden kétséget kizáró mennyiségeknek. Ezért egyértelműen kijelenthető, hogy az adalékanyagok kockázati tényezők az egészségünk szempontjából.

A közétkeztetésben sok ilyen adalékanyagot használnak. A szabályozás tartalmaz tiltólistát és a nem tiltott adalékanyagokat szabadon alkalmazhatónak tekinti. Ugyanakkor egyetlen adalékanyagot sem ír elő kötelező jelleggel. Igy jogi megközelítésben lehetséges olyan étel és menü biztosítása, amely egyáltalán nem tartalmaz adalékanyagokat.

Azt is kijelenthetjük, hogy egy adalékanyagot nem tartalmazó étel minden tekintetben egészségesebb, mint egy étel amelyik adalékanyagokat tartalmaz.

Jelenleg a közétkeztetésben nem lehet olyan menüt és ételsort kérni, amely 100%.ban adalékanyag mentes. Pedig ennek létezéséhez nem kellene különösebb erőfeszítéseket tenni. Ugyanakkor a szülők és gyermekek érdeke, hogy választási lehetőség legyen, akár úgy is, hogy ez csak külön térítés ellenében lehetséges.

Aláírásával ön támogatja az Alapítványunk által felkarolt, szülők és óvódák által indított kezdeményezést, hogy a közétkeztetésben legyen kötelező jelleggel olyan választási lehetőség, amely garantálja a szolgáltatott menü és étel 100%-os adalékanyag mentességét.


Kujbus Brigitta PKD Alapitvány    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kujbus Brigitta PKD Alapitvány petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...