A Budapest-Szolnok közötti vasúti közlekedés állandó késései miatti tiltakozás.

Pár éve még csak kb. heti egy késéssel kellett számolnia a vonattal utazóknak. Mostanra viszont már naponta késnek a vonatok, hol műszaki okok, hol baleset, hol pedig szervezetlenség, a vonal túlterheltsége miatt. A balesetekről nem tehet a MÁV STart, ezt megértjük, azonban a műszaki hiba és a szervezetlenség/túlterheltség miatti késésekről igen. A munkába igyekvő felnőttek naponta magyarázkodhatnak a munkahelyükön a késések miatt, illetve ha hazafele tartanak, akkor pedig a pihenő idejük rovására kénytelenek várakozni. A szülők nem győzik igazolni a vonatkésés miatti hiányzásaikat a gyerekeknek. A legújabb adatok szerint ennek a vonalnak az utasforgalma 2018-ban 1.200.000 utas volt. Ez már egy olyan szám, amire illene egy szolgáltatónak odafigyelnie. Az utasok fizetnek, a MÁV-nak pedig szolgáltatnia kellene, amibe a pontos célbaérkezés is beletartozna.

Tiltakozunk az állandó késések és járat kimaradások miatt! Már az is felháborító, hogy túlzsúfolt, klíma nélküli, időnként fűtés nélküli vonatokkal kell utaznunk, de hogy ezek a vonatok még minden nap késnek is, az már dühítő.

Közösen Összefogva Szolgálunk Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Közösen Összefogva Szolgálunk Egyesület, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.