Apa és dúla jelenléte egyszerre szülésnél az Uzsoki Kórházban

Sikeres petíció

2023-11-05 16:14:39

Kedves Aláírók!

Többen már biztosan értesültetek róla, hogy a petíciónk sikerrel zárult. 2023. novemberétől az Uzsoki kórház által kiadott közlemény szerint engedélyezik, hogy a vajúdás és a szülés ideje alatt az apa (vagy más felnőtt kísérő mellett) a dúla is jelen lehessen.

Nagyon örülünk a hírnek, hálásan köszönjük a támogatásotokat és a kórház vezetőségének azt, hogy meghallották a hangunk.

A kórház közleménye:

"Tisztelt Várandós Pácienseink!

Az utóbbi időben a szüléssel összefüggő kapcsolattartás társadalmi elvárásai megváltoztak.

Intézményünk vezetősége saját Szervezeti és Működési Szabályzatunkkal és az 1997. évi CLIV. törvény 11 § (5) bekezdésével összhangban úgy döntött, hogy kórházunk területi ellátási kötelezettségébe tartozó várandósok részére a vajúdás és a szülés alatt engedélyezi a szülő nő által megjelölt nagykorú kisérőjének jelenléte mellett a dúla (a szakképzettséget igazolni kell!) egyidejű részvételét is.

Kérjük szíves tudomásul vételét, hogy amennyiben a kísérők jelenléte bármilyen szempontból veszélyeztetné a szülészeti ellátás biztonságát és zavartalanságát, az egészségügyi szakszemélyzetnek kötelessége, hogy a kísérőket távozásra szólítsa fel!

A szülés során megfelelő sterilitási viszonyok biztosítása szükséges, így a kórházi automatában elérhető védőruha megvásárlásának kötelezettsége a szülő nőt, illetve hozzátartozóját terheli."

Anonymous

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.