Budapest XIII. Kerületi Önkormányzata azonnal állítsa le a varjúcsapdázást!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Varjúhírek

2023-06-02 01:05:50

Tisztelt Támogató!

Köszönöm, hogy aláírásával fellép a XIII. kerületi varjak védelme érdekében.

Figyelmébe ajánlom a 444.hu legutóbbi cikkét:

https://444.hu/2023/05/31/az-a-vadaszt-bizta-meg-a-xiii-kerulet-a-varjak-csapdazasaval-aki-ellen-nyomozas-folyik-a-janos-korhaznal-kilott-vaddisznok-ugyeben

Szerepel benne ezen kívül még egy petíció, amit alá lehet írni, egy FB csoport, ahol hozzá lehet szólni és egy tüntetés június 5. 17 órára a XIII. kerület Béke tér 1. Polgármesteri Hivatal elé meghirdetve, amire el lehet menni.

Azt gondolom, hogy most megmozdult valami, ami bizakodásra ad okot. Ekkora ellenállást látva nem hiszem, hogy az Önkormányzat sokáig fenntartja a kialakult csapdahelyzetet, nekik sem lehet érdekük, hogy a választópolgáraik ellen forduljanak.

Írtam a XIII. kerület önkormányzati képviselőinek, melyben kérdezem, hogy vettek részt a csapdaállítási folyamatban, egyáltalán ki hozott erről döntést, mi a véleményük, beszéltek-e a körzetük lakosaival a témáról. Nem válaszoltak. Kérdezze őket Ön is, főleg, ha XIII. kerületi lakos, akkor a körzetéhez tartozó képviselőt keresse fel akár személyesen a fogadóóráján, vagy telefonon e-mail-ben.

A lényeg, hogy sokan szóljunk, sokféleképpen fejezzük ki, hogy elfogadhatatlannak tartjuk a varjak csapdázását.

A 2 csapda:

1. Béke tér 1. Polgármesteri Hivatal teteje

2. Vízafogó sétány 6, Ugri-Bugri Bölcsőde teteje

Az MME honlapján hosszú hallgatás után most megjelent egy ismertető:

https://www.mme.hu/embereket_tamado_madarak

de ez kizárólag a madártámadásokkal és az ember védekezési lehetőségeiről szól, egyetlen szót sem ejt a XIII. kerületi csapdázásról.

Nekem az a koncepcióm, hogy az Önkormányzatot és az MME-t összekötöm, hogy az Önkormányzat az MME szakértőitől kapjon tanácsot, hogy hiteles szakvélemény mondja ki, hogy a csapdázás elfogadhatatlan, helyette ajánljon szolid módszereket.

Sajnos eddig az MME alig reagált, ezzel az ismertetővel is mostanáis vártak. Dr. Halmos Gergő ügyvezető igazgató jelenleg külföldön tartózkodik, a jövő hétre ígérte, hogy felveszi a kapcsolatot a XIII. kerületi Önkormányzattal. A városi csapdákkal nem ért egyet, de jelezte, hogy a külterületi varjúcsapdázás állományritkítás céljából bevett gyakorlat.

Itt tartunk most. A hétfői tüntetés és a jövé heti egyeztetés az MME és az Önkormányzat között nagyon fontos lépések, de ami a leginkább sikerre viheti az ügyönket az az, ha mindenki tesz valamit. Amit tud, ami az egyéniségéhez leginkább közel áll. Beszél az Önkormányzattal, a képviselőkkel vagy ír nekik. Vagy ír az ügyfélszolgálatnak, vagy aki teheti, személyesen bemegy a hivatalba kifejteni az álláspontját és kérdőre vonni őket, hogy született meg ez a döntés a csapdákról, amikor a honlapjukon semmi nyoma. Szól más állatvédő - természetvédő egyesületeknek, állásfoglalást kér tőlük, egyeztetést az Önkormányzattal.

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő akciót a varjak - és a mi - érdekünkben! 

Milyen szervezetekkel vegyük fel még a kapcsolatot?

Várom véleményét, javaslatait! 

 

Üdvözlettel:

   Máté Nóra

   +36 / 50 / 120-6191

 

 


Máté Nóra



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...