M0 folytatása és az Északi elkerülő út megépítése. Kérjük, írja alá petíciónkat, hogy levegőt vehessünk!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Már a tervezés megkezdése előtt elbukott az M0 folytatása

2023-07-19 19:18:59

Kedves Támogatónk!

Bizonyára értesült róla, hogy az áprilisi aláírásgyűjtés után júniusban lezártuk az M0 budakalászi lehajtóját.

 _ZZ_9679.jpg

A figyelemfelhívó demonstrációról  készült rövid filmes összeállítást itt találja: http://husztizenegy.hu/m0osszefoglalo/

 

A demonstráció után néhány nappal a sokat emlegetett határidő sajnos lejárt lejárt. Csalódottan vettük tudomásul, hogy már az előkészítés fázisában elbukott Budakalász és a pilis-dunakanyari régió egyik legfontosabb beruházása. A kormány döntése, illetve nem döntése következményeként évtizedes távlatban sem épülhet meg az M0 folytatása. A Megyeri hídról érkező és oda tartó brutális átmenő forgalom továbbra is Budakalász és a környék településeinek erre teljesen alkalmatlan utcáin dübörög majd. Az itt lakóknak pedig továbbra is el kell viselniük az ezzel járó zajt, az egészségi és közlekedésbiztonsági kockázatokat.

A megjelent információkat markánsan árnyalja az Építési és Közlekedési Minisztériumból érkezett levél, melyben az áll, hogy a kiadáscsökkentő szándékkal meghozott beruházási korlátozások alól „kivételt képeznek azon beruházások, melyek európai uniós forrást tartalmaznak vagy tervezésre irányulnak.” Márpedig az M0 északi szektor esetében már a tervezési munkákra sem biztosítja a szerződésben szereplő forrást a kormány, miközben egy régóta ígért, a szakhatóságokkal egyeztetett és a kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősített beruházásról van szó.

Bár a beruházás státuszával kapcsolatban a minisztériumtól továbbra sincs konkrét válasz, a jelek szerint a kiviteli tervek elkészítésére decemberben kötött megállapodás június 15-én megszűnt és évekkel távolabbra kerültünk a közlekedési problémáink megoldástól.

Nem maradt más, mint jelezzük: a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület továbbra is minden fórumon és minden eszközzel harcolni fog a régóta ígért fejlesztésekért. Mindenki számíthat építő közreműködésünkre, aki komolyan gondolja, hogy nem lehet tovább halogatni városunk és a régió évtizedeken át alábecsült közlekedési problémáinak megoldását.


2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület

Az M0 10-es útig tartó folytatása és a Budakalászt északról elkerülő út megépítése

2023-04-19 12:24:27

Tisztelt Támogatóink!

 

Az M0 autóút folytatása Budakalász és az egész Dunakanyar élhetősége szempontjából kulcsfontosságú. Az évek óta húzódó tervezési tendert tavaly december 14-én lezárták, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. eredményt hirdetett és megkötötték a szerződést. A nyertes építészirodákkal kötött megállapodás azonban csak akkor lép hatályba, ha a tervezés költségeit a kormány rendelkezésre bocsátja.

A megállapodás hat hónapot adott erre, ebből több mint négy hónap már eltelt. Ha a következő 55 napban sem lesz forrás a tervezési munkára, a megállapodás megszűnik és minden eddigi erőfeszítés kárba vész. Emiatt is indítottunk az aláírásgyűjtő akciónkat. 

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki aláírásával támogatta az M0 autóút folytatására és a budakalászi elkerülő út megépítése érdekében tett kezdeményezésünket. Az elmúlt napokban online és a papíralapú aláíróíveken több mint 1500-an értettek egyet velünk.

A petíciról szóló beszámolót a következő napokban eljuttatjuk a Közlekedési és Építési Minisztérium döntéshozóihoz.

Köszönjük!

                                                                                                                                                                  2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület


2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...