Mentsük meg az Éger-patakot!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ingyenesen letölthető Éger-patak falinaptár; új fejlemények

2023-01-24 17:46:11

Kedves Címzettek!

 

Falinaptár

Ma megjelent egy ingyenes falinaptár a kedves patakunkról. A fotókhoz kísérőszöveg tartozik, melyben a környék történetéről, a patakpart flórájának és faunájának sokféleségéről, valamint mindazon történeti, kulturális, természeti és esztétikai értékekről van szó, melyek megőrzése nemcsak kötelességünk, hanem érdekünk is.

A kiadvány nagy felbontású Jpg-képeket tartalmaz 4 zipfile-ba tömörítve. Egy kis regisztrációt követően (csak valós nevet és e-mail-címet kérünk) innen lehet letölteni: Magyarürög, Éger-patak, Éger-völgy. https://got.genianet.com/free-calendar-downloads

 

Új fejlemények

Az interneten közzétett anyagokból tudtam meg, hogy valami mozgás van patakügyben. A január 24-i közgyűlésre ezt tervezi az önkormányzat: "A projekt folytatása érdekében a beruházás szétválasztásra kerül a Pécsi víz és a Park utca közötti rész (déli szakasz) és a Park utcától északra eső rész tekintetében. A déli szakasz létesítési engedélyezési eljárása a korábban elkészült tervek alapján folyamatban van, amely kapcsán a kivitelezési közbeszerzés a Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály engedélye mellett megindítható. Az északi szakasz tekintetében azonban új létesítési engedélyezési terveket, kiviteli terveket kell készíteni és új létesítési engedélyezési eljárást kell lefolytatni, amely után indítható meg a kivitelezési közbeszerzés, amelynek elszámolhatóságára lehetőség van a TOP-6.3.3. projekt keretében." Az iratok itt olvashatók, és innen tölthetők le.  https://gov.pecs.hu/file/index/304943?entityType=REG_30277&t=REG_EDIT_PUBLISH_52019&ouid=1102996&pgid=304481&

 

Vagyis megfordították, most a Park utcától indítanak, ahol le van lapozva a patak. A mi részünkre új terveket gyártanak.

Már csak az a 2 kérdés, mit csinálnak a déli részen, és milyen lesz az új terv.

 

Üdvözlettel:

 

Kiss Magdolna

 

 


Kiss Magdolna (GeniaNet)



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...