Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A következő terv: Viacom

2014-04-03 10:00:09

Az Animax megszűnése, az animementes Chello-csatorna indulása, és a petíció szövegének frissítése egy újabb ötletelést hozott magával. Hosszas gondolkodás után talán a Viacom az utolsó olyan társaság, ami felé érdemes lehet bemutatni az igényünket. A Viacom a Chello-hoz hasonlóan egy nagy műsorszolgáltató vagy médiaszolgáltató cég, ami jelen esetben többnyire ifjúsági csatornákkal rendelkezik. Oda tartozik a Viva, a Music TV, és a Comedy Central. Több érv is szólhat amellett, hogy nekünk miért lenne érdemes írni vagy a Viacom-nak miért lenne érdemes animékbe fektetni. Néhány évvel ezelőtt az MTV a Gits-szel már próbált nyitni az animék felé, de ez a mű valószínűleg túl komoly volt az MTV-hez viszonyítva, illetve az Animax akkoriban még erős vetélytársnak bizonyult. Emellett pedig ellenpéldaként a német Viván láthatóak animék. Mindez alapján a Viacom kap egy mélyreható megfogalmazást az összefogásunkról és a petícióról. :-) (Nagyjából a petíció szövegével ellátva.)

Ám mi most konkrétan nem szeretnénk kampányolásra buzdítani titeket. De amennyiben mégis szeretnétek röviden kifejteni személyes véleményeiteket, akkor jelezzétek felénk. :-)

Emellett tisztában vagyunk azzal, hogy néhányan már szinte csak a Viasat-ban bizakodnak. De a jelenlegi helyzetben nem lenne rossz, ha többen figyelnének fel ránk. ;-) Így pedig mi vélhetően megtettünk mindent.


Tegyünk meg mindent!

Újítás #02

2014-04-01 10:00:02

Ismét átfogalmazásra került a petíció szövege, mivel az Animax immáron megszűnt. A közeljövőben szeretnénk újra elérni bizonyos médiatársaságokat. Ehhez pedig számítanánk a segítségetekre vagy az ötleteitekre. :-)


Tegyünk meg mindent!

Újabb projekt

2013-09-30 10:00:25

A legutóbbi nagy lépés mégsem az utolsó volt. Néhány rajongóval együtt nagyobb tervet eszeltünk ki, amihez most mindenkinek a segítsége kell! (Ha egyetértetek az alábbiakkal.)

Az új ötlet: az M2 vetítsen animéket a késő esti sávjában. Az a sáv jelenleg egyáltalán nem is illik bele a napallal mutatott ifjúsági képbe. Pont kapóra válna mindenki számára, hogy ott animéket vetítsenek.

A feladatunk: beszámolni arról, hogy egy közös ötletként szeretnénk, ha az M2 a 20 óra utáni adását rendes animékkel (is) kiegészítené, legjobb esetben animeblokkot hozna létre. Ehhez kell sok-sok ember támogatása és azon szándéka, hogy ők is írjanak az MTVA-nak e-mail üzenetet. Ha látják, hogy van rá valós igény és tömegnyomás, akkor megfontolhatják. Minél több ember ír nekik, annál jobb. Mindenkinek legyen legalább 5-10 sor érdemi irománya, önálló gondolatokkal. Miszerint miért lenne jó, ha 20 órától animeblokk lenne a TV-ben, újra átélhetnénk a régi A+ feeling-et, miket szeretnénk látni, mennyiben éri meg ez a közmédiának, miért jók az animék, STB.
Ifjúsági struktúraként itt lehetne megemlíteni a nappali és az éjszakai sáv egységesítését. Mindemellett szóba lehetne hozni InuYasha vágatlan levetítését, mert arra önmagában mindenképpen nagy esélyt látunk, és ez jó indítás lenne egy animeblokkhoz. Egyébiránt viszont mindenki arról ír, amiről akar. Lehet anonim, vállalhatja a nevét, semmi sincs megszabva. A lényeg annak hangsúlyozása, hogy esténként az M2-n legyen valódi animeblokk, mely nem a Kitty cica szintjét ütné meg, hanem főként az idősebbeket célozná meg. Aki akar, Lengyel Gábor nyílt leveléből is meríthet ötleteket. De fontos, hogy ne másoljuk be szó szerint!
Megfogalmazandó mondanivalótok mellé a petíciónk belinkelése is lehetséges. ;-) Illetve nyugodtan kimásolhatjátok a petíciónk szövegét, de inkább tényleg legyenek mellette saját érvényesülések is. Ha mindenki ugyanazt küldi, akkor az már semmit nem ér.

Az MTVA e-mail címe pedig a következő: "kozonsegszolgalat
@mtva.hu". Ide lehet írni a kívánságunkat. Reméljük, hogy egyetértetek velünk és készséggel segítetek. Ez mindannyiunk érdeke lenne.
Hozzászólásban továbbra is várjuk véleményeiteket, illetve akár a megfogalmazott leveleiteket is megmutathatjátok. Mindenkinek sok sikert kívánunk. ^^


Tegyünk meg mindent!

Nagy lépés

2013-04-15 11:30:29

Köszönjük szépen a sok aláírást. 238 tájékáról jól felszaladtunk 500-on túlra. Már az 500 is szép teljesítmény volt, ezért rászántuk magunkat az "utolsó" lépésre: megosztottuk a petíciót a kiszemelt műsorszolgáltatóval. Erre a Facebook-on volt lehetőség, amit a lenti linken láthattok. Nyugodtan like-olhatjátok. Akár írhatnátok oda is elképzeléseket, de ezzel inkább óvatosan bánjatok. :D ^^" Mindezek ellenére konkrétan nem zárjuk le az aláírásgyűjtést. Jöhet tovább, hiszen az csak jót jelent. :D ^^

https://www.facebook.com/FilmManiaTV/posts/400129773427537


Tegyünk meg mindent!

Újítás

2013-03-08 20:35:28

A szöveg átfogalmazásra került, és majd ezt szeretnénk elküldeni műsorszolgáltatóhoz. Várnánk a véleményeket arról, hogy mit szóltok hozzá, mit kéne átírni, mivel kéne bővíteni. :-) ^^


Tegyünk meg mindent!



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.