Az Európai Parlament ne avatkozzon bele Magyarország belügyeibe The European Parliament should not interfere in Hungary's internal affairs

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Közlemény

2021-07-16 00:27:25

Tisztelt Aláírók!

Nem gondoltam volna, hogy levelünk most még aktuálisabb, mint valaha. Úgy gondoltam ismételten elküldöm. Bár a megírásának indító oka más volt, de a fenyegetettség ugyanaz.

 

Üdvözlettel:

Mészáros József


Mészáros József

Maradjunk együtt

2021-02-01 18:47:44

Kedves Alírók!

Ugyan most mindenki az COVID oltásokra koncentrál, de az élet megy tovább. Az EU Parlament is folytatni fogja az Orbán kormány elleni aknamunkát. Várom Lomniczi úr válaszát, hogy érdemes-e a levelünkön túl az EU Parlamenthez petícióval élni.

Üdvözlettel:

Mészáros József


Mészáros József

Megérkezett az első bíztatás

2020-12-14 13:31:28

Kedves Barátaim!

Sűrűsödnek az események az európai színtéren. A kormány, a lengyelekkel karöltve nagy sikert ért el, de hosszú küzdelemre kell számítanunk, ahol mindenkinek fontos szerepe van. Ahogy ígértem levelünket elküldtem postán is vezető politikusoknak, média igazgatóknak, hogy népszerűsítsék, biztassák, bátorítsák az aláírókat. Az első válasz megérkezett, és azt önökkel is örömmel osztom meg. Mellékelten küldöm Gulyás Gergely miniszter úr sorait.

Nagyon várom a tértivevényt, ha egyelőre választ nem is Manfred Weber úrtól.

Szépen sokasodtunk, eddig mindössze csak hatan törölték aláírásukat.

Karácsonyig nagyobb eseményre ügyünkben nem számítok. Ezúton kívánok önöknek betegségmentes, nyugodt békés ünnepeket, Áldott Karácsonyt!GG2.jpg

 

Üdvözlettel:  


Mészáros József

ELEMI EREJŰ FELHÁBORODÁS

2020-11-23 14:33:25

 Kedves Barátaim!

Levelünk elment e-mailben az EU Parlament több, mint 700 képviselőjének. Külön öröm volt, amikor Dobrev Klára, vagy Újhelyi István nevét is felfedeztem a címlistán. Nincsnek illúzióim, hogy esteleg el is olvassák, ezért Manfred Weber úrnak tértivevényes levélben is elküldtem. Szintén elküldtem tértivevénnyel a FIDESZ és kormány vezetőinek, a velünk szimpatizáló médiumok vezetőinek, hogy bíztassák, bátorítsák a szimpatizánsainkat a csatlakozásra. Ha valahonnan érkezik reakció, azt tudatni fogom önökkel.

Aki figyelemmel kíséri a petíciónk/levelünk sorsát, az tapasztalhatta, miután kiderült, hogy német EU Tanácsi Elnökség, az EU Bizottság és az EU Parlament megtámadta a miniszterelnökök júliusban kiküzdött konszenzusát a költségvetésről és az újjáépítési támogatásról (itt szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy kölcsön, amit az EU költségvetése fizet vissza 30 év alatt) elemi erejű volt a felháborodás a kormányt támogató választók körében. Ez a mi esetünkben azt jelentette, hogy a petíció október 12-ei indítása után egy hónapig 500 körül stagnáló aláírás szám hirtelen háromszorosára növekedett. A megosztások száma 3 ezerről majdnem 9 ezerre nőtt.

Ismételten nem győzöm hangsúlyozni, hogy Magyarország, és a kormány melletti NYÍLT kiállás rendkívül nagy jelentőségű és egymás előtt is megsüvegelendő.!! Ezért, hogy levelünk ne csak írott malaszt maradjon, javaslom, hogy levelünk elküldése mellett éljünk az EU Parlamenthez benyújtandó PETÍCIÓ jogával, amely a következő: A Maastrichti Szerződés hatálybalépése óta az Európai Unió bármely polgárának joga van panasz vagy kérelem formájában petíciót benyújtani az Európai Parlamenthez az Európai Unió hatáskörébe tartozó kérdések kapcsán. Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága megvizsgálja a petíciókat, dönt elfogadhatóságukról és foglalkozik velük.

A petíció jogértelmezésére és megírására felkérem ifj. dr.Lomniczi Zoltán urat. Válaszáról önöket tájékoztatni fogom.

Budapest, november 23. Üdvözlettel:   Mészáros József  


Mészáros József

Levél elküldése.

2020-10-25 16:47:49

Kedves Barátaim!

Örvendetes, hogy erősödik az elszántságunk, szaporodnak az aláírások.

Levelünket eddig elküldtem a Magyar Országgyűlés kormánypárti képviselőinek azzal, hogy írják alá a petíciót, küldjék el ismerősiknek  és bátorítsák a további álírókat.

Elküldtem  a levelet a címzettek közül eddig az Európai Néppárt képviselőinek.

Várjuk a válaszokat. Folytatom a postázást a többi EU képviselőnek is.


Mészáros József

Véglegesítés

2020-10-19 08:49:43

Kedves Barátaim!

 

Elkészült a végleges szöveg, az angol szöveg korrektúrája is. Azok nevét tüntettem, fel, akik eddig engedélyezték a nyilvános megjelenítést. A neveknek nagyon nagy jelentősége van! Ez rendkívüli elszántságot és bátorságot jelent. Nem véletlen, hogy ki tudja hány megtekintő, 2000 lájkoló és 2000 megosztó közül eddig csak 346-an írták alá. Közülük  túlnyomó többségünkben vállaltuk a személyes kiállást. Az külön vizsgálódást igényelne, hogy a kormány melletti kiállást miért nem tarják nagyobb arányban fontosnak az emberek, de ez meghaladja az itteni kereteket.

Óvatosságból két napot várok, hogy esteleg a névelírásokat jelezzék és utána küldöm a levelet az EU Parlamentnek.

EZUTÁN KÖVETKEZIK A FIDESZ-KDNP KÉPVISELŐK, POLITIKAI VEZETŐK, HOZZÁNK KÖZEL ÁLLÓ SAJTÓ  FELKÉRÉSE A PETÍCIÓ NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE. Továbbra is azt remélem, hogy igyekezetünk nem lesz hiábavaló, és elindul egy online Békemenet, amit majd jövőre követhet egy igazi!!!!!

 

Üdvözlettel:


Mészáros József

Köszönet

2020-10-16 10:27:46

Kedves Barátaim!

Rendkívül megható és nagy örömet jelent számomra, hogy akadt több, mint száz elszánt és bátor magyar polgár, akik névszerint kiállnak az Orbán kormány, és Magyar Hazánk mellett!

Ne tévedjünk, ez a kiállás sokkal többet jelent a szavazófülkében titkosan leadaott szavazatnál, vagy a Nemzeti Konzultáció  anonim kitöltésénél, és bőven többet jelent a támogató lájkoknál. Javaslatomat, hogy kormányt támadó EU frakcióvezetőknek írjunk levelet 16 FIDESZ-KDNP közeli Facebook csoportnak küldtem el, amely csoportok nyilvántartott létszáma 200.000 fő, nyílván számtalan átfedéssel(én is tagja vagyok mindegyiknek). A sok-sok egyéb bejegyzés között elrejtve kapott 710 lájkot, és a FB satisztikája szerint a petíciót 1400-an osztották meg eddig. Én 10 eurot költöttem FB reklámra . A petíciót nem zárjuk le, de a levelet a következők szerint küldöm el, az angol szöveg nyelvi lektorálása után:

1. Nyomtatásban postán és e-mailben megkapják a címzett EU farkcióvezetők - valamint a magyar EU képviselő csoport vezetője - október 23-ig.

2. E-mailben megkapja az összes EU parlamenti képviselő október 23-ig.

3. Október 23-ig nyomtatásban és e-mailben megkapja dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr, Kubatov Gábor pártigazgató úr, dr. Varga Judit miniszterasszony, és Szijjártó Péter miniszter úr azzal, hogy támogassák, ismerőseik között terjesszék. 

4. E-mailben megkapja az összes FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő és választókerületi elnök, hogy támogassák és ismerőseik között terjesszék.

Ha, a fenti címzettek közül valaki válaszra méltat bennünket, a válaszokat a petíció aláíróinak megküldöm.

Kérem kövessék nyomon a petíció oldalán az aláírók üzeneteit. Kérem, hogy minél többen engedélyezzék nyilvánossá tenni a nevüket.

Kérek mindenkit, hogy hasonló gondolkodású ismerőseik felé, kapcsolataik felé,  e-mailben, vagy más módon népszerűsítsék!

Én az aláírók személyét ( név. város, e-mail cím) rendkívüli felelősséggel kezelem! A levél nyomatékosabbá tétele érdekében csak annak a nevét és lakhelyét tüntetem fel, aki azt engedélyezte az aláírás megtételénél. Ezt a beállítást folymatosan mindenki módosíthatja. 

Kedves Barátaim!

A petíció elindításakor az én fejemben egy online Békemenet képe lebegett. Az aláírók mind büszkék lehetnek rá, hogy kiálltak hazánkért és kormányunkért. Ha kinyomtatják otthon a végleges levelet egy szép emlék lesz kiállásukról, amit ebben  a vészterhes időszakban vállaltak! 

 Budapest, 2020. okt. 16.

Baráti üdvözlettel


Mészáros József



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...