Követeljük, hogy a magyar állam függessze fel a Kínából közvetlenül, vagy közvetetten érkező repülőgépek magyarországi reptereken való fogadását (kivéve kényszerleszállás esetében)!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ha nincs tesztelés, akkor nincs Magyarországon koronavírus beteg? Ez lesz a "védekezés " fő csapásiránya?

2020-02-09 05:01:16

https://www.facebook.com/eva.magyari.9/posts/3195664133795386

Ha nincs tesztelés, akkor nincs Magyarországon koronavírus beteg? Ez lesz a "védekezés " fő csapásiránya? Ha ez így marad, nagyon sok beteg lesz Magyarországon! 

Éva Magyari Február 6., 16:59 · "Menekules a virus elol.

Malajziai szabadsagunk felhotlenul es aggodalom mentesen indult januar 18-an, aztan par nap mulva ez megvaltozott. ......  Megvizsgalt ( a László kórházban), de garat-kenetet nem tudott levenni mert az aznapi utasitasok szerint csak azoktol vehetnek mintat, akik kifejezetten Wuhanbol es a fertozott teruletrol erkeznek. Eloszor nem is ertettem mirol beszel, mi az, hogy felsobb utasitas, ami naponta, neha orarol-orara valtozik. Elmondta, hogy a Belugyminiszterium illetekes az ugyben, ott van a koronavirus-jarvany elleni vedekezesert felelos csapat, ok hozzak a donteseket. 

Forrás: https://www.facebook.com/eva.magyari.9/posts/3195664133795386 


dr. Fórizs Eszter

2020. február 4. 15:37, a Konzuli Szolgálat oldalán még mindig az szerepel, hogy: " Az Air China Peking-Budapest közvetlen légijárata üzemel. A Sanghaji Airlines február 9. és március 3. között felfüggesztette a Sanghaj-Budapest közvetlen légijáratot,"

2020-02-04 16:31:12

Tisztelt petíciót Aláírók!

Bár ma  2020.feb.4-én délelőtt elküldtem a petíciót a magyar kormánynak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az Országos Tisztifőorvosnak, az Országos Mentőszolgálat Igazgatójának, a Magyar Orvosi Kamara Elnökének,  az Országos Rendőrfőkapitánynak 515 aláírással, sajnos még mindig nem változott a Kínából történő repülőgépek fogadási készsége, a Konzuli Szolgálat honlapján  2020.feb.4. 15:37 idejű frissítés szerint még mindig fogadja Magyarország a repülőket Shanghaiból  (még 3-at, szerdán feb.5-én, pénteken feb.7-én, és vasárnap feb-9-én) és Pekingből meg korlátlan ideig (Minszk-en keresztül). 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus  ról idézem:  " Az Air China Peking-Budapest közvetlen légijárata üzemel. A Sanghaji Airlines február 9. és március 3. között felfüggesztette a Sanghaj-Budapest közvetlen légijáratot, február 6. és március 26. között a Sanghaj-Xi’an-Budapest és február 4. és március 28. között a Sanghaj-Chengdu-Budapest járat működését. A Hainan Airlines február 3. és március 29. között felfüggesztette a Csungking-Budapest közvetlen légijáratot. "

Ezek szerint még egy járat jött be vagy jön még be  feb.4-én, és egy másik feb.6-án a  fentebb felsoroltakon kívül.

Mivel rengeteg ország függesztette fel  légiközlekedését Kínával, és  az Oroszországi Föderáció a vonaton történő személyszállítást is,  ezért  van  bőven példa arra, amit kérünk, így kérem, hogy ismerőseiknek küldjék tovább a petíciót, hogy érjük el minél hamarabb az 1000 fős aláírói létszámot, mely esetben újra elküldöm a petíciót a fenti helyekre.     Informálják ismerőseiket arról, hogy  anonim módon is alá lehet írni a  petíciót, és hogy az általuk megadott e-mail címre aláírást megerősítést lehetővé tévő e-mail érkezik, melyben lévő linkre ne felejtsenek el aláírni!

Szerencsére  mostani állás szerint még nincs koronavírus fertőzött beteg Magyarországon, de ez a szerencsének köszönhető, nem a magyar állam hathatós lépéseinek.   Érdemes és szükséges további civil nyomást gyakorolni a hatóságokra, különös tekintettel arra, hogy  szerdán ha jól tudom  kormányülés lesz, ahol döntés születhet a Kínából érkező gépek fogadásának a felfüggesztéséről.

A   https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus oldalon az alábbiak olvashatóak: " A Sanghajból induló illetve Sanghajba tartó minden tengerjáró hajó indulása és érkezése törlésre került."

Indonézia: A kontinentális Kína és Indonézia között közlekedő közvetlen légijáratokat 2020. február 5. éjféltől ideiglenesen felfüggesztik. Az elmúlt 14 napban a kínai anyaországban járt, külföldi állampolgárságú személyek nem léphetnek be Indonézia területére, és ott nem tranzitálhatnak."

Izrael: Az EL AL bejelentése szerint a légitársaság a koronavírus járvány miatt 2020. március 25-ig minden kínai járatát beszünteti.

Kuvait: A koronavírus miatt Kuvait megtagadja a belépést előzetes mérlegelés nélkül azok esetében, akik január 31-ét megelőző két hétben Kínában és Hongkongban tartózkodtak.

Az Air France bejelentette, február 9-ig felfüggesztik az összes Kínába tartó járatot .

Lufthansa bejelentése szerint törölte valamennyi kínai járatát. A Lufthansa február 29-ig meghosszabbította járattörléseit Pekingbe és Sanghajba, március 28-ig pedig Nanjing, Shenyang und Qingdao célállomásokra.

Ausztria: Az Austrian Airlines 2020. január 29-től törölte minden Kínába induló járatát, s ez a tilalom a bejelentés értelmében egészen február 9-ig lesz érvényben.

Hollandia: A KLM holland légitársaság felfüggesztette járatait Kínába, legalább február 9-ig.

Finnország: A Finnair minden, a kontinentális Kína területére induló járatát törölte február 6-29 között. Február 6-áig még hazaszállítja az utasokat Kínából. Guangzhou-ba induló járatait már február 5-től törli. Új foglalás egyáltalán nem tehető január 31. és február 29. között a kontinentális kínai gépekre. 

Norvégia, Svédország és Dánia: A Scandinavian Airlines 2020. február 29-ig meghosszabbította pekingi és shanghai-i menetrendszerinti járatainak szüneteltetését, a jegyértékesítést pedig 2020. március 15-ig befagyasztotta. 

Spanyolország: Az Iberia légitársaság bejelentette, hogy 2020. január 31. péntektől felfüggeszti Kínába repülő járatait.

Olaszország és Kína közöt teljesen lezárták a légiközlekedést.  

Lengyelország: A LOT lengyel állami légitársaság 2020. január 31-től átmenetileg (február 9-ig) felfüggesztette pekingi járatait. 

Csehország: Prága 2020. február 9-től (vasárnap) függeszti fel a Kínából érkező közvetlen repülőjáratokat meghatározatlan időre.

Svájc: A Swiss légitársaság is február 9- ig minden kínai relációjú járatát törölte.

A British Airways bejelentette, hogy február 29-ig azonnali hatállyai felfüggeszti a Kínába/Kínából  (mainland China) érkező járatait. Sajtóinformációk szerint jelenleg legkorábban március 1-re lehet jegyet foglalni a légitársaság honlapján. 

Oroszország csaknem teljesen beszünteti a légi közlekedést Kínával. Február 1-jétől csak az Aeroflot pekingi, sanghaji, kvangdzsui és hongkongi járatai közlekednek. Kínából valamennyi járat a Seremetyevói repülőtér „F” termináljához érkezik, ahol a reptéri és közegészségügyi hatóságok biztosítják, hogy szükség esetén az utasok egészségügyi intézménybe jussanak el.

Február 3-ától az orosz államvasutak leállította a vasúti személyszállítást Kínába, nem közlekednek a Pekingbe tartó, illetve onnan érkező vonatok.

Február 4-étől Oroszország ideiglenesen nem engedélyezi külföldi állampolgárok belépését az országba Kína felől – az Eurázsiai Szövetség állampolgárai, hivatalos delegációk és orosz tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek kivételével. Seremetyevo nemzetközi repülőtér ugyancsak kivételt jelent a rendelkezés hatálya alól.

Törökország: 2020. január 31-én - 2020. február 9-ig, a Turkish Airlines is felfüggesztette az Isztambulból Kínába induló járatainak (Peking, Kanton/Guangzhou, Sanghaj, Hszian) üzemeltetését. 

Ausztrália:
A Quantas ausztrál légitársaság bejelentette, hogy felfüggeszti kínai járatait február 9.- március 29. között, amely két járatot érint: Sydney-Peking és Sydney-Sanghaj. A Sydney-Hongkong járat tovább közlekedik.

Az Ausztrál Külügyminisztérium bejelentése alapján a határokon megtagadják a belépést azoktól az utasoktól, akik Kínából érkeznek vagy tranzit állomásként érintették Kínát. Kivételt képeznek az ausztrál állampolgárok és az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint azok közvetlen családtagjaik.

Amerikai Egyesült Államok: Az American Airlines, a Delta, valamint a United Airlines légitársaságok képviselői bejelentették, hogy Kínába induló járataikat felfüggeszti. Január 31-én nem engedélyezik a belépést az ország területére azon külföldi állampolgárok számára, akik a megelőző 14 nap folyamán Kínában jártak. További információt az Amerikai Egyesült Államokra vonatkozó utazási tanácsokban talál >> 

Új-Zéland: 2020. február 3-tól kezdődően, nemzetiségtől függetlenül nem léphetnek be az országba azok a külföldi állampolgárságú utazók, akik utazásukat Kínában kezdték meg, vagy Kínában tranzitáltak. 

Az Air New Zealand március 24-ig felfüggesztette az Auckland-Sanghaji járatát. A kínai légitársaságok gépei egyelőre még repülhetnek.  Tovább az utazási tanácsokra >>

Kanada: Az Air Canada légitársaság február végéig teljes egészében felfüggesztette a pekingi és sanghaji járatainak indítását.

Afrika:

Algéria: A nemzeti légitársaság - Air Algérie - bejelentette, hogy felfüggeszti pekingi járatait."

...........................................................................................................................................

Köszönöm szépen a további segítségüket, melyre szükség van Magyarország állampolgárainak,  különös tekintetel az egészségügyi személyzetének, mentősök, nővérek, orvosok megvédéséért. Ezen személyeknek hangsúlyosan érdemes elküldeni a petíciót.


dr. Fórizs Eszter

Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.

2020-02-03 21:31:55

Mindenkit kérek, hogy adja tovább isnmerőseinek, családtaggjainak a petíciót, hogy minél többen írják alá!

Mint látható a  csak péntek óta müködő  hőkamera kiszűrt egy beteget ma, 2020.feb.3-án, de mint tudható, nem  lázas tünetmentes személyek is tudnak fertőzni. Tehát a hőkamera nem tudja megállítani a  fertőzés behozatalát, csak a teljes utazási zárlat, illetve karanténbe helyezés tud gátat szabni a vírus terjedésének, utóbbi nagyon drága! Ha nem akarnak/ akartok maszkokra költeni, és abban járni , dolgozni, akkor  tejesszék/terjesszétek a petíciót hogy minél többen írják alá, holnap újra elküldöm a petíciót az új aláírásokkal Orbán Viktornak a titkárságára, és az Országos Tisztifőorvosnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumába, az Országos Rendőrfőkapitánynak, az Országos Mentőszolgálat Igazgatójának, a Magyar Orvosi Kamara Elnökének, ahogy ma feb.3-án reggel is már elküldtem!  Segítsünk magunkon! Terjesszétek facebookon,  e-mailen, twitteren, stb!

...................................................................................................................................................

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200203/kiszurt-a-hokamera-egy-lazas-kinai-utast-a-liszt-ferenc-repuloteren-414623

Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a repülőtéren elkülönítettek egy Kínából érkező kínai állampolgárt. Az utasnál a repülőtéren felállított hőkamera és a manuális lázmérő is kimutatta a 39 fokos lázat.

Az utast az egészségügyi szakmai protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették a Nemzeti Népegészségügyi Központ repülőtéri vizsgálójában - ismertették.

Hozzátették: az eddigi információk szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza. Január 12-én hagyta el Magyarországot, és most jött vissza, Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak - írta az NNK.

Az életbe léptetett eljárásrendnek megfelelően az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

A repülőtéren a protokollnak megfelelően azonnal megkezdték a fertőtlenítést, mind a gépen, mind azokban a helyiségekben, ahol áthaladt vagy tartózkodott az utas - áll a tájékoztatásban.

Címlapkép: Hőkamera egy repülőtéren, forrás: Julian Romadhon / Opn Images/Barcroft Media via Getty Images


dr. Fórizs Eszter

2020. feb. 10-től Leállítja a Sanghaj-Budapest járatot a Shanghai Airlines, de Minszken keresztül heti 3 járat jön továbbra is Kínából!

2020-02-03 18:02:34

2020.feb.3-ai  19 órai kiegészítés 

"Leállítja a Sanghaj-Budapest járatot a Shanghai Airlines

A közvetlen Sanghaj-Budapest járatot is felfüggesztette a Shanghai Airlines, a társaság Boeing 787-esei február 10. és március 31. között nem közlekednek az útvonalon - közölte a Budapest Airport az MTI-vel. A légitársaság a múlt héten már törölte a hsziani és csengtui megállóval, szintén Sanghaj és Budapest között közlekedő járatát március végéig.

Szombaton a Hainan Airlines is közölte, hogy február 7-e és március 28-a között nem repül Csungking és Budapest között.

A törléssel így már csak az Air China hetente háromszor közlekedő Peking-Minszk-Budapest-Peking járata maradt, amellyel közvetlenül elérhető maradt Kína. A törlések előtt heti 11 járat repült a két ország között.

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatban áll mind a közvetlen kínai járatokat üzemeltető, mind az átszállással kínai úticélt kínáló európai légitársaságokkal, amelyek a hatóságokkal közösen jelenleg is vizsgálják a biztonságos üzemelést. A közvetlen kínai légijáratok üzemelésének felfüggesztését a kínai vagy a magyar hatóságok, illetve a légitársaság rendelheti el. Az érintett, már repülőjeggyel rendelkező utasoknak a légitársaságnál kell érdeklődniük, hogy mikorra foglalhatják át utazásaikat, vagy hogyan kaphatnak visszatérítést."https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200203/minden-fontos-hir-a-koronavirus-terjedeserol-es-hatasairol-414477

 Ezek szerint még 3 repülő jön ezen a héten  a Shanghai Airlines által működtetve, szerdán, pénteken, vasárnap feb.9-én, és tovább jöhetnek feb.9-ke után utasok Kínából Minszk-en keresztül, ha a petíció  hatására nem állítja le a Kormány a Kínából közvetlenül, illetve közvetetten , Minszken keresztül  érkező gépek fogadását.   E közben az Oroszországi Federáció kinyílvánítja a következőket: https://www.youtube.com/watch?v=VxWfC_2wNIw&feature=youtu.be    ami azt jelenti, hogy Oroszország nem akarja viselni a   fertőzött betegek kezelésének a költségeit,   üzeni a  potenciálisan hozzájuk menekülő fertőzötteknek, hogy fegyveres erővel vissza lesznek toloncolva Kínába.    Ez jóval drákóibb intézkedés, mint ami követelés ebben a petícióban meg van fogalmazva.   AZ USA meg 2020.feb.2-tól nem enged be területére olyan személyt, aki  nem USA béli állampolgár, és az elmúlt 14 napban Kínában járt. Aki  USA béli állampolgár, azt beengedik, de 14 napra karanténba teszik, vagy intéményesítetten, ha Wuhanból vagy környékéről jön, vagy a saját otthonában izolálva őt  mindenkitől, ha Kína egyéb területeiről jön. Ezen nemzetközi helyzetben követeljük a Kínából jövő járatok be nem engedését Magyarországra!


dr. Fórizs Eszter



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...