Biztonságot a fertőszentmiklósi iskolásoknak!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíciónk sikeres volt és ezért lezárásra kerül

2012-04-25 15:17:55

Kedves Barátaink, Polgártársaink, Támogatóink!

Civil kezdeményezésünk a fertőszentmiklósi iskolások nagyobb biztonságáért, újabb mérföldkőhöz érkezett.

Ma – a Ti képviseletekben – megkaptam a lehetőséget arra, hogy közös álláspontunknak önkormányzati és megyei szinten hangot adjak.

Kisebb kezdeti nehézségek ellenére sikerült tárgyalóasztalhoz ülnöm a következőkkel:

• Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselete Győrből
  • GYMS Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének képviselete Győrből
  • GYMS Megyei Rendőr-főkapitányság képviselete Sopronból
  • Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola képviselete Fertőszentmiklósról
  • Fertőszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalának képviselete

Fertőszentmiklós Város Polgármesteri Hivatala meghívót küldött a fent említett feleknek az „iskola környezetének biztonságosabbá tétele” tárgyú helyszíni bejárásra.

A meghívás tárgya a „Fertőszentmiklós Szent István út 41-42. Általános iskola környezetének forgalomtechnikai biztonságosabbá tétele” volt.

A helyszíni szemle és forgalomtechnikai műszaki bejárás a mai napon (2012. április 25.-én, de. 10.00 órakor volt.

A témával kapcsolatos álláspontok a tárgyalás során – néha heves viták árán – közeledtek egymáshoz, és köszönet a résztvevők türelmének és jóakaratának, az ellentétek ellenére is sikerült egy, úgy gondolom mindkét fél részére elfogadható kompromisszumot találnunk.

Eredmények:

• Eszerint a Szent István úton, az iskola előtt mindkét irányból 30 km/órás sebességkorlátozás kerül bevezetésre.
  • A szakaszt rendőrségileg a rendszeres sebességmérések számára engedélyezett és előirányzott szakaszok közé fogják sorolni.
  • Ezen felül a rendőrség kész a szeptemberi hónapra rendőri segítséget nyújtani a reggeli órákban a gyalogátkelőhelyek mellé.
  • Végül a polgárőrség is sokkal többször és aktívabban részt fog venni a reggeli órákban a gyerekek zebrán való átkelésének segítésénél.
  • Hosszú távon a végleges megoldást egy körforgalom építése jelenthetné, amit – remélhetőleg – az önkormányzat szorgalmazni fog (beépítve azt a város terület-rendezési tervébe).

Úgy gondolom, hogy mivel e lépésekre mind a rendőrségtől, mind a közútkezelőtől, mind pedig a város- és iskolavezetéstől tanuk előtt ígéretet kaptam, a Ti képviselőtökként megtettem a tőlem telhető legtöbbet az ügy érdekében.

Ezért a petíciót a mai nappal lezárom.

Az ügyben a további fejlemények döntik majd el, hogy civil kezdeményezésünket folytatnunk kell, vagy az ügyet lezártnak tekinthetjük.

Úgy gondolom, hogy ha az ígéretüket az illetékes szervek betartják, úgy elégedettek lehetünk a petíció eredményével.

Végezetül még egyszer nagyon köszönöm segítségeteket és támogatásotokat a gyerekek érdekében.

Baráti üdvözlettel,

Berger László (a petíció szervezője)

Már több mint 200-an támogatják petíciónkat

2012-03-23 22:57:28

Kedves Barátaink, Polgártársaink!

Örömmel látjuk, hogy alig egy hónap elteltével már több mint 200-an támogatják petíciónkat. Köszönjük támogatásotokat!

Sajnálattal kell azonban megállapítanunk, hogy kisvárosunk vezetői és sokunk által tisztelt főbb tisztségviselői a mai napig igen kis számban jelezték aláírásukkal, hogy törekvéseinkkel egyet értenek. - Még mindig hiányzik az aláírók listájáról a városi önkormányzat legtöbb dolgozója, az iskola és óvoda legtöbb pedagógusa, az egészségügyi dolgozók többsége, és a város lakosainak jó része. - Ez kétségkívül csalódást okozott számunkra és felveti a jogos kérdést, hogy a gyerekek biztonságának és biztonság-érzetének javításáért ezek az emberek miért nem próbálnak megtenni mindent. Mi az, mi visszatartja őket attól, hogy példát mutassanak a város lakóinak a jóban?

Talán nem csak a rendőrség és az útfenntartó felelőssége a jelenlegi helyzet? Talán meg kell kérdeznünk magunktól, hogy nincs-e a kisváros domináns pozícióiban ülő vezető értelmiségének, orvosainak, nővéreinek, tanárainak, óvodapedagógusainak, önkormányzati dolgozóinak ugyanúgy szerepe abban, hogy gyermekeink nap mint nap komoly közlekedési veszélynek vannak kitéve a saját iskolájuk előtt?

Feltételezzük, hogy ez csak a látszat, és hamarosan megkapjuk a remélt aláírásokat városkánk vezetőitől és domináns személyiségeitől is, akik magukkal hoznak és bátorítanak a gyerekek biztonsága érdekében még sok-sok olyan polgártársukat, akik felnéznek rájuk. Mert ha nem, az minden bizonnyal sok ember, szülő számára maradandóan csalódást fog okozni.

Még egyszer sok köszönet és tisztelet azoknak, akik nem szégyellnek kiállni a gyerekek érdekeiért, biztonságáért.

Berger László

Példák a közelmúltból a magyarországi gyalogátkelőhelyek biztonságára

2012-03-15 11:18:43

Kedves Barátaim!

Petíciónk célja a megelőzés. Az, hogy nyitott szemmel járjunk, és elkerüljük a bajt, mielőtt az megtörténik.

Hazánkban sajnos a közlekedési morál igencsak alacsony szinten jár. Erre van elég példa a közelmúltból is; csak fel kellene figyelnünk rájuk.

Csak egy pár példa arra, miért is tartjuk fontosnak egy iskola előtt, hogy a "zebrán" kívűl más forgalomlassító intézkedés is történik. A "zebrákat" az autósok nem tisztelik eléggé: sehol, sem az iskolák előtt, sem máshol.

Berger László

Már több mint százhúszan kérik ezt!

2012-02-26 21:41:50

Alig egy hét alatt már több mint százhúszan kérik a fertőszentmiklósi iskola előtti áldatlan közlekedési viszonyok megváltoztatását és ezáltal az iskolában tanuló gyermekek biztonságának növelését.

Egy 3800 fős kisváros lokális problémáját illetően ilyen rövid idő alatt ez egy igen jelentős szám, és azt jelzi, hogy petíciónk egy olyan témát vetett fel, mely által a környék lakosságának többsége, de még más vidéken élők is, megszólítva érzik magukat.

Egyértelműen sokan vagyunk tehát, akiket felháborítanak a fertőszentmiklósi iskola előtt gyakran száguldozó járművek, és az a szomorú tény, hogy egy mikro-térségi tanulási központ előtt semmilyen komoly forgalomlassító intézkedés sem történik.

Kérem, hogy osszátok meg petíciónkat a barátaitokkal, és ismerőseitekkel, hogy minél többen kifejezhessék elégedetlenségüket ezzel a gyermekeinket nap mint nap veszélyeztető helyzettel és a felelős szervek közönyével szemben.

Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták kezdeményezésünket.

Tisztelettel a petíció szervezője:

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.