INTEGRÁCIÓBÓL KISZORULT AUTISTA GYERMEKEK

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció lezárása

2020-01-18 17:48:15

Petíciót lezártam. Köszönjük azoknak akik aláírták. 


Darai Györgyi Orsolya, Dezső Henrietta Lilla

Integrációból kiszorult autista gyermekek

2020-01-14 10:42:39
Tisztelt Szülők!


Ezt a petíciót azért hoztuk létre mert segíteni szeretnénk azoknak a családoknak akik olyan gyermekeket nevelnek akik vmilyen probléval küzdenek és fejlesztésre szorulnak. Pl: jó képességű autisták, a viselkedés zavaros (ADHD) gyerekek, és sni- is gyerekek sincsenek jobb helyzetben sajnos. Nincs olyan integráló intézmény amely fogadná őket, ha fogadja is akkor kérik a szülőket hogy délben vigyék haza vagy arra kényszerítik a szülőket hogy otthon tartsák gyermekeiket. Nem történhet meg olyan hogy ezek a gyerekek otthon vannak, nem dughatjuk el őket a világ elől! Így nem tudjuk érvényesíteni azt a jogot hogy iskolába és oviba járjanak. Minket meg is bünthehetnek minket mivel nem jár az adott intézménybe!


Ez teljesen elfogadhatatlan és jogszerűtlen!! Sajnos se az iskola se az óvoda nincs felkészülve hogy ilyen gyerekeket fogadjon. Nincs gyógypedagógus és sok helyen pedagógiai asszisztens sem! Ezáltal ők kirekesztként élik mindenjaikat! Nekik is joguk van a minőségi oktatásra és óvodai nevelésre. Joguk van egy elfogadóbb környezetre ahol szeretik és elfogadják őket. Joguk van egyenlő bánásmódban részesülniük! Azért küzdünk hogy senki gyermekével ne történjen ilyen! Szeretnénk minnél több aláírót, támogatót aki mellénk áll hogy elérjük a célunkat. El szeretnénk juttatni a döntéshozókhoz is! Olyan intézményeket ezeknek a gyerekeknek ami megfelelő az ő fogadásukra, szakképzett embereket, gyógypedagógusokat, pedagógiai asszisztensek, kisebb létszámú csoportokat, osztályokat! És egy olyan Magyarországot, olyan törvényeket ami mindenki számára egységes, és nem teremt megkülömböztetést. Jelenleg ez a rendszer nem jól működik, szeretnénk ha ez is változna, nem pedig beadarálna mindenkit!





Kérek mindenkit aki velünk egyet ért csatlakozzon hozzánk, és írja alá a peticiónkat!

Darai Györgyi Orsolya, Dezső Henrietta Lilla



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.