Legyen ellenőrzött korcsolyázó tó a Naplás-tó!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Közlemény 2.

2017-01-10 14:18:26

Kedves Aláírók!

Egy héttel a petíció útjára indítása előtt közel 1500-an adtátok a neveteket és aláírásotokat a kezdeményezéshez, ami azt gondolom, hogy nagy eredmény. Jelzésértékkel bír, mégpedig azt jelzi az illetékesek felé, hogy cselekedniük kell. Köszönet jár mindenkinek, aki az elmúlt napokban aláírta a petíciót.

Az elmúlt napok során számos országos médium foglalkozott a tóval és a petícióval, köztük a tv2, rtl klub, index.hu, riposzt stb... Ezek közül az RTL és az index.hu riportja volt olyan, amelyet érdemes megtekinteni, mert ők azok, akik a petícióval is foglalkoztak, nem pedig kizárólag azzal, hogy az emberek a tiltás ellenére a jégre vonulnak.

- Ott tilos, mégis korcsolyáznak (RTL Klub)
- Miért nem szabad korcsolyázni Budapest legnagyobb taván...? (index.hu)

Az országos médiumok mellett a helyi, független média is több bejegyzéssel segítette az aláírásgyűjtés népszerűsítését, amit ezúton is köszönünk!

- Elküldték a korcsolyázókat a tóról, kiürült a Naplás (ittlakunk.hu);
- Most akkor lehet vagy nem lehet korcsolyázni a Naplás-tó jegén? (tv17.eu);
- Miért tilos a Naplás-tavon korcsolyázni? (Hírmentén);
- Tilos rámenni a Naplás-tó jegére (Rákosvidék);
- Petíció indult a “korcsolyázható” Naplás-tóért (Rákosvidék).

Az előbbieken túl az első híradások után volt egy élő bejelentkezés is a tóról, éppen akkor, amikor a rendőrség elzavarta a jégen tartózkodókat. Az élő bejelentkezés ide kattintva megtekinthető. Továbbá holnap (2017. január 11-én) délelőtt, 11 óra után a Lánchíd Rádió foglalkozik majd a témával.

Osszátok meg minél több -főként- helyi ismerőssel, baráttal, családtaggal a petíciót és írjuk alá azt minél többen!

Barátsággal:
A petíció szerzője

Bana Roland (bana.roland@rakosvidek.hu)

Elzavarják a korcsolyázókat a Naplás-tóról!

2017-01-03 14:06:35

Kedves Aláírók!

Dél után nem sokkal a Naplás-tónál jártunk és arra lettünk figyelmesek, hogy az emberek sorra hagyják el a tavat, majd magunk is hallottuk, hogy a rendőrség hangosbemondóval zavarja le az embereket a tó jegéről. Élő bejelentkezés is volt, ezt itt láthatjátok: https://www.facebook.com/rakosvidek.hu/videos/333081527090408/ Ez szomorú. Érthető, hogy hirtelen a nagy figyelemre való tekintettel fontos lett az emberek biztonsága, de nem biztos, hogy járható út az, hogy ezt is totálisan betiltják.

Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy minél több ismerősötökkel, barátotokkal osszátok meg ezt a petíciót, amivel talán nyomást gyakorlhatunk a döntéshozókra. Kérlek benneteket, hogy ne csak 3 napig tartson a csoda, tartsatok ki a célunk mellett, legyetek eltökéltek!

Barátsággal:
A petíció szerzője

Bana Roland (bana.roland@rakosvidek.hu)

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.