Petíció, az élhető, kutyaszerető Budakalászért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Fényképek

2016-01-03 23:19:55

Kedves Aláírók!

Egy korábbi közleményben kértem, hogy küldjetek képeket kedvenceitekről, hogy stílusosan, illusztráltan adhassuk át kérésünket az Önkormányzat képviselőjének (http://www.peticiok.com/a/130046).

Sajnos, eddig még csak két embertől kaptam képeket, így jelenleg ez az elképzelés nem tud megvalósulni. Kérem, hogy ha eddig nem küldtél fényképet, nézz körül, hogy tudnál-e küldeni egyet. Az sem baj, ha épp nem az OMSZK parkban készült. 

Ha további képek nem érkeznek, akkor maradunk az eredeti elképzelésnél, és csak a petíciót magát adjuk át az Önkormányzatnak.

Képre fel!


Gábor Tabi

Köszönöm, hogy aláírtad! És most mutassuk is meg, mit szeretnénk megvédeni!

2015-12-18 12:44:55

Kedves Aláíró!

Köszönöm, hogy nyíltan vállaltad véleményedet, és aláírtad a petíciót, egy kutyaszeretőbb Budakalászért.

Közel ötvenen vagyunk, ami szerintem egy jó eredmény ez alatt a pár hét alatt. Nem sok helyre került ki a hirdetmény, főleg a park körül néhány helyen. Persze vannak, akik szerint jó az, ha kitiltunk kutyákat, és velük gyakorlatilag embereket is a bányató partjáról. Sajnos a mostani politika alapvetően arra épül, hogy keressünk magunknak egy kényelmes ellenség képet, aztán "védekezzünk" ellene. 

Nem megyek bele, hogy ez mennyire csüggesztő, és mennyire rossz út. Azon gondolkodtam, hogy miként lehetne értelmesen kommunikálni, hogy mit is veszítünk, mit szeretnénk megvédeni. Miért pattogunk egyáltalán?

Nem bízom benne, hogy bármilyen jogi csűrés-csavarással, tiltakozással, miegyébbel értelmet csiholhatnánk ott, ahol ez kihunyt. Mégis, ez a petíció azért született, hogy megpróbáljuk megérttetni: Kutyát sétáltatni nem társadalmilag üldözendő cselekedet. Bármilyen abszurd, valami hasonlót írnak a bűntető végzésbe, ha rajtakapnak, hogy együtt élvezed a napsütést a kedvenceddel...

De miként is lehetne érzékeltetni ezt? Szerintem úgy, hogy megmutatjuk, mit is csinálunk mi valójában az OMSZK parkban, amikor "a közösségi együttélés szabályai ellen vétünk" (sic!)

Arra gondoltam, hogy megkérlek benneteket, járuljatok hozzá ehhez néhány fényképpel. Szeretnék az Önkormányzatnak ajándékozni egy fénykép albumot, amelyben az látható, mennyire élvezik a gazdák és a kutyusok, ha szabadon az OMSZK parkban. De facto, ez így volt, mielőtt szerepet kerestek magunknak az Önkormányzatnál, és a kutyasétáltatás üldözésében fedezték fel az önmegvalósítás forrását. Nálunk a kutya családtag. Olyan ez, mintha a Nagymamát nem vihetnéd le a parkba...

Azt gondolom, egy kép többet ér száz szónál, és talán kisebb eséllyel végzi az egész a szemétben. 

Küldjetek egy, vagy több fotót az kutyakepekomszk@gmail.com email címre, amin az OMSZK parkban látható kedvencetek. Ezeket albumba gyűjtöm, és a petícióval együtt átadom az Önkormányzat képviselőjének. 

Várom a jobbnál jobb képeket!

Üdv,

Gábor

 


Gábor Tabi



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.