Elég a kötelező házi feladatból, egyszer és mindenkorra!

A házi a diákokat extrémen frusztrálja. Valljuk be, jobb dolgunk is van, mint hogy azzal foglalkozzunk, amivel egész délelőtt foglalkoztunk. Kötelezően. A diákok nem lesznek jobb kapcsolatban az iskolával, hogy segítség nélkül csinálnak meg 2 oldalnyi matek házit. A haladás (akármiben) akkor érhető el igazán, ha a munka és a  pihenés egyensúlyban van. A diák hazamegy, és akár órákat tölt a házival, szabadidejéből fölöslegesen lopva értékes pillanatokat. Nem tűnik nagynak, de extrém frusztráló. Arra szeretném kérni a magyar kormányt, hogy gondolkodjanak el amit kérünk, mint diákok

 

1: Diákok fárasztása

Az iskolában eltölt a gyerek 6-7-8-9 akár 10 órát is és hazamenne pihenni, de ezt a gondolatot hamar szertefoszlatja a tudat, hogy órákat kell a tanulásra és házira fordítania. A diák nem fogja kibírni a fáradságot, és csak nyűg a kötelező lecke. Hogyha a diák fáradtan hazamegy, és még kötelező házija is van, egyszerűen kimerül. Van hogy a gyerek hajnalig írja a házit. A házival elfárasztjuk a tanulót és ezt a hét majdnem minden napján elszenvedi.

 

2: Haladás hátráltatása

Az óra harmada általában a házi ellenőrzéssel megy el, azaz 30 perc marad a rendes haladásra az anyagban, sok időt vesztegetve az amúgy is kevés időből. Az alatt az idő alatt rendesen gyakorolhatták volna az anyagot, de ezzel semmit nem érnek. Időpazarlás.

 

3: A diákok lelkesedése

Egy ember sokkal lelkesebben csinál egy munkát, hogyha nem kötelező, valamint az értékeléstől és az elvárástól való függetlenedés oldja a feszültséget is. És még ha pozitív visszajelzés is jár a szorgalmáért? Ha a házi nem kötelező, de ha valaki megcsinálja, és kap valamit, (mondjuk minden 10-15-nél dicséret, 5-ös) szívesen bele kezd. Fontos a pozitív visszajelzés, na meg persze a motiváció. A diákok nagyobb lelkessége, boldogsága, önbizalma segít a tanulásban, mint a folyamatos elvárás. Nem szeretik ha egész héten zaklatják ezekkel otthon.

 

Valamint ha petíció jó úton halad, ne az legyen csak, hogy nincs házi. Ezért az órákat általánosban 45-ről 50 perces órákra váltanám. Így lenne idő a gyakorlásra, és kevesebb stresszel is jár. A 15 perces szünetek maradnának. 

A gyerek alapból jobban szeret egy közösségben tanulni, dolgozni, mint egyedül, ezért is lehetne inkább az óra 50 perc, házi ellenőrzés nélkül, és többet tanul a gyerek, gyakorlatilag sokkal jobb, mint házi nélkül.

 

 Ha a petíció befut, még mindig nem mondtam el, hogy szerintem hogyan működhetne. Tehát a nem kötelező, jutalommal járó házit, mondjuk megcsinálja 7 diák. Annak a 7 diáknak ad a tanár piros pontot, vagy csak simán minden 10-nél ad egy dicséretet/5-öst. Tehát az általános iskolában egyáltalán ne legyen kötelező házi. Középiskolán se kéne hogy kötelező legyen, mert az már így is nehéz, és a kamaszodás is lelkileg megüti a diákot. Plusz az már így is nehéz ebben a korban.

A házi rontja a diákot, és így az igazi intelligenciáját is. Mindig mondják, hogy ,,Dolgozz keményen!" meg ,,Tanulj keményen!" de miért nem mondják, hogy ,,Dolgozz boldogan"? vagy ,,Tanulj boldogan"? Az életnek nem nehéznek, hanem boldognak kéne lennie. A gyerek mentális állapota sokat változtathat a gyerek eredményein. Miért foglalkozzunk azzal, amivek egész délelőtt foglalkoztunk? A diák otthon pihenni jár, nem még többet írni.

Végszó: a kötelező házi feladatot NEM KÉRJÜK ISKOLÁINKBA. Nem akarunk egész délután kötelezően azzal foglalkozni, amivel egész délelőtt foglalkoztunk, mellesleg fáradtan. A legeffektívebb tanulás, oktatás házi nélkül működik. Egyszerűebb, hatékonyabb. A tanároknak is kevesebb munka, és a diákoknak kevesebb stressz, ezért is az 50 perces órák csak egy ötlet. A kötelező házi feladat adás fölösleges, és hátrányokkal teli.

Köszönöm, hogy végigolvasták. Ha befut ez a petíció, a diákok és a tanárok is jól járnak.

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Székely Baksa Bánk láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...