18. kerületi Mikszáth Kálmán utca egyirányúsítása az Üllői út és a Nefelejcs utca közötti szakaszon

Kérvényezzük a Mikszáth Kálmán utca egyirányúsítását az Üllői út és a Nefelejcs utca közötti szakaszon!

A 18. kerületi Mikszáth Kálmán utca autóforgalma jelentősen megnőtt az elmúlt pár évben. Hétköznap reggel az Üllői út sarkán óriási a torlódás, sokan a tiltó tábla ellenére parkolnak le és kísérik be gyermeküket a Piros Iskolába (Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános iskola), ezzel megnehezítve az áthaladást.

Az utca többi része is zsúfolt, a parkoló, illetve a közlekedő autók tükrei sokszor összekoccannak, sérülnek. Az Aranyeső utcát elhagyva, a Nefelejcs utca felé haladva, szűkös a hely, a két egymással szemben haladó autó nem fér el. A parkoló járművek miatt lehetetlen félreállni. A nehézkes közlekedéssel együtt a zajszennyezés is jelentős mértékben növekedett az utca ezen szakaszán.

A Mikszáth Kálmán utca lakói a fent leírtak okán kérvényezik az egyirányúsítást az Üllői út és a Nefelejcs utca közötti szakaszon!

Az aláírással felhatalmazom Tálas Dorottya petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.