Az akác legyen hungarikum!

egy biológus

/ #3906 Re:

2014-02-26 11:18

#3882: - és mindenkinek, aki szerint a természetvédők a külföldi érdekeket szolgálják

Teljesen igaza van abban, hogy a külföldi tőkeérdek nagyon sok mindent tönkretett az országban. Az EU-nak is rengeteg olyan intézkedése van, ami ezt szolgálja. De ez a tervezet történetesen nem ilyen.

 

Hogy a környezetvédelem a külföldi érdekeket szolgálná ki?

A környezetvédők az egyik legpatriótább társaság az országban. Ismerik és szeretik az ország tájait, és folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a lehetőségekhez képest többé-kevésbé ugyanúgy adhassuk tovább a gyerekeinknek, mint ahogy elődeinktől örököltük.

A természetvédelem magyarországi gyökerei a nemzeti érzésből, a hazához és a szűkebb otthonhoz való kötődésből, és ezek értékeinek megóvására való igényből származnak. Olyan hazafiak fektették le az alapjait, mint Xántus János, Herman Ottó és Kaán Károly. Mindezt még a 19. században és 20. század elején, amikor az EU még kósza gondolatként sem létezett. Ezek lennének a "külföldi alapítók"? :)

Nem arról van szó, hogy a természetvédők a külföldi cégeket szolgálnák ki. Ugyanúgy ott vannak, és tiltakoznak akkor is, amikor a multik akarnak védett területeket tönkretenni, ránkerőltetik a külföldi élelmiszert, nagy cégek GMO-kat akarnak behozni az országba, vagy a verespataki bánya elleni tiltakozásnál.

A természetvédők az ország hosszútávú érdekeit tartják szem előtt és nem szeretnék, hogy a gyorsan megszerezhető, nagy profit oltárán feláldozzuk az ország hosszútávú boldogulását. Hogy ez ütközik néhány hazai és külföldi gazdasági csoport rövidtávú érdekeivel, azt senki nem vitatja. Hosszútávon viszont nekik is érdekük lenne, hogy természeti örökségünk fennmaradjon.