Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot! / Közlemények / Újabb projekt / Hozzászólások


Vendég

#1

2013-10-01 09:36

Esetleg azt is hozzá lehetne tenni, hogy van egy réteg, akinek az igénye a válság kezdete óta a médiapiacon egyre kevésbé van kielégítve, és az ilyen igények kielégítése szerintem a közmédiának inkább kötelessége lenne, minthogy ott is csak olyan műsorokat adjon, amit millió-egy kereskedelmi tvn is mennek.

pozitív példa, hogy az mtv hozta be a doramákat magyarországra.

Vendég

#2

2013-10-02 14:08

Igen szeretném,ha lenne az M2-n is anime.
Harci

#3 Naruto

2013-10-02 14:09

Legyen rajta mondjuk Naruto Shippuuden vagy Bleach
Zsolti-kun

#4

2013-10-02 18:30

Az elmúlt 2 nap alatt gyors ütemben nagyon sokan küldtetek már levelet, ami dícséretes példa. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk harcolni a célunkért. :-) Viszont a "megrohanás" közepette sajnos olyan sablonválaszok érkeztek, hogy nem terveznek animéket vetíteni. (Ezt egyszerre többször is kiküldték.) Annak ellenére is, hogy számomra érkezett régebbi válasz szerint nem zárkóztak el. Ettől függetlenül nem kell csalódásba vagy kétségbe esni. Aki ezt jó ötletnek tartotta, az megtette a tőle telhetőt. :-) Összefogtunk, érvényesítettük vágyunkat, és ez eljutott az ügyintézők felé. Így ezáltal a jövőben még bármi lehet akár az M2-n is. De esetleges nagyobb negatív visszhang elkerülése érdekében úgy gondolom, hogy többen már ne kezdjenek bele. Tehát aki eddig nem tette meg, az most már inkább ne is tegye.

Mindemellett lesz új tervünk, hogy hova lehetne írni ugyanilyen módon. Néhányan a Viasat csoportot találták ki. A Viasat 6 önmagában a DBZ-n kívül jelenleg elzárkózik animevetítéstől, de be kéne pályázni a főtulajdonos cégcsoportot. Már csak egy érdemleges elérhetőség kéne hozzá, amivel kapcsolatosan hasonlóképpen tömegesen lehetne írni. :D Az nem módi, hogy megint csak én írjak egyedül az egyik "kis" csatornához... Úgyhogy hamarosan talán erről jelentkezünk. Addig is fel a fejjel! Bizakodjatok a jövőben vagy akár az AXN-ben...
Apró megjegyzés: szóba került a Megamax, de az szintén nem tervez komolyabb animéket, illetve korábban pont annak a főtulajdonosa felé próbáltam üzenni. Tehát ez gyakorlatilag ki van pipálva. ^^

Conan-kun

#5 Esetleg

2013-10-05 14:30

Esetleg lehetne angol (vagy japán) nyelvű leveleket megfogalmazni a Japán animegyártóknak (madhouse, nippon television network, ghibli stb) is, hogy eljöhetnének ezekre a közép-európai televíziós vásárokra, mert a legtöbb magyar tv adó az egyszerűség kedvéért onnan szerzi be a műsorokat, és ezeken a vásárokon jelenleg nem árulnak animéket, és elsősorban azért nincsenek magyar tvken animék, és ha japánban látnák hogy közép-európai nézők kérik hogy jöjjenek ki, akkor esetleg talán lenne valami.

Conan-kun

#6

2013-10-05 15:49

Illetve még annyit tennék hozzá, hogy egy mai híresebb anime a Shingeki no Kyojin (attack on titan) 1.rész nézettsége magyarul: az indavideón és az animeaddicts.hun 20-20ezren látták, az uraharashopon +5ezren töltötték le, ha azt hozzáteszem, hogy sokan írják hogy angol felirattal néznek animét, és ncore stb helyekről nem tudom hányan töltötték le, akkor bőven 50ezer felett jár egy ilyen netes feliratos anime nézettsége, nem értem hogy ilyen nézettség mellett miért nem mennek tvben animék ... vagy csak mi tulajdonítunk túl nagy jelentőséget a tvnek?

 

persze: talán nem lenne szerencsés netes warez letöltésekkel érvelni, de akkor is érdekes (meg a mondoconnak is többezres látogatottsága van úgy hogy én pl egyszer se voltam : ) szerintem leginkább az ORTTt, és a japán animestúdiók TVs vásároktól való távolmaradását okolhatjuk hogy ma nem mennek animék tvben.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-10-05 17:56


Hanazono Temari

#8 Még valami

2013-10-05 17:59

De ne csak a szokásos animék legyenek lefordítva, mint a Naruto stb. Fordítsanak le olyan animéket is amiket eddig csak feliratosan tölthettünk le a neten! Pl: Angel Beats, Toradora stb kinek mi tetszik! ;) Na és az is hogy fejezzék be a félbehagyott animék fordítását és szinkronizálását!!! Hajrá!!!!!!!

Vendég

#9

2014-03-17 22:42

tényleg jó ötlet lenne átrakni ha beszüntetik. én speciel megnézném szívesen néhány régi, de kedvenc sorozatomat mint például a fullmetal alchemist, yu yu hakusho, soul eater, conan a detektív-et meg gondolom van még más sok jó amine is csak én ennyit ismerek de jó lenne többet is megismerni. tehát én is szurkolok nektek!!

Anonymous

#10

2014-04-01 19:25

Mintha csődbe akarnátok küldeni a közmédiát. Több mint 70 millió (vagy milliárd) forint a költekezési határuk az évben.
Zsolti-kun

#11 Re:

2014-04-02 21:17

#10: -

A mondat két része kissé ellentétben van egymással. :D
A leveleket még ősszel kapták. Mi konkrétan senkit nem küldünk csődbe, hiszen mi csak kifejeztük az igényünket. Lenne ott pénz erre, csak hajlandóság kéne. Eleinte kissé negatívan jeleztek vissza. Azóta hivatalosan megerősítették, hogy az esti műsorsávban nyitni fognak a fiatal felnőttek felé. Az még kérdéses, hogy ez pontosan mit jelent.


Vendég

#12 Re:

2014-04-03 15:27

#4: Zsolti-kun -

yu-gi-oh gx is megy a viasat 6-on úgyhogy sztem nagy esély van rá h bevezetnek 1 animecsatornát vagy sávot ha szépen nézünk :)

Zsolti-kun

#13 Re: Re:

2014-04-04 10:38

#12: - Re:

Igen, a Viasat végülis most már számontartja ezt az igényt. :-)


Vendég

#14

2014-06-14 05:27

jó ötlet

Vendég

#15 Re: Naruto

2019-11-23 17:59

naruto shippuuden-zeh legyen magyar szinkron!!!!!!!!!