Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Próbáljuk meg fellendíteni együtt az animés piacot!

Az a célünk, hogy mi rajongóként próbáljuk segíteni az animevetítést, a DVD-kiadásokat, és a manga-kiadásokat! Biztosan ti is észrevettétek, hogy az Animax már csak ismétli az animéket, lassan semmit nem fognak tudni leadni. A DVD-kiadás megszűnt, nem adnak ki semmilyen DVD-t.
Ez a petíció azért van, hogy együtt segítsük, valamint támogassuk az animés piac fejlesztését.

Régebben animéket leginkább este 8 órától hajnal 2 óráig láthattunk a Minimax sávján. Azon a sávon 2004. decembertől 2007. júliusig változatosan és színvonalasan az A+ csatorna szolgálta ki a tizenéves és fiatal felnőtt rajongók igényeit. A Sony Pictures átvette a csatornát és Animax névvel üzemeltette tovább. Eleinte örömmel élvezhettük az újdonságok vetítését. Eközben a csatorna kapcsolatban állt távol-keleti témájú magazinnal, mangakiadóval, DVD-kiadóval, és rendezvényszervezőkkel. Sok sorozatot kiadtak vagy elkezdtek kiadni DVD-n. Nézettség alapján sikereket halmozott fel, ugyanis a 2011-es évig bezárólag a top 50 lista közepén helyezkedett el, és ezáltal megelőzte a Viacom ifjúsági csatornáit. Ám időközben már nem csak animéket láthattunk az erre szakosodott csatornán, és ezután is egyre több rossz döntést hozott a tulajdonos. Például ifjúsági tematikához nem való műsorszámokat is elkezdtek bemutatni. Az utolsó időszakban pedig elveszett a reklámszerződés, és hajlandóság sem mutatkozott a helyzet visszafordítására. 2012. nyár óta nem szolgáltak több animés premierrel. (Se folytatással, se új sorozattal, se nagyfilmmel.) Sok sorozatot be sem fejeztek. Például a nagy sikerű InuYasha című sorozatot teljes mértékben leszinkronizáltatta az RTL Klub, de 16-os korhatár szükségessége miatt nem vetítette végig, és az Animax-szal már korábban sem tudtak megegyezni. Az animék terén már csak ismétlésből állt az Animax, ami a sugárzási jogok elveszítésével már akkoriban is nagyon kedvezőtlen jövőképet tárt elénk. (Ezért is készült el ez a petíció.) Az Animax végül nagy csalódottságot okozva 2014. március 31.-én megszűnt. Helyére a frekvencia eredeti tulajdonosa által egy válogatás-adás került, ami nekünk és másoknak sem igazán szolgál újdonsággal. (Animéket egyáltalán nem fog nyújtani.) Mindez alapján több éves reményekkel teli időszak semmisült meg.


Jelenleg annak is örülnénk, ha valamelyik TV-csatornán láthatnánk néhány komolyabb animét. Lehetőleg vágatlanul, eredeti verzióként, jó minőségű magyar szinkronnal. A rajongók leghőbb vágya az lenne, ha esti vetítéssel megalakulna egy új animés TV-csatorna. Ha kifejezetten animecsatornára nem lenne lehetőség, akkor el tudnánk képzelni egy anime-központú ifjúsági filmcsatornát is, ami leginkább a 15-30 év közötti animerajongó fiataloknak nyújtana színvonalas programot animékkel, kapcsolódó élőszereplős változatokkal, egyéb távol-keleti filmekkel, és képregényekhez kapcsolódóan egyéb filmekkel. (Reality-kkal semmiképpen.) Animék közül szívesen látnánk régebbieket is, amiket már sehol nem sugároznak. Például "Óz, a nagy varázsló" és "Lili, a virágangyal".


Kell a támogatásod aláírásként! Valamint szólj hozzá nyugodtan a témához. Mi leginkább arra vagyunk kiváncsiak, hogy neked vannak-e eredeti cuccaid. (Anime DVD, manga, STB.) Természetesen arra is kiváncsiak vagyunk, hogy milyen új vagy régi animéket szeretnél látni a nekünk szánt TV-csatornán, és vennéd-e a DVD-jét vagy a mangaváltozatát. Letöltésekről nem szeretnénk olvasni! Ha aláírtad és hozzászóltál a petícióhoz, akkor kérlek, hogy oszd meg te is, és segíts támogatni! Ezt nem csak miattunk teszed, hanem magad miatt is! Építsük fel a mi saját animés-ifjúsági világunkat!

Tegyünk meg mindent!


By: Zsolti-kun.