Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#751

2015-03-20 22:22

Most akkor a kormány meg akarja emeleni a BEVA értékhatárt, vagy nem? Van erről valakinek valamilyen információja?

Ha igen, akkor az lenne jó, ha az erről szóló módosítás hatályba lépése UTÁN kezdődne el a felszámolás, mert akkor ránk már az új törvény vonatkozna, azaz a felemelt BEVA, nem?

Tud erről valaki valamit?


Vendég

#752 Re:

2015-03-20 22:24

#751: -  

 Ha van egy kis esze a kormánynak, pontosan ezt fogja tenni!


Vendég

#753

2015-03-20 22:32

Mert én is károsult vagyok és keresem a lehetőséget a megtakarításom visszaszerzésére valamint a károkozók méltó megbüntetésére mert visszaéltek a jóhiszemű emberek bizalmával!

Vendég

#754 Re: Re:

2015-03-20 22:36

#752: - Re:  

 Úgy van,szerintem is ilyesmi forgatókönyv lessz


Vendég

#755

2015-03-20 23:03

Mert úgy látszik, hogy "maszatolás" van.

Vendég

#756

2015-03-20 23:29

Egyttértünk a petíció minden pontjával,mivel érintettek vagyunk feleségemmel együtt,mint nyugdíjasok és két lányom családja.Megtévesztettek bennünket a védelemmel kapcsolatos tájékoztatásnál és azzal is,hogy a kormányunk a Ouaestor Zrt-t bevonta politikai inttézkedédéseinek gyakorlati megvalósításainál(kereskedő házak),valamint a Ouaestor Zrt. vezetőjével való nyilvános helyeken megjelenésekkel.

Vendég

#757

2015-03-21 05:18

Tisztelt Tyll Attila!

Budapestre is kellene szervezni demonstrációt.

 


Vendég

#758

2015-03-21 05:26

 

Kedves Csoporttársak!
Pénteken is nagy eredményeket értünk el:
1, A mértékadó sajtóorgánumok mindegyike foglalkozott az ügyünkkel, sok helyen megjelentünk. Eltűnt a "buta kis befektetők" hozzáállás, és egyöntetűen "csalás"-ról beszélnek (M1 is). 
2, Dr. Magyar György, aki sokunkat képvisel, illetve várhatóan képvisel, nyilvánosan megszólalt frappánsan és keményen.
3, Átléptük a 4000-es létszámot, mindenütt megemlítenek bennünket.
4, Az előző napok politikusi visszajelzéseit követően Hende Csaba Honvédelmi Miniszter Úr is válaszolt megkeresésemre, mint írta: 
"Köszönöm bizalmát. Igyekszem segíteni, mert valóban felháborító, ami történt."

FONTOS, HOGY TOVÁBBRA IS DOLGOZZUNK AZ ÜGYÜNKÖN,
ezért ajánlást teszek a mai teendőkre: 
1, A legfontosabb: tartsuk napirenden az ügyet! Foglalkozzanak velünk mindenhol belföldi és NEMZETKÖZI szinten is! Menjenek a leveleitek, személyes megkereséseitek minden politikusnak, újságírónak, közéleti személyiségnek!
2, Aktívan formáljátok a közvéleményt! Mindenkiben tudatosítsátok, hogy ezzel az esettel nem csak bennünket károsítottak meg, hanem az ALAPVETŐ JOGBIZTONSÁG SÉRÜLT. Ha nem lesz kártalanítás, az jel arra, hogy szabad rablás van, bárkitől elvehetnek bármit. 
3, Lássa mindenki, hogy nem fogadjuk el, ami velünk történt! ÖSSZEFOGUNK, hatékonyan elkövetünk mindent a kártalanításunk érdekében, ha kell, a mostaninál SOKKAL NAGYOBB DOLGOKAT IS, EFELŐL NE LEGYENEK SENKINEK FIKARCNYI KÉTSÉGEI SEM! De a hivatalos állásfoglalás megszületéséig személy szerint a legnyugodtabb módszereknél maradok.
4, Továbbra keressük a hasonló cipőben járókat, és invitáljuk meg ide!

 


Vendég

#759

2015-03-21 05:31

Kedves Csoporttársaim!

Írtam Orbán Viktornak egy e-mailt. Magánemberként, saját nevemben. Bemásolom ide a szöveget. Mielőtt bárki azzal támadna, hogy a levél "nyalós", megkérlek Titeket, gondoljátok át, hogy mit érhetünk el agresszióval, ízléstelen, oda nem illő hangvétellel. A dolog lényege, hogy legyen meg a kormánynak a story, amivel odaállhat, és a megmentőnk szerepében tetszeleghet. Azt ugye egyikünk se gondolja, hogy majd a mi sok szép szemünkért kiállnak, és minden bűnüket meggyónva fizetnek? Azt is látni kell, hogy jelenleg csak ők vannak pozícióban ahhoz, hogy segítsenek, ha akarnak. És pénzük is csak nekik van... Szép, hogy az MSZP a partvonalról bekiabál, de ahogy tudom, nekik már a székházaikat is el kellett adni, mert nem bírták fenntartani...

Na mindegy. Szóval itt a levél. Szerintem az üzenet világos: választópolgárok százezrei az előző kormány vétke miatt... Ha nem történik semmi a jövő hét közepéig, akkor gondoljuk tovább a helyzetet. Én még holnap megpróbálok egy külföldi újságírót, a külföldi nyomásgyakorlás, lepel-lerántás lehet hatékony.

___________________________________________________________

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nagy Imre újratemetése óta tisztelője vagyok. Ugyan akkor én még csak 14 éves voltam, de csodáltam az igazságérzetét, valamint a bátorságát, hogy ki mer állni az igazáért, nem kis kockázatot vállalva akkor ezzel. Remélem, a hosszú évek alatt egyik sem hagyott alább Önben, bízom abban, hogy ma is síkra száll az igazságtalanságokkal szemben.

A Quaestor ügy kapcsán keresem fel Önt. Magam is Quaestor kötvényes vagyok - bár a saját kötvényeimet évekkel ezelőtt eladtam, a számlámon ma is vannak kötvények: a 91 éves, vak Édesapám a nyugdíjából nehezen megtakarított forintokból vásárolta azokat. A célja az volt, hogy ha engem valami ér, és nem tudok róla tovább gondoskodni, legyen mihez nyúlnia.

A befektetéseimmel annak idején egy ésszerű kockázatot vállaltam magam is, később az Édesapám is és velünk együtt soktízezer honfitársunk - egy államilag felügyelt, ellenőrzött piacon. Megbíztam a felügyeletben, ezért fel sem merülhetett bennem, hogy egy ilyen mérvű csalás ma Magyarországon előfordulhat. így annak kockázatát sem tudtam mérlegelni. Arról nem is beszélve, hogy a csalás kockázata hogyan hat majd az ésszerű kockázatomra.

Olvastam az MNB Quaestor Értékpapír Nyrt-nél végzett, 2013-as átfogó vizsgálatának határozatát. Bár laikusként, de azt látom, hogy már akkor is ott voltak a súlyos hiányosságok a cég részéről. Biztos vagyok abban, hogy ezt Ön is, és sokan mások is látják. Azonban azt is látom, hogy az előző, MSZP kormány sorozatos intézkedései olyan feltételrendszert teremthettek a Quaestor cégcsoportnál, ami jelentősen megnehezíthette a hatékony ellenőrzést. Például hozom a PSZÁF Quaestor Értékpapír Nyrt-nél 2008 végén folytatott célvizsgálatát, amely a csoportkapcsolati kockázatokra irányult, ilyen kockázatot azonban nem tártak fel egy olyan cég esetében, amely egy másik, cégcsoport érdekeltségi körébe tartozó, nem éppen tőkeerős kötvénykibocsátó partner termékeit értékesíti. Szintén nem kedvezhetett az ellenőrzési hatékonyságnak az sem, hogy a PSZÁF 2009 februárjában közös felügyelet alá vonta a Quaestor csoporthoz tartozó vállalkozásokat, ezek után pedig 2009 márciusában elfogadta a Quaestor Értékpapírkereskedelmi Nyrt. dematerializált értékpapír-kezelésről szóló módosított szabályzatát. Mindehhez már csak hozzájárult az, hogy az előző kormány módosította a felügyeleti törvényt (jelenleg jegybanktörvény), csökkentve az átfogó ellenőrzések gyakoriságát. Az ilyen módon megteremtett feltételrendszer pedig kedvezhetett egy ilyen, jelenleg alaposan feltételezett, különösen nagyértékű csalás elkövetésének, amelynek következménye mára már nem csak a túlértékesítésből eredő kár, hanem azzal ok-okozati összefüggésben a “legálaisan” értékesített kötvények bedőlése is, és így soktízezer befektető megkárosítása.

Hogy a fenti két opció közül ki hogyan értékeli és értelmezi ezt a helyzetet, az nagyban függ attól, hogy önmaga, családtagjai, vagy barátai érintettek-e a Quaestor ügyben, illetve mi lesz annak megoldása. Biztos vagyok abban, hogy az embereket érdekli, hogy szétesik a hármas metró, valaki besúgó volt-e, vagy nem, vagy a boltok vasárnapi zárva tartása, de a saját megtakarításaik, a saját vagyonuk, pénzük sokkal jobban érdekli őket, sokkal erősebb motivációt jelent számukra. Elég, ha csak a régi klasszikusokra gondolunk, például Maslow szükséglethierarchia-elméletére. Az emberek sokmindent elfelejthetnek, de a saját, verejtékes munkával megkeresett vagyonukat nem felejtik el. Nagyanyáink a mai napig nem felejtették el a padlások lesöprését. Akikről pedig a Quaesor ügyben szó van, dolgos, adófizető emberek, akiknek a munkájuk révén nem tartozásaik, hanem megtakarításaik voltak.

Biztos vagyok abban, hogy van ésszerű megoldás a Quaestor kötvényeseinek kártalanítására. Mellékelten elküldöm önnek Rogán Antal Frakcióvezető Úrhoz címzett levelemet, amelyben - laikusként - felvetettem egy megoldási lehetőséget. Önök szakemberként, megfelelő szakembergárdával bizonyára ezt sokkal jobban átlátják, azonban megfontolásra talán érdemes lehet a javaslat.

A sajtóból származó értesüléseim szerint a Quaestor Értékpapírkereskedelmi Zrt-nek 50.000 érintett ügyfele lehet. Ha az együttérző családtagokat, barátokat is beleszámoljuk, többszázezer emberről, választópolgárról beszélhetünk. A minap olvastam, hogy míg a FIDESZ jelenlegi támogatottsága 21%, a Jobbik-é már 18. Akkor pedig most tényleg nagy slamasztikában van a haza… Ezt ép ésszel nem akarhatjuk. És nemsokára itt van a tapolcai időközi választás is, a kialakult helyzet pedig javíthatja ott is az ellenzék pozícióit.

Kérem Miniszterelnök Urat, az Ön vezetésével a kormány számolja fel az előző kormányból ránk maradt igazságtalanságokat, azok következményeivel együtt, ami jelen esetben a Quaestor kötvényeseinek kártalanítása. Országunk gazdasági növekedését, nemzetközi megítélését ingathatja meg, ha emberek százezrei veszítik el a kormányba, és Magyarország pénzügyi rendszerébe vetett hitüket.

Köszönöm szépen, hogy “meghallgatott”.

 

Üdvözlettel és tisztelettel:


Vendég

#760

2015-03-21 05:56

Akiknek minden pénze a Quaestorban maradt és semmi más megtakaritása nincs, ép hogy megél, az hogyan tudná megfizetni Dr. Magyar Györgyöt? Gondolom adott esetben ha per lesz a dologból annak ítélete mindenkire vonatkozni fog. Remélem per nélkül is megoldás születik, hogy teljes egészében visszakapjuk a bent lévő pénzünket.

Végre válalhatná az MNB és az Állam is a felelősségét, igy lenne korrekt.

 

 


Vendég

#761

2015-03-21 06:24

Úgy gondoltam,hogy akik engedélyt kapnak arra, hogy az állampolgárok pénzét befektessék kezeljék, a megfelelő biztosítékokat kéri az állam és ellenőrzi őket rendszeresen.Nem mi vagyunk a gazdasági emberek,hanem ők. Mi csak megbízunk bennük.Mi lenne a világgal ha bizalmatlanok lennénk mindenben egymással.Mi biztonságba akartuk tudni a pénzünket,de ezt a biztonságot az állam nem tudta megadni,amiről elfelejtett tájékoztatni és így olyan cégnek adott működési engedélyt, akinek megvan az esélye a bizonytalan működésre. Úgy érzem átvert mindenki és magára hagyja a kormány az állampolgárait. stb

Vendég

#762

2015-03-21 06:32

Úgy gondoltam,hogy akik engedélyt kapnak arra, hogy az állampolgárok pénzét befektessék kezeljék, a megfelelő biztosítékokat kéri az állam és ellenőrzi őket rendszeresen.Nem mi vagyunk a gazdasági emberek,hanem ők. Mi csak megbízunk bennük.Mi lenne a világgal ha bizalmatlanok lennénk mindenben egymással.Mi biztonságba akartuk tudni a pénzünket,de ezt a biztonságot az állam nem tudta megadni,amiről elfelejtett tájékoztatni és így olyan cégnek adott működési engedélyt, akinek megvan az esélye a bizonytalan működésre. Úgy érzem átvert mindenki és magára hagyja a kormány az állampolgárait. stb

Vendég

#763

2015-03-21 06:55

Mert károsult vagyok és közösen érjük el hogy ne a kis embereken csattanjon az ostor !

Vendég

#764

2015-03-21 06:57

Kérem a keservesen spórolt pénzemet,becsületesen megdolgoztam érte és az öregkoromra sporoltam keservesen. KÉREM A PÉNZEMET !
BÜNTESSÉK MEG A RABLÓ CSALÓ BROKEEREKET:

Vendég

#765 Re:

2015-03-21 07:12

#750: -  

 Kedves Tyll Attila!

Jövő vasárnap 11-re összehívott demonstráció helyszínére szeretnék rákérdezni. Kossuth tér azt jelenti, hogy Budapesten?

Köszönet a tegnapi eseményért és hogy láthattuk a közmédiában! Ma reggel megismételték, de sajnos a 8 órai hírekből már kimaradt.


Vendég

#766

2015-03-21 07:18

Azértz irtam alá, mert több milliós kárt okozott a Questor csoport saját magamnak, családomnak és a barátaimnak egyaránt. Van olyan ismerősöm, aki az öngyilkosságon gondolkodik. Ennyi aljasságot nehéz elviselni!!

Vendég

#767 Re:

2015-03-21 07:32

#758: -  

Köszönet.
Egyetértek, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni, persze csak higgadtan. Vagdalkozás helyett kérdésekkel, figyelemfelhívásokkal nem lehet elmaszatolni (ahogy már látszik a hangvétel változás is pl a médiában). Illetve hírt adni, hogy a csüggedőket is erőt nyerjenek.
Véleményem szerint eggyütt érhetjük el az eredményt.
Sokan kártérítésről beszélnek én a befektetés kifizetését támogatom (naívság?)
 
 

Vendég

#768 károsult

2015-03-21 07:33

20 éven keresztül fegyelmezett sporolás. elváltan ikergyerekekkel....megelégedetten nyugtáztam, hogy büszkék lesznek az édesanyjukra, ha eljön az ő idejük. ....... eljött az idejük, pénz meg sehol...... ???? minősitthetetlen ami történt az országban!!!


Vendég

#769 károsult

2015-03-21 07:36

Kártérités??????? kész röhej!!! amit rájuk biztunk, mindent visszatériteni kötelesek, kamatos..kamattal!!!


Vendég

#770 Re:

2015-03-21 07:36

#757: -  

 Úgy jelent meg a Hírtvben, hogy MNB elé is szerveznek. Mikor?

Ha jól emlékszem lehet e-mail-t küldeni (szervező tud) közérdekű hírről. Jól tudom?


Vendég

#771 Re:

2015-03-21 07:45

#760: -  

 Pertársaság kell szervezni szerintem MAJD. Egyenlőre érdeklődni lehet a lehetőségről.

Például:

abcdef

Pertársaság:

„Az érintett károsultaktól jelenleg az előzetes regisztrációjukat kérjük, hogy felkészülhessünk egy Pertársaság létrehozására. A regisztráció nem jelent sem a regisztráló, sem társaságunk részéről előzetes szerződéskötési kötelezettséget.”

http://www.pandp.palotas.net/hun/jogsegely


Vendég

#772

2015-03-21 08:14

 

Tyll Attila oldalán találkoztam eme remekbe szabott írással, s mivel itt még nem láttam, gondoltam kiteszem. Attila, nagggyyooon jó! Én személy szerint köszönöm.

"ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS, KÉRLEK OSSZÁTOK MEG!!!

Nincs mit szégyellnem, pőrére kell vetkőznöm, mert ez az ország arra kényszerít, hogy kiokádjam magamból a nyomoromat. Mocskos szemét szerencse lovagok irányítják a gazdaságot, és uralják a politikát. Gátlástalan, semmire kellő vigécek dorbézolnak a pénzünkből, gigászi emlékműveket építenek önmaguknak, míg a hétköznapi embereken gátlástalanul átgázolnak, s közben van képük nemzetről, nemzet tudatról, és hazáról beszélni. Szégyen és gyalázat. 6-7 éves kitartó munkával, minden extrának vélhető dolgok nélkülözésével, igyekeztem a családom jövőjét biztosítani. Számomra sosem volt kérdés, hogy az én önző érdekem, vagy a családom jövője-e a fontosabb. Ebből a nyomorult közalkalmazotti fizetésemből, és plusz munkámból megszerzett pénzem egyik pillanatról a másikra semmivé lett, mert annak kezelését, önmagukat megbízhatónak és hitelesnek minősített szakemberekre bíztam. És nincs kegyelem! Képtelenség utánuk nyúlni, és megfoghatóvá tenni a megfoghatatlant! Kicsúsznak a kezünkből, mint a karácsonyi pikkelyes hal, tovább siklanak, végtelen károkat okozva, és pusztaságot, és nyomort hagynak maguk után. Egy darabig megbújnak a nádasok, és a hínár sűrűjébe, aztán szép csendben újra előbújnak, és beépülnek a politikai, és gazdasági hatalomba! Így március 15. előtt csak egyet tudok mondani: fel kellene végre ébredni! Itt van az ideje egy mindent megújító, elementáris erejű forradalomnak! Nem kell már kérni, és kérdezni, be kell végezni ami félbe maradt! Aki ebben az országban hallgat és nem mer semmit tenni, az megérdemli a sorsát. Aki ebben az országban nem érzi a szorítást és megaláztatás, és mindezek ellen nem képes harcolni, az ne papoljon nemzetről és nemzet tudatról, és az még véletlenül se vesse meg azt, aki nyakába veszi a lábát, és el menekül innen! Szörnyű ezzel az általános, és megadó tétlenséggel szembesülni! Az emberek csak lógatják az orrukat, maximum egy kicsit sopánkodnak, céltalan és bizonytalan kérdéseket tesznek fel, ahelyett, hogy összefognának, és úgy oda csapnának az asztalra, hogy bele remegjen a föld! A politikai és gazdasági elit gátlástalansága már jó ideje eluralkodott az országban! Nincs büntetés, nincs számonkérés, mert üveg toronyban élnek és megközelíthetetlennek vélik magukat a mindenkori hatalom képviselői! Le kell bontani a falakat, hogy végre átlátható legyen újra minden! A gátlástalanság, és kivagyiság pusztító ereje felér egy nemzet árulással! Tenni kell valamit, hogy később ne keljen szégyenkeznünk a gyerekeink előtt! Az "álmokat" hagyjuk a politikusokra, mi meg higgyünk végre újra a közös cselekvés erejében...

Ritkán szoktam ilyet kérni: Osszátok meg minél többen ezt az írásomat, és aki tud és ismer Quaestoros kárvallottat, szóljon neki, mert össze kell fognunk, megmozdulásokat és tüntetéseket kell szervezni, mert a pénzünket elvehetik, de a méltóságunkat, az önbecsülésünket semmiképp! A nagyerdei stadion Quaestoros beruházás volt, minden egyes téglában a mi pénzünk van, akár a miénk is lehetne az egész "szent éj" !!!"


Vendég

#773

2015-03-21 08:26

Mert ugyanabban a cipőben járok mint nagyon sokan.
ciőp

#774 Re:

2015-03-21 08:28


Vendég

#775

2015-03-21 08:30

GYERÜNK STRASBOURGIG !!! DE KEZDJÜK MÁR EL !!!

Nemrég ítéltek meg milliós kártérítéseket (az emberi jog alapján ) magyarországi raboknak ,mert kénytelenek voltak a cellájuk túlzsúfoltságát elviselni !! Az emberi jog csak rabosítás esetén működne ? A brókercégek,és a jogi hátterüket biztosító személyek milyen jogon léphetnének túl az emberi jogokon !!