Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája

kis naiv

#1901

2015-04-06 08:49

Én attól félek, hogy elmúlik a társadalmi vízhang, lemegy a tüntetés, lesz új  katasztrófa (ha nem lesz, akkor majd kreálnak egyet) és rólunk szép lassan mindenki elfelejtkezik. Nézzétek meg a Tarsoly által leirt 50 ezer kársultból ezen a honlapon 6 ezer jelentkezett. Rengeteg idős, számitógéphez nem értő, kétségbeesett kisember károsult van, aki csak otthon ül apátiában és nem tudja, hogy mit csináljon. 

A Q. honlapján ugyanaz a tájékoztató van, és nem hallottam még emberről aki bármilyen értesítőt is kapott volna, közeledik az ápr. 20. Én sem értek a webbróker.hu-hoz, nem tudom megnézni a kötvényeimet. 

Követelem a felügyeleti szervektől, akik nem csináltak semmit, követelem a  Pszáftól, követelem a pénzügyi szervektől, követelem a kormánytól, hogy végre álljanak ki és felelősen intézkedjenek. Nekünk hazudtak, rosszul végezték a munkájukat (nem kis pénzért), miért nem áll ki valami felelős és intézkedésre jogosult személy, hogy érdemben intézkedjen? Ne keltsenek ellenünk hangulatot, minket félrevezettek, becsaptak. Gondoljanak bele, hogy több tizezer család megtakaritása, jövője forog kockán.

És nem a mi hibánkból, hanem a félretájékoztatás és a nem megfelelő ellenőrzés miatt. Mentsék, ami menthető és azonnal adják vissza a pénzt.Egy nyugodt pillanatom sincs. Ha ilyen könnyen el lehet lehetetleniteni családokat, akkor mire számithatunk a jövőben? Én minden törvényt betartok, rendesen adózom, segitek akinek tudok és mégis kiraboltak, átejtettek. Ezt lehet következmények nélkül?

Ne hagyjuk, hogy elaludjon az ügy,  ne hagyjuk, hogy jogi csürcsavarással megusszák. Mindenki mossa kezeit, a Tarsolyra kennek mindent, akinek hagytak elég időt, hogy semmi se legyen a nevén,  megoldást szeretnék, a pénzemet szeretném, amiért én tisztességgel megdolgoztam és ellopták tőlem.

 

 


Vendég

#1902 Re:

2015-04-06 08:57

#1901: kis naiv -  

Kálmán-Pikó István nyilatkozta a tv-ben, hogy az általa alapított facebook csoportban kb. 6ezren vannak. Én nem vagyok (még) a FB-on, igy nem tudom, ugyanaz a 6ezer, mint itt, vagy másik, mert akkor már 12ezer. Tudja valaki?


Vendég

#1903 Re:

2015-04-06 09:33

#1901: kis naiv -  

Nagyobb demonstráció kell, mint a netadónál, különben elveszünk.

Ez az egyetlen megoldás!

25 évet elvettek már a generációnktól, és az utódainktól.

A politika és az egyházak nyomorgatják a "népet".

demonstráció

#1904

2015-04-06 09:48

11-én mindenkinek itt a helye, aki viszont akarja látni a pénzét! Nincs kifogás, tessék eljönni!!!

https://www.facebook.com/events/422717917888904/

 

2015. április 11. 15:00

Budapest, Báthory utca 4, 1054


Vendég

#1905

2015-04-06 10:08

160 milliárd forintnyi Fideszes szemfényvesztés: miért vetít az ügyészség a Quaestor-vagyonról
 

A Quaestor-botrányban a Fidesz Tarsoly Csaba kiváló tanítványának bizonyul. Utóbbi átverte az embereket, és most az előbbi is erre készül. Illetve nem készül, ezt teszi.

Múlt hét kedden a parlament – ezen belül sajnos a populizmusnak ellenállni nem tudó MSZP-s képviselők - által megszavazott Rogán-féle blöfftörvény indoklása, valamint a Quaestor bukásával kapcsolatos minden kormányzati nyilatkozat, azt akarja elhitetni, hogy van egyszerű megoldás a károsultak számára. Elég a bűnösöktől visszavenni az ebül szerzett jószágot, és nem csak a világ rendje áll helyre, de a Quaestor befektetői is pénzüknél lesznek. A lényeg, hogy ne nyugtalankodjanak, ne tüntessenek, és főleg senkinek ne jusson eszébe a KORMÁNYZATI FELELŐSSÉGET feszegetni. Például, hogy hogyan lehet, hogy még tavaly novemberben is hozzájárult az MNB a Quaestor kötvénykibocsátásához? Hogy miért kapott a rosszhírű, de Orbán Viktor és Szíjjártó Péter barátságára támaszkodó cég újabb és újabb zsíros megbízásokat?

 

Aki időt nyer, életet nyer, gondolhatják a Habony-művekben. De a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. A piramisjáték ugyanis nem egyszerű sikkasztás: a lényege, hogy a korai befektetők magas hozamát (kötvényekre kapott kamatát) a későbbi befektetők friss pénzéből fizetik ki. Mivel a Quaestor befektetései nem termeltek pénzt, ezért évről-évre újabb kötvényeket bocsátottak ki. A 7-9%-os kamatokhoz pedig hozzáadódtak a reklám- és az egész gépezet (irodák, értékesítők) üzemeltetésének költségei, a matematika pedig könyörtelen: a 2005-ben felvett 100 forintnyi adósság 10%-kal számolva 2015-re 260 forintra hízik. A 100 forintért vett eszközök - mint alább bemutatom – ma már nem érnek 100-at, a 160 forintot pedig elköltöttük: kamatként és visszafizetésként odaadtuk azoknak a szerencsés befektetőknek, akik időben kiszálltak.

Azt, hogy a törvény felesleges, ha jogászoknak (ajánlom pl. az Átlátszó cikkét) és nekünk nem is, de talán Polt Péter beosztottjának, Ibolya Tibor fővárosi főügyésznek a kormánypártok elkötelezett hívei is elhihetik. A HírTV műsorában a törvény (amelyet a köztársasági elnök még nem írt alá, és nem hirdették ki, tehát nem lépett hatályba) megszavazásának másnapján, úgy nyilatkozott, hogy „a mi eljárásunkban azok a jogi eszközök vagy jogi lehetőségek, amelyek számunkra rendelkezésre álltak - egyébként ezt bizonyítja is a mai bejelentés - azok elégségesek voltak arra, hogy ezt a vagyont biztosíthassuk.”. A saját honlappal is rendelkező Ibolya úr, aki egyébként a komoly hivatalához képest igen kedélyes ember benyomását kelti, a múlt heti média roadshowján a fenti megjegyzése kivételével mintha fél szemmel mindig azt figyelte volna, hogy mikor szakad le a csillár.

A magyarázatoknál, hogy miért nem tartóztatták le, gyanúsították meg, de még csak meg sem hallgatták Tarsoly Csabát két hétig, csak az abszurdabb, amit a zárolt vagyon mértékéről nyilatkozott. Azt állította, az április 1-i (lehet, hogy a dátumnak sajátos jelentősége van?) interjúkban, hogy a „vagyon-visszaszerzési intézkedések” keretében folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában 160 milliárd forintnyi vagyontömeget zároltak.A 160 milliárdhoz képest pedig 150 milliárd forintról szólt a feljelentés – emlékeztet a főügyész – így akkor rendben is vagyunk, nem?

Nem. Sajnos nem. Ami igaz ugyanis a 160 milliárdból, a folyószámlák és az értékpapírok, az a Quaestor kötvényesek számára nem jelentenek fedezetet. Ezek ugyanis nem a Quaestor csoport tulajdonában vannak, hanem letétként helyezték el őket a brókercégnél, a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél. Amennyiben megvan (ezt ma még nem tudhatjuk biztosan), akkor ilyen például a Győri Önkormányzat 1 milliárd forintnyi állampapírja, ami a Quaetsor számláján van a KELER-nél. Ebből se az igazi, se a fiktív kötvényesek nem fognak látni egyetlen forintot se, hiszen ez majd az eljárás előrehaladtával a Győri Önkormányzathoz fog kerülni.

Milyen vagyonból kaphat kártérítést a 28 ezer károsult?

Abból, ami ténylegesen a Queastor-csoporté, illetve Tarsoly Csaba és társai magánvagyona. Előbbi: az ETO Park, a Lifestyle Hotel Mátra, a Hungária Hotel Szeged, a Napfény Hotel Budapest, a Beach Hotel Balatonberény (utóbbi három felújításra vár), egy – egy panzió Szentendrén és Leányfalun, egy 33 hektáros fejlesztési terület Soroksáron, lakóparki telkek és további fejlesztési lehetőségek az ország számos pontján. Az első kérdés, hogy honnan tudja a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Fővárosi Főügyészség, hogy ezek mennyit érnek? Hiszen egyik szervezetnél sem dolgoznak vállalat-, illetve ingatlanértékelési szakemberek. Ha dolgoznának, akkor ilyen munkatempó mellett London vagy New York befektetési banki világában is szép karriert futhatnának be: a március 25-i lefoglalásokat követően 4 munkanap alatt felbecsülték az összes eszközt! Befektetések értékelésére alapvetően két módszer van: a diszkontált pénzáramlás alapú értékelés és a relatív értékelés. Előbbi esetében azt vizsgáljuk, hogy az adott befektetés, eszköz a jövőben mikor, mennyi jövedelmet fog számunkra biztosítani. Ehhez egy komoly elemzésen, tényeken, üzleti terven alapuló előrejelzést kell készíteni - minden eszközre külön. Relatív értékelésnél egy eszköz árát hasonló eszközök (tényleges) árából határozzuk meg. Ez kevésbé időigényes, ha könnyen összehasonlíthatóak az eszközök, és jól működő piacuk van (pl. használt autók) .

A konkrét esetben a második feltétellel elég komoly probléma van. Ma Magyarországon ilyen eszközökkel: szállodákkal, fejlesztési területekkel nem látunk tranzakciókat. Kicsit érthetőbben: annyiért amennyiért ezeket szeretnék eladni, nincs vevő. A banki work-out részlegeken a szekrényekből dőlnek ki a nemfizető adósoktól elvett ingatlanokról szóló ajánlatok. Hiába. Magyarországon – köszönhetően az unortodox gazdaságpolitikának – hét évvel a válság kezdete után sincsenek se belföldi, se külföldi befektetők. Így hiába fordított annak idején 3,5 milliárd forintot a Quaestor a Lifestyle Hotel Mátrára, a kényszerértékesítés során ennek a töredéke fog csak befolyni. Külön történet a 30 milliárd forintos beruházási értékű koronaékszer, az ETO Park: ezen az MFB-nek jelzáloga van, illetve „stratégiai jelentőségű vállalattá” lett nyilvánítva, szóval a kötvényeseknek ezzel sem szabad számolni.

Természetesen előfordulhat, hogy van olyan vagyonelem, amiről én nem tudok. Például Tarsoly Csabánál tartott házkutatás során találhattak egy konténernyi 500 eurós bankjegyet. Ezért lenne fontos, hogy az ügyészség komolyan vegye magát, és – ha már bemondta a 160 milliárdot – eleget tegyen a felszólításunknak, bemutatva, hogy hogyan áll össze ez az összeg: milyen vagyonelemek vannak benne, és ezeket elemenként mennyire értékelték.

Csodára persze nem számítok: ha lett volna akár csak tízmilliárd forintnyi likvid eszköze Tarsoly Csabának, akkor nem dől be a Questor, és a piramisjáték meg a kiváló együttműködés Orbán Viktorral és Szíjjártó Péterrel még évekig ment volna tovább.

Egy – remélhetőleg egyre közelebbi – napon ez az önmagát NER-nek csúfoló rendszer véget fog érni. Akkor a Fideszt gátlástalanul kiszolgáló ügyészség vezetőinek – mások mellett Polt Péternek és Ibolya Tibornak – a legkisebb problémái közé fog tartozni a szakmai nevetségessé válásuk és a saját rossz lelkiismeretük.

De azokkal már ma sem lehet könnyű együtt élni.

Pataki Márton blogja


Vendég

#1906 Re:

2015-04-06 10:09

#1905: -  

 Ebből elég egyszerű belátni, hogy a 6 millió felettiek semmi jóra nem számíthatnak.:-((((


Vendég

#1907

2015-04-06 10:12

www.jogasz.cafeblog.hu

Hazugságok hálójában

Bíró írta, olvassátok.


Vendég

#1908 Re:

2015-04-06 10:47

#1904: demonstráció -  

 A jegybankból kényszerszabadságra küldték a Quaestor-ügyön is dolgozó munkatársat – írja a Figyelő.


Vendég

#1909 Re: Re:

2015-04-06 10:48

#1902: - Re:  

 egy másik adón meg azt látni, hogy ennek a peticiónak a szerzője alapította  FB-csoportot.


Vendég

#1910 Re:

2015-04-06 11:05

#1907: -  

 nagyon jó!

Tomboy

#1911 FOREX okozhatta a bróker bedőléseket?

2015-04-06 11:25

abcdef abcdef

Kedves  Sorstársaim!

     Adjunk egymásnak erőt és kitartást! Azzal, hogy most még bentragadt a pénzünk, az életnek nem szabad, hogy vége legyen! Mindenkinek biztosan van olyan hozzátartozója, akinek hiányoznánk. Legyetek nagyon erősek, senki se adja fel. A kecskeméti sorstárunkat és a hozzátartozókat szívből nagyon sajnálom!

     Bemásolok két nagyon érdekes linket, ami számomra nem teljesen érthető vagy inkább a hitelessége megkérdőjelezhető. Nagyon dúrva a két cikkben a FOREX okozhatta hatalmas bukások. Olyan rendszerszintű hazárdjáték a Forex, amit jobb lenne törvényekkel tiltani. Olyan szerencsejáték, amin munka nélkül nyerni és sokat veszteni is lehet. A Szíjjártó emlegette, hogy jó befektetései vannak. Gondolom, hogy ezekből tollasodott meg. De ha a közpénzt adták oda brókereknek akár a Forex segítségével fiaztatni, akkor enyhén szólva hazaárulók mind!

Itt a két nagyon érdekes olvasmány még a szombati tüntetés előtt hasznos lehet hozzáértők számára. Sajnos csak képben sikerül feltöltenem:

abcdef

     Még egy érdekes megjegyzésem van a munkabérek tudatos alacsony szinten tartásáról:

A Hankook Tire Magyarország Kft. gyárában a koreai gyártulajdonos béremelést akart adni a dolgozóinak. Korábban írtam nektek, hogy mennyire alul vagyunk fizetve az EU bérekhez viszonyítva. A béremelést a mi jó FIDESZ Kormányunk megtíltotta, hogy bérfeszültség ne legyen!

     Tehát nem jár több fizetés, ha ők mondják... Mindez túl azon, hogy a megtakarításainkat is éppen jelenleg lopták el, de nagyon! Ettől pofátlanabb már nem lehet a kapitalizmus.


Vendég

#1912 Demonstarcio!

2015-04-06 12:58

Olvasok itt sok-sok hozzaszolast. Akkor holgyek es urak, tegyenek meg gyakorlatban is azert, hogy viszontlassak a penzuket! Hol a civil kurazsi? Ulnek a fenekukon es varjak a 'sult galambot?

 

Utcara: 2015. április 11. 15:00

Budapest, Báthory utca 4, 1054


Vendég

#1913 Ki álljon helyt a károkozásért

2015-04-06 14:09

Kedves  károsúlt  társaim  figyeljetek.

 

A  Győri  ETO-t  kormányunk   ne  emelje  ki  a  vagyontárgyak  közül, hanem  kérje   meg  a  legtehetségesebb   gázszerelőt,

 

Mészáros   Lőrinc-et,  hogy  vegye  meg.   !!!!  A  Felcsuti  aréna  mellé   ez  még  jó  lehet.

 

Továbbá :   Matolcsy  a  Bank-kamat  2  százalék   alá  csökkentésével  /7 ről  2  százalék alá/

100 milliárdokat  vágott  zsebelt be !!!/Többek  közt  az   alcsonyra  levitt  kamatok  miatt  is   sokan  helyezték  megtakarításaikat  a  Quaestorhoz/

Matolcsy   többször  hangsúlyozta,  hogy   az  MNB   haszna  nem   a  költségvetésé.!!

 

Nosza   akkor  a bezsebelt  milliárdokból  -a  költségvetésen  kívüli-pénzből-  KÖVETELJÜK,  HOGY 

 

KÁRTALANÍTSANAK MINDEN  károsultat és  ne  később,  hanem  azonnal.

 

Látszik,  hogy  a BEVA  húzodozik   a  kár  felvállalásától.

 

Tehát  fizessen  az  aki    bűnös  módón  elmulasztotta  az   ellenörzést,  és  ráadásul   van  is  pénzeszköze.  !!

Nem  kastélyokat,  tovább-képző  központokat  és  más  ingatlanokat  kell   vásárolni,

hanem  a  nép  haragját  kell   csendesíteni   !!

 

Ha  ehhez   törvény  kell  akkor  a  "fiúk"  majd  gyorsan  kidolgoznak  egyet  ,  reggel  beadják  és  már   el  is  fogadják.

Ne  hülyítsenek  bennünket   tovább,  már  nem  hiszünk  a  dajka  meséknek.

 

Egy  békés  Magyar állampolgár


Vendég

#1914

2015-04-06 14:43

Nagyobb demonstráció kell, mint a netadónál, különben elveszünk.

Ez az egyetlen megoldás!


Vendég

#1915

2015-04-06 15:05

A demonstrációval az a baj, hogy nagyon sok a vidéki és az idős károsult, aki nehezen tud Bp-re felutazni.  Nem értem, a petciót miért nem írja alá a többi károsult. Az nem indok, hogy idősek nem értenek a szgéphez, hisz a legtöbb esetben vélhetően vannak gyerekek, unokák, akik segíthetnek ebben. A Facebook az nehezebb dió, én sem vagyok pl. beregisztrálva. De ez a peticio.com bárki számára elérhető. Vagy az is felmerül bennem, nincs is annyi károsult, mint amennyiről szó van? Lehet, hogy ezért nem kapott még senki a beigért adategyeztető e-mailből, amelyet március 30-tól ígértek? Miért nem adnak a honlapon újabb tájékoztatást? Miért nem nyilatkozik soha Szombaty Zsigmond, az MNB biztosa, aki március 10-e óta vezeti a QUESTOR érintett cégeit? Miért nincs csődeljárás alatt a fizetésképten Questor Értékpapirkereskedelmi és Befektetési NYRT?


Vendég

#1916 Re:

2015-04-06 15:12

#1914: -  

 On elveszhet, mi nem fogunk.


Vendég

#1917 Re:

2015-04-06 15:14

#1915: -  

 On jon demonstralni?


Vendég

#1918 Re: Re:

2015-04-06 15:26

#1917: - Re:  

 Nem valószínű, hogy megyek. Egyrészt vidéken lakom, másrészt egy baleset miatt gipszben vagyok, és nincs, aki eljönne velem.


Vendég

#1919 Re: Re:

2015-04-06 15:56

#1916: - Re:  

Mennyien mozdulnak majd meg ? ? ? 

20-30 ezren ?  ?  ?

Simám kiröhögik, rátolja a rendvédvélmet, osz jónapot, röhögnek tovább.

A pártokba meg szintén ne bizz, nem értünk küzdenek, kizárólagos céljuk a hatalom megszerzése "békés" eszközökkel.

Nem láttál még elég példát, olaj, Tocsik, Princ, Vellai, Kulcsár stb.

Az állami és egyházi vezetés ott nyúzza a népét, ahol tudja.

Egy kis hullám kevés, cunami az már jelzés lehet feléjük, amitől besz@rnak !  !  !

 


Vendég

#1920

2015-04-06 16:26

Biztató:-((((

www.nol.hu

 

Még hónapokig fognak szenvedni a Quaestor-károsultak


Vendég

#1921

2015-04-06 16:29

Viktóre kedden lök még pár millát a vén g..i zsi..nak, hogy kezdje forgatni AZ ÉHEZŐK VIADALA magyar epizódját, mert a terepet már kellően előkészitették.


Vendég

#1922

2015-04-06 16:31

Úgy csalogattak be: hogy a cégnek hatalmas vagyona van 25 éve mindig nyereséges és a vagyonával
felel a betét biztonságáért. 77 éves nyugdijas.

Vendég

#1923 Re:

2015-04-06 16:32

#1920: -  

 Olvassátok el a fenti cikk alatti hozzászólásokat, elkeserítő.


Vendég

#1924

2015-04-06 16:34

Még egy cikk:

 

www.nol.hu

 

Az se jó, ha Polt nem ismeri a jogot, de az se, ha igen


Vendég

#1925

2015-04-06 16:58

FIGYELEM

Szerintem itt kiváló kockázatkezelésre láthatunk iskolapéldát, csak éppen nem a pénzügyek vonatkozásában, hanem a hatalom megtartása és a lebutított csürhe, amit magyar népnek neveznek, feletti befolyás megtartása tekintetében. A pénzügyi rész csupán a szembe szór por szerepét tölti be, mivel a teljhatalom vekkergörényei már olyan mértékben megszedték magukat és annyira korlátlanul zabrálhatják a közvagyont, hogy idejét látták az eddigi túlélésüket biztosító gazdasági, pénzügyi és média "szürke eminenciásaik" likvidálásának. Ugyanis ha valamelyik "likvidálandó" mecénás netán nem illendő alázattal fogadná a "selyemzsinórt", oszt' elpofázna valamit arról miként élte túl a fityesz maffia az "emútnyócévet", még bőven van idő arra, hogy némi rezsicsökivel pofán szarva a lebutított csürhét korrigálhassák a kikotyogott disznóságok káros hatásait. Ráadásul "hasznos mellékhatásként", a "keményen dolgozó kisemberek" megtakarításait immár békekölcsönként kezelhetik majd "állampapírnak" látszatva azt, hisz az alacsony kamat nem kedvez a bankbetéteknek, a "brókereket" meg végképp kiírták a "megbízhatók" sorából, így a tőzsde is elérhetetlenné válik számukra. Arra meg kevés az esély, hogy a lebutított csürhe az ingatlan piac felé forduljon, de ha netán mégis, még mindig van idő pár százezret kihajtani belőlük hontalannak, oszt' a hátrahagyott "fészkeik" jól kibasszák az ingatlan piac alól a sámlit, mint ahogy az előző négy év fityesz ámokfutás idején már megtörtént.