Én az Európai Unió állampolgára akarok maradni


Vendég

#51

2015-01-14 07:30

Követelem demokratikus jogaink tiszteletben tartását!

Vendég

#52

2015-01-14 07:52

Az aláírásomat megerősítem, a petícióval egyetértek
Erik

#53 BADARSÁG

2015-01-14 08:24

A választások előtt többszáz fórumon, részletesen lehetett hallani és olvasni mindarról, ami Orbán Viktortól és kormányától várható lesz, ha győznek. Ennek tudatában szavaztak a FIDESZ-re mindazok, akik most "elfordultak". A vidéki városokban olyan Fidesz-képviselők győztek a helyi politikában jól ismert és sokat tett ellenjelöltekkel szemben, akik előélete teljesen ismeretlen volt. Ki kell mondani sajnos, hogy a magyar szavazókultúra nem érett még a demokráciára és/vagy annyira alacsony a választók intelligenciája, hogy inkább a rövid távú érdekeket helyezik előtérbe a hosszútávúak helyett. Sokan persze az összefüggéseket sem látják az alacsony műveltségi szint miatt (és éppen emiatt hiányzik ennek belátási képessége is - ők azok, akik anyázni fognak most). Mindenki egye meg, amit főzött! 


Vendég

#54

2015-01-14 08:45

Minden lehetoseget meg kell ragadni, mert a Vikesz kinavigalja az orszagot az orosz sztyeppere...
Magyarország!

#55

2015-01-14 09:14

Nem akarok máshól "élni"! De végre szeretnék élni, ha hagynák!

Szabó József Veszprém

#56 Nem panasz,hanem tények! Ezért névvel és nem nick névvel!

2015-01-14 09:59

Úraim!

Alkotmányos válság van! Egy holdudvari ember naponta keres annyit,mint egy közmunkás családfő egy hónap alatt! Szélhámos társaságok nyúlják le az embereket! Fogyasztói csoportok sok száz, ezer kárvallotja,bankok szélhámossága nyomasztja a magyar életét!

Egy idézet egy beírás:Tűrhetetlen ami itt folyik ! Szegénység , éhezés , hazugság lopás , zűrzavar a felsőbb szinteken , egészségügy , iskolarendszer , útdíj , "sajtószabadság , dezinformáció , trafikmutyi , földmutyi , nyugdíjak lenyúlása , stadionok építése / nézőszám ??? /.... napestig lehetne sorolni ! Ennek VÉGET KELL VETNI ! A MAGYAR EMBEREK NEM EZT AKARJÁK !! Megerősíteni lehet!

egy magyar

#57

2015-01-14 10:17

Nem támogatom Orbánt és a Fideszt, sem az előző sok-sok év volt kormányait, pártjait sem.

Nélkülük is MAGYAR és európai vagyok. Nem kell hozzá Únió, hogy az is maradjak.


Vendég

#58

2015-01-14 11:09

A Német Nagykövetség most engedélyezte, hogy az aláírt, kinyomtatott petíciókat eljuttassuk Merkel Asszonynak!

Tisztelt Szőllősi Gábor Úr!

 Azt szeretnénk meg megkérdezni az átadással kapcsolatban, hogy a petíciót személyesen Ön hozza-e el, vagy esetleg más. Utóbbi esetben megköszönnénk, ha biztonsági okokból megkaphatnánk az illető nevét.

 Köszönettel:

 Tátrai-Magó Judit

 Botschaft der Bundesrepublik Deutschland

Pressesachbearbeiterin

 Németországi Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége

Sajtóosztály


Vendég

#59

2015-01-14 12:08

ettől viszont undorodok! Miért is kell ezt már megint reklámmal kiegészíteni!?

Vendég

#60 Re:

2015-01-14 14:42

#59: -  

 Undorodsz....

Azért kell, Te Szerencsétlen, mert ez a kis (ön)kényúr csak az erőből ért.


Vendég

#61

2015-01-14 15:44

sok egyszerű ember, akik másképp nem tudják kifejezni akaratukat, vágyukat, egyetértenek ezzel, ezt a baráti és családi kapcsolatrendszeremre alapozom. Nem akarjuk orbán és bandája diktatúráját és uralkodását életünk minden szelete fölött, valójában egyetlen szelete fölött sem, ez az ember pszichopata akarnok, a hatalom és önmaga megszállotja, a támogatói ill. közvetlen köre belőle él és gazdagodik, de ők nem mi vagyunk! Kell a nagy család segítsége hogy ezt az őrületet lerázhassuk magunkról.

Vendég

#62 Re:

2015-01-14 17:35

#61: -  

 Köszönöm az előző sorokat! Sokan érzünk így, és egyre többen! (A 60 as)

 

mandygabor

#63 Re:

2015-01-14 18:13

#1: -  

Nekem is lenne egy hasonló petícióm, a közvetlen uniós állampolgárságról

http://notabene.nolblog.hu/

Ehhez tedd hozzá:

archives/2014/11/20/

Majd végül:

unios_allampolgarsagunk/

 

(Sajnos a link túl hosszú a 90-karakteres limithez.)


Vendég

#64

2015-01-14 19:39

Vèlemènyem szerint az Unioban . felkellene állitani egy vizsgálo bizotságot az esetleges korrupciok kivizsgálására . oly módon hogy minden Unios tagoszág delegáljon egy szakembert aki nem a regnáló kormányok delegáltja . S minden vizsgálati eredmény nyilvános kell hogy legyen .

Vendég

#65

2015-01-15 03:49

Fiúk ! Ez megint átláthatatlanul túl van szerkesztve.lihegve ! Nem kellene egy témába egymást követően ennyi kérdést feltenni,mert zavaró a rájuk adandó helyes válasz !!

Vendég

#66

2015-01-15 03:50

Erről beszélek !!

bátorság

#67 Re:

2015-01-15 06:38

#1: -  

 orbán egy demagóg, beteg ember. Titokban erről talán papírja is van arra az esetre, hogy ha eljön az elszámolás ideje, akkor ne lehessen betegségre hivatkozva számon kérni tőle semmit. Remélhetőleg nem lesz idelye elővenni. Ugyancsak el kell számoltatni, akár független nemzetközi bíróság előtt (a hazai igazságszolgáltatás az minden, csak nem igazságszolgáltatás) a közvetlen munkatársait, velejéig romlott, korrupt munkatársait.

Mi (a többség) Európában akarunk maradni és maradunk is!!!

Orbán nem legitim miniszterelnök már! Ő nem méltó arra, hogy a nemzetet képviselje!


Vendég

#68

2015-01-15 08:24

Túl lihegitek,túl variáljátok és hátsó gondolatok jutnak az ember eszébe !! Miért kell ezt így csinálni????

Vendég

#69

2015-01-15 09:00

Teljesen egyetértek a petíció szerzőjének megfogalmazásával és a nagy probléma napjainkban is az, hogy a magyar jogrend 10 év alatt sem tudott koherenssé válni az európai jogrenddel! Ma is legalább 80 %-a a magyar jogszabályoknak nem igazodott az Európai Unió jogrendjéhez, pedig ezt a csatlakozási tárgyalásokon kötelező erejűnek ismerte el a magyar fél!

Sajnos ennek a hiányát sok vonatkozásban érzik is a magyar állampolgárok, mert egy teljes körű jogi koherencia estén nem lehetne megtenni azt a magyar állampolgárokkal szemben a saját kormánya által, amit megtesznek!Csak egy-két példa: a magyarországi bankok adósokat kifosztó devizahitel-indexálási trükközései, pénzügyi manipulációsorozatai,jövedelem,-és adózási jelentős mértékű le,-és elmaradásai,egészségügyi ellátás szintjének jelentős elmaradásai, stb.!!
MCMLIII

#70 Re: EGYET ÉRTEK MAXIMÁLISAN,,Re: Orbánt nem megbuktatni kell, hanem hozzásegíteni a saját bukásáho

2015-01-15 09:33

#11: - EGYET ÉRTEK MAXIMÁLISAN,,Re: Orbánt nem megbuktatni kell, hanem hozzásegíteni a saját bukásához! 

Sajnos ez nem olyan egyszerü, mint látszik. A németek nem a gázszerelö (talán nem is létezö) birkáit, a köbánya köveit importálják, hanem a mercedes, audi, ... gyárak termékeit. Ezeket nem szivesen nélkülöznék. Arról nem is szólva, ha netán mégis, akkor a mercedes, audi, ... kivonulna hazánkból, ami nem csak a narancsosoknak lenne rossz.


Vendég

#71

2015-01-15 16:10

Remeljuk, hogy eljut ez a level Merkel asszonyhoz!
Lovas Fejedelem

#72 Elszámoltatás!

2015-01-15 20:13

Tartozni Európához, már évszázados állom volt! Számoltasuk el az összes még mai napig is élő politikust 194-től napjainkig. Aztán, fehérlappal kezdhetnénk valódi Európaiként élni (nem csak vegetálni) Európában.

Én azért javasolnék még egy peticiót Mehrgeld Angéla Űrhölgynek, vegye komolyon Németország és az unió deiszlamizálását!  Itt Németországban, ezért hetente az utcára megyünk, mert ha az iszlám jut hatalomra, az eddigi diktaturáinkra, mint földiparadicsomra fogunk emlékezni!

 

Üdvözlettel: Lovas Fejedelem


Vendég

#73

2015-01-16 10:31

A fenti petíció minden érvelésével, szándékával egyetértek, Európa számonra az emberiség egyik legfontosabb demokratikus földrésze, példa legyen az emberek közötti testvéri együttélésében.

Vendég

#74

2015-01-18 21:02

Tiltakozom a jelenlegi kormány állam és népellenes nyilatkozatai és anépnyúzó intézkedések ellen!
független értelmiségi gondolkodó

#75 Re:

2015-01-19 08:16

#1: -  

1956-ban fogalmaztak ilyen levelet utoljára kádárék Moszkvába. Szánalmas magatartás. A petíció megfogalmazói valószínűsíthetőelg soha életükben nem voltak kisebbségben, hanem csak irányítói szerepben vagy azok közvetlen haszonélvezeti érdekszférájukban.

Ha valaki olyan buta, hogy a mostani tüntetéssorozatok - amit most szabad, szemben a kuncze-gyurcsány-bajani időkkel, amikor azért gumibotos és gumigolyós, véres utcai karhatalmi megverettetés járt- láttán azt vallja, hogy a szólásszabadság- és vélemyénnyílvánítás nem szabadabb a mostani orbánkormány alatt, mint előtte, az valószínűsíthetőleg anarchista, vagy szélsőbalos, vagy szélsőjobbos, vagy verekedős dékás.

Az pedig, hogy kritikusak vagyunk Brüsszellel, az a természetse velejárója a gondolkodó egyéni- és közösségi magatartásnak. Aki ettől retteg, az vagy a korábbi diktatúrák áldozata lélekben még a mai napig is, vagy az eufil érdekszféra, azaz a világ egyik, Brüsszelből irányított gazdasági-kulturális diktatúrájának híve. Egy választott közösséghez (EU) való taratozás, ahogyan Mi erről demokratikusan döntöttünk anno, nem jelenti azt, hogy lojálisan de ha szükséges kritikákat megfogalmazva próbáljuk a magyar nemzeti éredekeinket érvényre juttatni az EU alkotmányában leírt törvényes keretek közt.

Rengeteg olyan dolog van ami nekünk probléma, de amit egy átlagos nyugat-európai szavazó, a 30 éves jóléti csipkerózsikaálomból felébredve, nem tud megérteni, mert általában nem is érdekli. Ez óriási probléma. Ők azt  érzik, hogy mindent megtettek, sőt túl is teljesítettek Kelet-Európa irányába, hiszen felvettek bennünket az EU-ba, sőt óriási összegekkel támogatnak bennünket évről-évre. Így hálaátlanságnak érzik, hogy ha bármi is nem tetszik nekünk. Ez az alapvető emberi probléma. Ha tetszik ha nem, mi még 50 évig a fejletlen, lenézett Kelet maradunk. Magyarország tekintetében köszönhetjük ezt az USA-nak - Goodfriend Úr most figyeljen - mert hiába akartunk mi kitörni a kommunista-baloldali diktatúrából, ezt Wasingtonban nem engedték. Propaganda célra -melyben a a londoni Szabad Európa rádió több napon át hallatott "még csak egy napot tartsatok ki szólama" vezérszerepet vállalt- természetesen a magyar forradalom jó volt, mert így ki lehetett kezdeni a keleti blokkot.  

Összességében már megint azt látják, hogy ezek a magyarok megint nem nyugszanak. Hát nem is nyugodhatunk, mindaddig, amíg  a fentiekben leírtak szerint gondolkodnak rólunk.

Ne feledjük, több óriási tartozása is van a mindenkori Magyarországnak, annak a félmillió ártatlan magyar állampolgárnak emlékének ápolása akiket 1944-ben elhurcoltak a megszállt német területek haláltáboraiba; minden magyar első- és második világháborús polgári- és katonaáldozat emlékének ápolása; a határon kívül hagyatott magyarok jogainak védelme és gazdasági segítése.