Vass Gabit szeretnénk!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Vass Gabit szeretnénk! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2014-06-20 18:31

Aláírtam, bár nem sok reményeim van abban, hogy használ. Szorítok neked Gabi :-)

Vendég

#2

2014-06-20 18:44

Én(is)aláírtam!

Vendég

#3

2014-06-20 21:24

Gabi, bar nem nalad szultem egyik babamat se, de nagyon helyes es kedves es lelkiismeretes no vagy, meg ugy is segitettel, hogy nem te voltal a Bábám... remelem, hogy hasznal valamit ez a peticio... udv,brigo

Vendég

#4

2014-06-20 22:35

Azt azért tegyük hozzá, hogy az újszülött-részleg ismeretében amúgy sem nevezném bababarátnak a Szt Imrét... De Gabi szuper és nagyon szurkolok neki!!

Vendég

#5

2014-06-21 09:47

Hozzátenném,hogy a "bababarát" és "anyabarát" minősítéseknek köznyelvi használatától eltérően egy kórház esetében szigorú kritériumai vannak. Magyarországon anyabarát minősítésű kórház nincs. A Szent Imre pedig nem bababarát kórház.

Vendég

#6 Re:

2014-06-21 15:20


Vendég

#7

2014-06-22 00:12

Nehéz lenne úgy anya és babarát kórháznak lenni, ha módszeresen kigolyózzák azokat az embereket, akik ez irányban elkötelezettek.Hihetetlen volt édesanyaként megtapasztalni, hogy az orvosom tudta nélkül rendeltek el nekem egyesek vizsgálatokat, és azon drukkoltak, hogy minél rosszabbul legyek.Mindezt csak azért, hogy az orvosomat és a szülésznőmet kellemetlen helyzetbe hozzák. Egyetlen "bűnük" az volt, hogy hagyták kisbabámat természetes úton, saját tempómban világra hozni.Pechükre egy kis vashiányon kívül semmi bajom nem lett. Üzenem a Szent Imre szülészetén és csecsemő osztályán dolgozó aknamunkásoknak( sajnos nem sikerült szofisztikáltabb kifejezést találnom) hogy úgy bánjanak az embertársaikkal-legyen az kolléga vagy akár a betegük, ahogy ők szeretnék, hogy bánjanak velük, vagy szeretteikkel. Lehet egy nézettel nem egyet érteni, de véleményünk kifejezésének van felnőtt, kulturált, EMBERi módja. Érdemes lenne mindenkinek szem előtt tartani, hogy a végén úgyis azt kapjuk vissza, amit adtunk....
Egy orvos a Szent Imre kórházból

#8 Re: Válasz

2014-06-22 09:49

#7: -

Kedves Asszonyom.

Levelét olvasva nem tudom elképzelni, hogy juthatott  felnőtt értelmes embertként arra a megállapításra, hogy a Szent Imre Kórház orvosai / az Ön szerinti aknamunkások / nem ugyanazt az egyetemet végezték volna el mint az Ön által istenitett kollegák. Mindnyájunkra ugyanis ugyan az az eskü vonatkozik. miszerint legjob tudásunk szerint minden körülmények között a beteg érdekeit szolgáljuk.  Igazán megdöbbentő, hogy ilyen rágalmakat képes más emberekre rászórni, és feltételezni, hogy orvos ártó szándékkal fordul a beteghez. Látom a nevét már nem adta ehhez a remekbe szabott levélhez. A névtelenség pedig bármit kibír. Kiváncsi lennék arra  a kis vashiányra amit említ, de lehet hogy a vérszegénység fokáról mások a véleményeink, biztos Ön is végzett orvosi egyetemet képes ennek megítélésére.

Azt hiszem jobban tenné , ha ilyen levelek helyett a gyermekével és a családjával  foglalkozna otthon  Nem uszítana feleslegesen, mivel  a leveléből kiderül, hogy Önnek fogalma sincs a Szent  Imre Kórház  Szülészetén folyó  munkáról. Tavaly csak 3000 szülés zajlott le.  Hál Istennnek akadtak ezek között / bizonyos vagyok benne, hogy  a többség /  emberek akik meg voltak elégedve a szakmai és emberi  ellátással.

Maradok tisztelettel

Az"aknamunkások" egyike  és természetesen  nem névtelenül és nyugodt lelkiismerettel

Dr. Urbán Márta a Szent Imnre Kórház egyik orvosa.

Pynky

#9

2014-06-22 21:19

Azt hiszem, a szabad idejében mindenki azt csinál amit akar, pl. ide ír. Elég ha a kórházban használja ezt a stílust, itt biztosan nem vevő rá senki, és nem az Ön előtt írót járatja le vele, hanem magáról rántja le a leplet. :P
...

#10

2014-06-22 21:31

Nekem sem a kórházzal,sem az újszülött reszleggel nem volt bajom!Sokat hallottam ezt is azt is róla,en kétszer szültem ott es mindkétszer pozitív élményeim voltak.(remelem harmadjára is az lesz) Engem ez az egesz helyzet az ami felháborít es elképeszt!!Ilyet meg hallani sem hallottam ami ott zajlik most es mindenki tudja mirol beszélek,felesleges leirnom!Az en szememben eleg sok mindenki ott leírta most magat!Nagyon drukkolok Gabinak! O A LEGJOBB SZÜLÉSZNŐ A KÓRHÁZBAN!!Nagyon sajnálom, hogy ilyen világot élünk, hogy ez szúrja sok ember szemet ott!!

Vendég

#11

2014-06-22 21:41

Azokról a tökéletes kollégáktól annyit, hogy több hasonló helyzetet átélt kismamarol tudok en is ( persze biztos kitaláltak)..
Amikor en a nagy fiammal bementem szülni, az ügyeletes szülésznő ugy hívta fel a fogadott szülésznőm, hogy a ctg-Re kötve annyit hallottam, hogy "nem tudom ki ez, egy kiscsaj es egy K**** nagy gyerek van a hasában " ....ez a mondat azóta is állandóan le játszódik a fejemben,biztos hogy sosem fogom elfelejteni..Annyira megdöbbentem, hogy igy beszél rólam, egy kismamarol aki épp vajudik,ráadásul hallottam es iszonyúan betojtam elso szülő nőként!!Azokat a szülésznő ket akiket meg imádnak mert nem csak a markukat tartják hanem tenyleg embersegesek es latszik, hogy ez az életük es mindenhol segiteni szeretnének,elküldik!Gyonyoru!!!

Lenne meg par sztorim, de bele sem megyek!
Sz. Réka

#12

2014-06-22 21:43

"Hál Istennnek akadtak ezek között / bizonyos vagyok benne, hogy a többség / emberek akik meg voltak elégedve a szakmai és emberi ellátással."

Gabi és még egy pár, hasonló szemléletű szülésznő és orvos kismamái biztosan :)

reméljük, hogy azért, mert most kicsit visszafele forog az idő kereke az Imrében, attól még idővel helyre kerülnek a dolgok, és nem kell petíciókat írni és aláírni, hogy a szakmailag ÉS emberileg jó szakemberek végezhessék a dolgukat, hivatásukat

egyébként számomra szimpatikus, hogy olvassa ezt a petíciót a doktornő, remélem, ön is támogatja Gabit abban, hogy még sok anyukának és kisbabának segíthessen!


Vendég

#13

2014-06-22 22:42

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Tisztelt Dr. Urbán Márta Doktornő!

Azt hiszem, ahogy leírta a véleményét, (stílus, helyesírási hibák sokasága) nem sikerült a kórházat jobb színben feltüntetnie!

Nem név nélkül: Weisz-Nemcsik Katalin

 


Vendég

#14 Re: Re: Válasz

2014-06-22 22:52

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Tisztelt Doktornő!

Nem engem szólított meg, de szeretnék reagálni a levelére.

Gabival szültem néhány évvel ezelőtt. Életem egyik legmeghatározóbb, legcsodálatosabb élménye volt. Szinte nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá, még így több év távlatából is.

10 napot töltöttem a szülés előtt az intézményben, volt alkalmam Önnel többször személyesen is találkozni. Az is meghatározó volt.

Egy kórházi osztályon folyó munkáról a páciensek az ott tapasztaltak alapján döntenek, illetve sokan tájékozódnak az internetről is. Én hosszú órákat töltöttem a neten való keresgéléssel. Melyik intézményt válasszam, hol fogom tudni úgy világra hozni a gyermekemet, ahogyan mindkettőnknek a legjobb? Kik legyenek azok a szakemberek, akiket megkérek, hogy a segítségemre legyenek? Érdemes volt kutakodni, és ezt az ott töltött összesen 13 nap is megerősítette. Mindenkiről lehet negatív véleményt találni, de az általános meglátás egy-egy személyről körülbelül ugyanaz. Vannak "nagy" nevek, népszerű szakemberek, akikről bizony szinte csak jót lehet olvasni és érdekes volt, hogy például X szülésznővel kapcsolatban, akiről azt írják, hogy csak és kizárólag a saját kismamáival kedves és segítőkész, a többiekre nagy ívben tesz, nem túlzóak az állítások. A saját bőrömön tapasztalhattam. Mint ahogyan azt is, hogy Y szülésznő meg az éjszaka közepén is készséges.

Érdemes kipróbálni, rákeresni egy-két kollégára, netán saját magára, nagyon tanulságos lehet. Nyilvánvaló (vagy nem?), hogy az Ön, illetve kollégái szakmai tudásának megítélése nem a páciensek dolga, de az emberi részt, nos, azt bizony az édesanyák az ott tapasztaltak alapján fogják eldönteni.

Biztos vagyok benne, hogy a tavalyi 3000 szülésre nagyon sok elégedetten távozó család jut. De egyre kevesebben lesznek azok, akik egyáltalán bemennek, mert elfogynak azok, akik képviselhetik azt a nézetet, amiről a Szent Imre Kórház szülészete dr. Bálint Sándor óta elhíresült. Ha a kórháznak nem számítanak azok a kismamák, akik Gabi és a hozzá hasonló szemléletet képviselő szakemberek miatt választják az intézményt, akkor szépen lassan tovább fog romlani a statisztika.

 

Kovács Ildikó

Rigó Zsuzsanna

#15

2014-06-23 11:18

Én is pont így jártam.. Július közepére vagyok kiírva és már ősszel eldöntöttem, hogy ismét Vass Gabival szeretnék szülni. Az előző gyerekemet is vele szültem és mindenképpen vele akartam a következőt is. Hideg-zuhanyként ért, amikor megtudtam, hogy júliustól már nem dolgozhat a kórházban. Úgy gondolom, hogy rendkívül nagy szemétség egy szülés előtt álló kismamát kitenni annak a stressznek, hogy az utolsó pillanatban váltania kell a tervezetthez képest. Bizonyára mindenki tudja, hogy milyen nehéz az utolsó pillanatban olyan szülésznőt találni, aki ugyanazt a szemléletet képviseli, mint Gabi. Azt hiszem ez jól mutatja a kórház hozzáállását, miszerint a kismamák érdeke legkevésbé sem számít.. Ezek után nem tudom ki akarhat még ebben a kórházban szülni, ahol még az utolsó hónapban sem biztos, hogy azzal a személlyel tudsz szülni, akit választottál.

Vendég

#16

2014-06-23 20:17

Gabi egy nagyon megbízható, szuper szülésznő. Bármikor beszéltünk áradt belőle a derű és a nyugalom!
Gabi nagyon köszönöm ez úton is a két kilányom születésénél végzett munkádat!
Nagyon szurkolok, hogy megoldódjon ez a lehetetlen helyzet!
Kismamák kitartás!
Gabi biztos megtalálja azt a helyet, ahol tovább tudja háborítatlanul folytatni hivatását!

Vendég

#17 Re: Re: Válasz

2014-06-24 13:12

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz 

  Tisztelt Dr Urbán Márta! Singhoffer Éva vagyok, én írtam a 7. hozzászólást, és minden gond nélkül vállalom a nevemet, akár személyesen is, nemcsak interneten keresztül.Sajnos csak most tudtam reagálni a bejegyzésére, mert a gyermekem gondozásával voltam elfoglalva.(Kedves, hogy aggódott miatta, de igazán felesleges volt) Nagyon köszönöm, hogy vállalta véleményét, mert azt gondolom, úgy tisztességes, ha mindkét fél meghallgattatik. Én sem az Őn,sem a saját végzettségemet nem vitatnám, több szempontból is teljesen felesleges. A vashiányom mértékét a fogadott orvosomnak kellett mérlegelnie, nem nekem, és nem egyszemélyben Önnek. Ezen kívül, ha figyelmesen olvasta a levelemet, láthatta, hogy nem a szakmai hozzáértését kérdőjeleztem meg. Mindannyian tudjuk, hogy a diplomával EQ-ra, azaz érzelmi intelligenciára egyikünk sem tehet szert, erre egyikünk dilpomája sem garancia legyen az orvosi vagy közgazdász. Biztos vagyok benne, hogy a 3000 édesanya között sok-sok elégedettet találunk, én is sok mindennel elégedett voltam a Szent Imrében.Például a fogadott orvosommal és szülésznőmmel (akiket nem istenítek, megvan nekem a saját Istenem. Emberi hozzáállásukat méltatom, és azt az elhivatottságot, amellyel ilyen ellenséges légkörben is a munkájukat végezték-amíg pl. Gabinak hagyták), ezen kívül, két csecsemős nővérke Tünde és Csilla odaadó munkájával szintén nagyon meg voltam elégedve, de 2 másik hölgyet inkább nem említenék, mert nem is értem, mit kereshettek egy olyan munkakörben, ahol babákkal kell foglalkozni. A szülőszoba kialakítása, berendezése és az egyágyas szoba szintén megfelelt az igényeimnek. Azonban nagy gondnak látom, hogy óriási különbségek vannak az ott dolgozók emberi hozzáálása és nézetei között, ami bennem nagyfokú bizalmatlanságot kelt a kórházzal szemben. Én csak 1 vagyok a 3000-ből, de ebből is látszik, egy embernek milyen sok benyomása lehet, és amíg nem kérdezzük meg, nem tudhatjuk mi az amivel elégedett volt és mi/ki az, amivel /akivel nem. A babánkat 3 évvel ezelőtt kezdtük tervezni és akkor olvastam utána a kórházaknak. Azért választottam a Szent Imrét, mert mindenhol azt olvastam, hogy lehetőség van alternatív és természetes szülésre. Ezzel szemben azt tapasztaltam, hogy mára csak egy apró maroknyi csapat maradt, akik ezzel ott még foglalkoznak/foglalkozhatnak. A tendencia viszont siralmas, mert sorra küldik el őket, vagy ahogy hallottam, vannak, akik maguk adják fel a küzdelmet. Én senkit nem uszítok, ahogy Ön fogalmazott, kizárólag véleményemnek és elkeseredésemnek adok hangot, amihez pedig jogom van. Bármi egyéb kérdése, észrevétele van, állok rendelkezésére Tisztelettel: Singhoffer Éva


Vendég

#18

2014-06-25 09:16

Nem Gabi volt a választott szülésznőm, de egyik szülésem előtt hosszabb kórházi tartózkodásra volt szükségem. Ez idő alatt Gabi segített át a lelki nehézségeken, szabad idejét nem kímélve beszélgetett velem, szeretettel bátorított és átlendített egy nehéz ponton. Hálával gondolok rá, és remélem, hogy a kórház változtat álláspontján, és nem kényszeríti távozásra ezt a remek "munkaerőt", akinek embersége példa lehet minden egészségügyben dolgozó számára!

Vendég

#19

2014-06-28 11:57

Elgondolkodtató  számomra az a szakmai féltékenység, melyet hagy a vezetőség ennyire kibontakozni. Nem látja vagy nem is akarja látni, hogy a korház szülészeti osztályának hírnevét az elégedetten távozó kismamák és nem a szakmai ranglétrán előre tolt személyek alapozzák meg. Attól nem lesz több kismamája és szüléslevezetése valakinek, hogy eltávolíttat olyat, kiben a kismamák jobban bíznak, és ez által többen választják Őt.

Hunter "Patch" Adams példájából is látható, hogy nem elég az ha valaki kiváló szakmailag, -  mert nem vitatom azt hogy a Szent Imrébe olyanok kerülhetnek be csak akik jók, - de az emberi hozzáállást is becsülni kell, hiszen az egész kórház hírnevét ássa alá az aki szorgalmazza olyan elküldését aki szakmailag jó, és a "Patch" Adams-i  irányvonalat képviseli.

Tudom minden csoda három napig tart, de az a kismama és párja akivel úgy bántak mint egy tucat termékkel, egy tárggyal, és nem mint egyenrangú személlyel, higgyék el az megjegyzi egy életre, és ha szóba kerül valahol a kórház neve, beugrik egyből a kezelőorvosának a szülésznőjének a neve is, és ha az adott események történnek egészen biztos hogy általánosít, és nem a Szent Imrét fogja ajánlani, még ha nem szülésről is van szó.

Sajnos a véleményünk szabad kimondása, a kórház vezetőségének felkérése hogy jobban figyeljen a falakon belül a kismamákkal, babákkal, orvosokkal és bábákkal történő emberséges bánásmódra, nem elég ha süket fülekre talál, de küzdünk.....

 


Vendég

#20

2014-06-30 07:43

Mélységesen felháborít amit az orvosok csinálnak (tisztelet a kivételnek). Ahol én élek van néhány, aki olyan hangnemet enged meg magának amit még egy háziorvostól sem fogad el az ember, de főleg nem egy nőgyógyásztól. Az ember egyébként sem mutogatja szívesen magát egy idegennek, de még ha bunkó is akkor végképp megalázva érzi magát.Főleg az idősebbek akiknek még nagyobb a szégyenérzetük. Az ilyenek matt nem szülnek a nők szívesen kórházban. Azt gondolom előbb a bunkó orvosokat kellene kirúgni, s akkor kevesebben akarnának otthon szülni.
Az otthonszülés csak egy tükör az orvostársadalomnak, amiben nem azt látja amit szeretne. Ezért inkább az otthonszülést gáncsolják ahol csak lehet, ahelyett hogy magukat tennék szebbé.
ma

#21 Re: Re: Válasz

2014-06-30 08:04

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Kedves Doktornő!

Pártatlanul két megjegyzés:

Egyetemet végzett? A legjobb két b (érdemes wordbe megírni egy ilyen hosszú kommentet, majd bemásolni)

Sajnálom, hogy az orvosi szakma betegnek nevezi a várandós és szülő anyákat :(. Szerintem ez a beteg.

névvel:

Major Attila


Vendég

#22

2014-06-30 08:26

Szörnyű, hogy egy ilyen szakembert, csak így az utcára lehet rakni.
Remélem lesz olyan okos intézmény, aki azonnal lecsap rá és felveszi a dolgozói közé!

Vendég

#23 Re: Re: Válasz

2014-06-30 08:38

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Tisztelt dr. Urbán Márta!

Igenis van különbség orvos és orvos, és szülésznő és szülésznő között. Nem kellene, de sajnos van.

Nem önöknél, hanem egy másik kórházban szültem. Az én szülésznőm egyenes bunkó volt, a szomszéd szobában lévő jött át néha ránk nézni, puszta jószándékból. Nem terhelném a negítív élményemmel, de egy orvos vagy szüllésznő emberségétől is sok függ És tessék elhinni sok van aki embernek sem nézi a kismamákat. Csakm kiszedi a gyereket, jöjjön a hálapénz és kész. Ez a szomorú valóság.

Azért fontos a szülésznő a kismamákna, mert nem hemzsegnek a hozzá hasonlók a szakma terén, csak akadnak.

NEm ismerem Önt nem is akakrom minősíteni, csak remélni tudom, hogy a megértő, jószándékú és nem a pénzéhes kategóriába tartozik.

Tisztelettel:

Nagy Klementina

édesanya


Vendég

#24

2014-06-30 08:43

Melyik orvos(ok)nal lehet "termeszetes" modon szulni a Szt. Imreben (tovabbra is)?

#25

2014-06-30 08:52

#20: -

Ezt biztos egy "hozzáértő" orvos írta. Gyenge próbálkozás! Akik Gabival szültek a Sz.Imre Kórházban biztos vagyok benne, hogy az orvosukkal is elégedettek voltak.