ZÁRJÁK BE A MAROSVÁSÁRHELYI VEGYI KOMBINÁTOT!

A Marosvásárhely határában működő vegyi kombinát évtizedek óta mérgezi és tartja rettegésben a teljes megye lakosságát. Egészségkárosító hatása megrövidített vagy végérvényesen elragadott emberéletekben mérhető. Idő kérdése volt, hogy mikor következik be újra a mostani robbanáshoz (2021. július 7.) hasonló baleset, s csak örülhetünk, hogy nem történt még nagyobb katasztrófa.

Az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi és Maros megyei szervezetei már megalakulásuktól kezdve azon az állásponton voltak, hogy a kombinát működését felül kell vizsgálni, hiszen meggyőződésünk, hogy semmilyen profit nem ellensúlyozhatja biztonságunk és az emberéletek veszélyeztetését!

A Néppárt továbbra is ragaszkodik korábban megfogalmazott álláspontjához, s elvárjuk, hogy a város vezetői konkrét lépéseket tegyenek a kombinát, mint időzített bomba mihamarabbi hatástalanítása érdekében!

Ugyanakkor kötelességünknek érezzük a lakosság ezzel összhangban lévő akaratának felmutatását, ezért online és papír alapú aláírásgyűjtésbe kezdünk a vegyi kombinát bezárásáért!

Ily módon is világossá kell tegyük a döntéshozók számára, hogy Marosvásárhely és Maros megye lakói nem kívánnak egy folyamatos életveszélyt jelentő gyár szomszédságában élni!

Erdélyi Magyar Néppárt    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Erdélyi Magyar Néppárt petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.