Vonattal a városközpontba!

Petíció azért, hogy a Budapest- Kunszentmiklós-Tass menetrend szerinti, ingázókat szállító elővárosi vasútvonal a mostani Kőbánya-Kispest végállomás helyett a Keleti Pályaudvarra érkezzen.

Ma a déli peremkerületek (Soroksár, Pesterzsébet) és a Dél-Pest megyei települések (Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony, Délegyháza) Budapest városközponttal történő összeköttetése az egyik legfontosabb problémája a régiónak.

Egyik kötöttpályás közlekedési eszköz - sem a HÉV, sem a vasút, sem a villamos - nem képes alternatívát nyújtani a személygépkocsival történő közlekedésnek, ezért az itt élő, munkába és iskolába járók az agglomeráció adottsága miatt szeretnék a vasúti közlekedés előnyeit kihasználni, megfelelő körülmények között. Ezt csak úgy lehet elérni, hogy ha biztosítják a lakosoknak a kényelmes és gyors utazást, hogy a vonat ne hatalmas kerülővel a város másik szélére vigye el őket, ahonnan 20-25 perc a városközpont, hanem a centrumba.

Munkahelyek, iskolák kerülnének közösségi közlekedéssel elérhető közelségbe, a Duna-menti települések és peremkerületek útjain csökkenhetne a személyautó forgalom, csökkentve ezzel a balesetveszélyt, környezetszennyezést és az útfelújítások költségét, javulna az életminőség.

Elsősorban Soroksár, Dunaharaszti, Dunavarsány és Pesterzsébet számára lenne fontos, hogy ez a vonat bemenjen a Keleti-pályaudvarra, de fontos az egész országnak is, ugyanis enélkül a tassi elővárosi vasútvonal kihasználatlan és rosszul működik.

Mindezek figyelembevételével kérjük a kormány, a főváros és a MÁV képviselőit, hogy ezt az évek óta halogatott problémát haladéktalanul megoldani szíveskedjék.

Pesterzsébet, Soroksár, Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony és Délegyháza lakói

Az aláírással engedélyezem Mach Péter, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.