Vendéglátós tanulók kizsákmányolásának eltörlése !

Nos mint ahogy a cím említi a vendéglátós tanulókat konkrétan kizsákmányolják és rettentően alacsony bérért , fiatalkori szabadidejükből hatalmasat leharapva dolgoztatják . Egy havi munkáért a gyakorlati helyeken mindössze 19000 forinttól maximum 23000 forintig terjedő összeget kapnak azok a diákok akiknek iskola és gyakorlati munkahely mellett elmegy majdnem minden szabadidejük ezért esélyük sincs még egy munkát elvállalni jobb anyagi helyzetet remélve . Sőt mitöbb , nyáron is dolgozniuk kell , ugyanennyi pénzért . Természetesen ezt a munkát lehet élvezni hisz rengeteget tanul az ember , de a kesernyés szájíz akkor is mély benyomást kelt bennünk tanulókban , hogy ennyi gürizésért -hajtásért az elvárt összeg töredékét kapjuk .

Tegyük fel , van egy 16éves lány aki szakácsnak tanúl , két kistestvére van és az anyja neveli őket . Esélye sincs besegíteni az anyagiakban vagy legalább önmagát ellátni !

Ezen kell Magyarországnak változtatni , nem holmi stadionokat felhúzni vagy köztereket felújítani !

A minimum elvárt ősszeg 50.000 forint mely ígyis csekély de legalább a jelenlegi helyzetnél fényévekkel jobb és tisztességesebb.

Minden gyakornok nevében köszönjük ,hogy elolvasta !

Farkas Rezső Krisztián    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével