Változást akarunk az állatvédelemben!

Sokan el sem tudják képzelni, hogy Magyarország néhány megyéjében, milyen áldatlan állapotok vannak, nem csak az embereknek, de az állatoknak is.A legdrámaibb helyzet Borsod, Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben van, napi szinten a kidobott, kikötött, elhagyott,bántalmazott állat és még hosszan sorolhatnám.

Csak nagyon röviden és tömören a legfontosabbakat, amiken változtatni kellene:

1./ A Btk büntetési tételei állatkínzás esetén nagyon enyhék, szigorítani kellene azon is és a bírói szemléleten is, mert nem szolgálja a jog célját, a prevenciót.

2/ Létre kellene hozni egy Országos Állatrendőrséget, akik bejelentés alapján el tudnak járni minden olyan esetben, ahol az állatok sérelmére követnek el törvénysértést és az állatvédők tehetetlenek.

3./ Nagyon szigorúan és következetesen el kellene járni és meg kellene büntetni a szaporítókat, akik egyrészt tetézik a bajt, mert még több szerencsétlen menhelyi kutya nem kap esélyt, másrészt a kutyák csempészésével, teljesen lejáratják Magyarország jó hírét.

4./Be kellene vezetni és megkövetelni az ebadót.

5./ Az iszonyatos túlszaporulatra tekintettel, elő kellene írni a kötelező ivartalanítást vagy az állatorvos ivartalanítását hatósági árra kellene átállítani. Ma az ivartalanítás Magyarországon nagyon sok helyen megfizethetetlen.

6./ Nagyon szigorúan meg kellene követelni, hogy aki segélyből él, nincs kerítése és a kutyái oltatlanok, chippeletlenek NE TARTHASSON KUTYÁT.

7./ A harci kutyák tartását engedélyhez kellene kötni vagy magas adót kivetni, hogy csak annak lehessen aki komolyan is tartja. Lásd, NÉMETORSZÁG

8./ A gyepmesteri telepeket az államnak kell üzemeltetni, mert amennyiben üzleti alapon működik, az nagyon sok kutya halálát jelenti, mert a cél nem a mentés, hanem a profitszerzés.

9./ A gyepmesteri telepeken, a 54 nap utáni altatást meg kell szüntetni.

10./ A meglévő menhelyek szabályos, törvényes, EU által szabályozott működését rendszeresen ellenőrizni kell, mert sok a visszaélés.

11./ Sokkal konkrétabban le kellene szabályozni az állattartással kapcsolatos feltételeket,

12./ Nagyon célszerű lenne egy német, holland tapasztalatcsere, mert nem kellene kitalálnunk, hanem át kellene vennünk, a már külföldön kialakult jól bevált gyakorlatokat.

Mindezek csak a legfontosabb irányelvek, melyek nagyon komoly kimunkálást igényelnek, de muszály tenni sürgősen valamit, mert Európa közepén, a 21. században, szégyen ahogy az állatainkkal bánunk.

Ma Magyarországon rengeteg - felmérések alapján 400 ezer - a kóbor és a nagyon rossz körülmények között tartott kutya, a menhelyeken-gyepmesteri telepeken 10 ezer szenvedő állatról már nem is beszélve. 

Ma itthon 3-400 az állatvédő szervezetek száma, de a helyzet még így sem megoldott, mert se pénz, se hely, se gazdásítási lehetősége nincs. Rengeteg embert megérintenek különösen a kutyákkal, macskákkal történő drámák. A legutolsó, 2016.02.20-ai állatvédelmi tüntetésen végeláthatatlan mennyiségű ember állt ki az állatok jogaikért, de sajnálatos módon ez senkit nem érdekelt, nem lett foganatja.

Mi állatvédők nagyon szeretnénk már egy olyan rendszert ahol az állatok is európai módon tudnának élni és nem folyna a facebookból napi szinten a vérük.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Dr. Rózsa Andrásné petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )