Vaddisznómentes Balatonalmádiért

Malacka1.pngBalatonalmádi Önkormányzatához fordulunk azzal a kéréssel, hogy az alábbi ügyben megoldás szülessék.
Egyre több település lakott területein és zártkerti övezeteiben jelennek meg tömegesen a vaddisznók. Vaddisznó generációk szoktak a lakott területekre, ahol könnyedén szerezhetnek élelmet a kommunális szemétből és a kertekből. Egyre többen tapasztaljuk, hogy az állatok gyümölcsfáinkat, szőlőinket letördelik, a facsemetéket elpusztítják, a szőlőtermést elfogyasztják, a kerteket, a kerítéseket megrongálják. Az utcákon szürkületkor és sötétedéskor megjelennek, esetenként kutyákat és embereket kergetnek meg. Ez az állapot se a vaddisznóknak nem jó (egészségtelen táplálék, a túlszaporodás miatti járványok), sem az embereknek. Sokan próbáltunk segítséget kérni különféle hatóságoktól, legtöbben kudarcot vallottunk. Ez a probléma több hatóság és szervezet együttes kompetenciájának segítségével, közös cselekvéssel oldható meg. Mi, a petíció aláírói, szeretnénk, ha Balatonalmádi Önkormányzata, a vadgazdálkodásért felelős hatóságok, a személy és vagyonbiztonság megóvásáért felelős rendőri szervek és a vadásztársaságok szakértelmüket és lehetőségeiket latba vetve, megvizsgálva azt, hogy hazánkban és a környező, vaddisznó lakta országokban milyen megoldások vannak, közösen kidolgoznának és megvalósítanának olyan módszereket, amikkel biztosítható, hogy a vaddisznók eredeti élőhelyükön találják meg az életteret és ne történjen személyi sérülés, ne érje bántódás házi kedvenceinket, a kertek tulajdonosainak munkája ne váljon semmivé egy egy éjszaka alatt és a kerteket ne rongálják rendszeresen kisebb-nagyobb vaddisznó kondák. Amennyiben egyetért, aláírásával járuljon hozzá a petíció sikeréhez. Ha tudomása van olyan esetről, ahol vaddisznó általi fenyegetés, sérülés vagy károkozás történt, kérjük röviden írja le kommentben.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bujtás Barbara petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...