Új Polgári Perrendtartás hatályon kivül helyezése

Tisztességes, fegyveregyenlőséggel megáldott Polgári Perrendtartást !

Helyezzék hatályon kívül az új Pp-t !

Nyilvános Petíció

az Igazságügyi Minisztériumhoz, az Országos Bírói Tanácshoz

Alulírott polgárok kérjük, hogy helyezzék hatályon kívül 2018.06.30-ával a szegényellenes, kisügyvéd-ellenes, középosztálybeli ill. hátrányos helyzetű fogyasztói csoportokhoz tartozó felek tömegeit sújtó, a tisztességes eljárást akadályozó, a bíróságok mindenhatóságát erősítő, önkényes döntéseket, a hatékony igazsághoz jutást megnehezítő eljárásokat generáló új Polgári Perrendtartást, a 2016. évi CXXX. törvényt.

Követeljük, hogy az Igazságügyi Minisztérium törvényjavaslatban kezdeményezze az Országgyűlés előtt az új Pp. hatályon kívül helyezését és az 1952. évi III. törvény (a régi Pp.) ismételt hatályba léptetését 2018.06.30-ával, végül hogy alkosson új Polgári Perrendtartást és valós állami jogsegélyről szóló jogszabályt széles társadalmi vita után 2020. január 1-i hatállyal.

A Pp. Mindannyiunké !

Mindezekre tekintettel alulírottak azonnali, érdemi a jogalkotás szintjén megjelenő lépéseket várunk legfeljebb néhány hetes májusi egyeztetést követően az Igazságügyi Minisztériumtól.

Kérjük a megújult Országos Bírói Tanácsot, hogy vegye napirendre és foglaljon állást petíciónkról. Az OBT nem csak a bíráké, hanem a népé is.

Követeléseinket az egyeztetésre, mérlegelésre szolgáló rövid türelmi időszak ideje alatt is sokféle módon népszerűsítjük.

2018 márciusa

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.