Követeljük a szegényeket sújtó tranzakciós adó visszavonását!

Követeljük a szegényeket megkárosító tranzakciós adó visszavonását!

Pénzügyi rezsicsökkentést!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Fist.svg/150px-Fist.svg.pngA kormány javaslatára elfogadott tranzakciós adó emelése a legnagyobb kárt nem a bankoknak vagy a pénzüket külföldre menekítő milliárdosoknak okozza.

A nyugdíjasok, a közalkalmazottak, a diákok, a kisvállalkozók, szinte mindenki a bankszámlájára kapja jövedelmét, a közüzemi díjakat, a törlesztő részleteket banki átutalással fizetik.

Szakértők szerint egy átlagos jövedelmű család akár évi 18 ezer forintot is veszíthet az új rendelkezés miatt.

Tiltakozunk, hogy ismét a legszegényebbek kárára próbálja beszedni a kormány a helyenként pazarló kiadásaihoz szükséges pénzt.

Követeljük, hogy vonják vissza a tranzakciós adó emeléséről szóló döntést, és szociális alapon tárgyalják azt újra!

Az Európai Baloldal azokat a spekulatív tranzakciókat adóztatná meg (Tobin-adó), amelyek óriási károkat okoznak a gazdaságoknak és érdemtelenül gazdagítják a nagytőkéseket. A bankszektor valódi megadóztatásához szükség van az extraprofitjuk maximalizálására is. Az ebből szerzett összegeket a hazai szociális nyomor felszámolására, munkahelyteremtésre, tisztességes bérekre, nyugdíjakra és a diákok támogatására kell költeni.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/581093828601496/

Európai Baloldal Barátai