Tiszta zsidó közéletet!

1. Átlátható, érték központú, nyitott szakmai képviseletet

2. Gondozott temetőket, a gyászolókat ne fosszák ki a temetés fiktív költségeire hivatkozva!

3. Együttműködést, stratégiai párbeszédet, valamint szakmai és anyagi támogatást a zsidó civil és ifjúsági szervezeteknek

4. Átlátható és adekvát kárpótlási pénzeket. A kevés, még élő túlélőnek nyújtson valódi segítséget a Hitközség!

5. Színvonalas zsidó oktatást! A rabbiképző és a zsidó gimnázium egykor hírnevéhez méltó, modern oktatást, nemzetközi hírű zsidó és világi képzést!

6. A zsinagógák legyenek ismét nyüzsgő közösségi terek!

7. Valódi közösségfejlesztést!  Vonzó, színvonalas zsidó közbeszédet!

8. Az inadekvát, értelmetlen Holokauszt megemlékezések helyett a teljes társadalom felé fordulva az oktatáson keresztül, szakmai parterekkel forduljunk a valódi emlékezés és emlékeztetés felé.

9. Vizsgálják át az elmúlt 20 év összes mazsihiszes vezetőjének vagyongyarapodását, valamint minden jelentős szerződést és beruházást!

10. Neveljünk egy valódi zsidó értékeken és modern közösségfejlesztési programon alapuló rendszerben egy új zsidó generációt, akik vezetőiktől nem csak a bűntényeket, politikai mutyit és saját gazdasági gyarapodásuk és túlélésük biztosítását látják. A következő generáció zsidó identitása ne tudatlan sértettségen és alaptalan félelmeken alapuljon, hanem az Íráson, a szabadságon, a színes és plurális közösségi élet tapasztalatán!

 

 


Tiszta Zsidó Közéletet    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook