Tiltakozzunk a katás vállakozásokat sújtó büntetőadó ellen!

A kata szabályait jelentősen megváltoztatja egy már elfogadott törvényjavaslat. 40 százalékos büntetőadóval sújtják jövő januártól azokat a kisadózó vállalkozásokat, amelyek egy partnernek 3 millió forintnál többet számláznak egy évben.

Mennyi pluszterhet jelent a büntetőadó? Tegyük fel, hogy a katásnak volt eddig egy partnertől évi 10 millió forint bevétele, ami után befizetett évi 600 ezer forint kataadót. Ha januártól a 3 millió forint feletti részre 40 százalékos büntetőadó sújtja, akkor jövőre a 7 millió forint bevétel után 2,8 millió forint büntetőadót kell fizetnie. És mivel ez nem mentesíti az alól, hogy a havi 50 ezer forint kataadót továbbra is megfizesse, összességében a jelenlegi 600 ezer forint helyett 3,4 millió forintra növekszik az adóterhelése, ami kis híján hatszoros (5,67-szeres) adóemelést jelent.

Felhívjuk minden jóérzésű honfitársunkat, legyen az érintett, vagy aki szolidaritását akarja kifejezni, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz!

Tiltakozzunk és reméljük együtt, hogy a kormány enyhít a szigorításokon, mint például az internetadó kapcsán tette!

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Simon petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...