TILTAKOZUNK A TÖRÖK-MAGYAR MAARIF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MEGNYITÁSA ELLEN A JÓZSEF ATTILA LAKÓTELEPEN!

73930811-800x533.jpg

A fővárosi kormányhivatal engedélyt adott arra, hogy a török–magyar Maarif Általános Iskola és Gimnázium a volt ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola helyén működjön majd. A török eredetű magániskola megnyitásáról sem az Önkormányzat, sem a József Attila lakótelep lakossága nem kapott tájékoztatást. Így azt sem tudják, hogy pontosan milyen pénzből finanszírozzák az iskolát, és hogy jelenthet-e biztonsági kockázatot az iskola működése, ahogyan azt sem, a padsorokban kizárólag török, vagy más származású diákok is tanulhatnak-e, valamint, hogy a muszlim vallási nevelés szerepet kap-e az intézményben, és ha igen, ez együtt jár-e például mecsetépítéssel.

Ezúton kérjük a Ferencvárosi Önkormányzat vezetését, hogy szervezzen meg az illetékes szervek részvételével egy fórumot, ahol a lakosságot részletesen tájékoztatják a fent nevezett iskola megnyitásának körülményeiről. Egyúttal tiltakozásunkat fejezzük ki, hogy a Maarif Általános Iskola és Gimnázium a József Attila lakótelepen működjön!

Jancsó Andrea, önkormányzati képviselő    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Jancsó Andrea, önkormányzati képviselő, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.