Tiltakozunk a Szuperkupa-döntő ellen! Zártkapus eseményt követelünk!

Az Orbán-rendszer és az UEFA a járvány eddig nem látott hazai felfutásának idején tervezi megtartani a Szuperkupa-döntőt 2020. szeptember 24-én. A kormányzat foci-mániája eddig közpénz milliárdokba került, de most már az emberéleteket, az emberek egészségét is kockáztatják. Ez hozzáállás elfogadhatatlan, felelőtlen és járványügyi szempontból nem csak a Magyarországon élő emberek, de egész Európa tekintetében is óriási kockázatokat hordoz. Több ezer külföldi szurkoló fogadása akkor sem elfogadható, ha állítólag tesztelik őket!

A kormányzat következetlenségét mutatja, hogy egyik napon határzárat vezet be, a másikon pedig azt a külföldi sportolók miatt oldja fel.

Magyarországon is belobbant a járvány második hulláma. Tíz nappal a tervezett esemény előtt csaknem ezer új fertőzöttet regisztráltak, nagy részüket éppen Budapesten.

Ilyen körülmények között követeljük a magyar kormánytól és az UEFA vezetőitől, hogy rendeljék el a zártkapus mérkőzést, ne kockáztassák egy újabb járványügyi hullám kialakulását.

Kérünk mindenkit, hogy írják alá a petíciót, és adják tovább ismerőseiknek is!

Antal Attila

Vajnai Attila

Az aláírással engedélyezem Vajnai Attila, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.