Tiltakozás az új svábhegyi lakópark felépítése ellen

Az egykori Svábhegyi Szanatórium területén a tulajdonos 120 lakásos lakóparkot, ahhoz pedig 240 parkolóhelyes mélygarázst építtetne fel.

A Budapest tüdejeként is említett Budai hegységben található telek kiemelt vízvédelmet élvez. Az említett telek jelentős része zöldterület, fával borított. A beruházás elkerülhetetlenné teszi a fakivágásokat, a csökkenő fák száma miatt még porosabbá válhat a környék. A jelenlegi tájkép és talajviszonyok jelentős megváltozása várható.

A Google műholdja alapján a terület jelenleg így néz ki felülről:A_terület_jelenleg2.PNG

A beruházást követően pedig így festene:
55857729_2343356579017084_7820711700247609344_n2.jpg

Az építési munkák hosszú hónapokra, akár évekig jelentős zajt és porszennyezést okozhatnak. A munkagépek használata a környékbeli utak minőségének jelentős romlásához fog vezetni. Legalább a kivitelezés ideje alatt a terület mellett tapasztalható hulladéklerakási gondok tovább súlyosbodhatnak.

A lakópark felépítését követően jelentősen megnövekedne az autóforgalom az amúgy is túlterhelt Istenhegyi úton, az egyetlen jelentős városközpontba vezető úton, a környéken lokális dugók kialakulása várható. Az új lakók igényeinek és a már itt lakók igényeinek kiszolgálására jelentős közlekedési, oktatási és szolgáltatási fejlesztésekre, kapacitásbővítésre lenne szükség. Ezek elmaradása élhetetlenné teszi a környéket.

Ha Ön is szeretné, hogy a környék élhető maradjon, biztosítva legyen a friss levegő, ne alakuljon ki közlekedési káosz, úgy a jelen petíció aláírásával tiltakozhat a beruházás miatt.

Ne romboljuk tovább Budapest tüdejét, ahogy teszik a Normafa Kapuja projekt esetében és számos budai beruházás kapcsán!

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Baranyai Dénes petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...