Tiltakozás az Alaptörvény 7. módosítása ellen

TILTAKOZÓ NYILATKOZAT   Jelen nyilatkozat aláírói tiltakoznak az Alaptörvény újabb, 7. módosítása ellen. Megítélésünk szerint a T/332. számú javaslat 4. cikke a gyülekezési szabadságot korlátozza, a 6-7. cikkek pedig a független bíráskodást, a hatalmi ágak szétválasztásának elvét támadják. Ezek az alapelvek a polgári demokráciák hosszú küzdelem árán kivívott megkérdőjelezhetetlen értékei, és a szakszervezetek, egyesületek és valamennyi állampolgár működésében, életében olyan garanciális elemek, amelyek képesek ellensúlyozni a mindenkori végrehajtó hatalom túlzó befolyását. A nyilatkozatot elfogadó szakszervezetek felszólítják a Magyarországon található (OVSZ) valamennyi további szakszervezetet, a civil szférában tevékenykedőket és a teljes magyar közvéleményt, hogy csatlakozzanak a tiltakozáshoz, és a következő napokban a demokráciákban elfogadott minden eszközzel küzdjenek az Alaptörvény szükségtelen és veszélyes módosítása ellen.    

A PDSZ kezdeményezéséhez csatlakozó szakszervezetek és civil szervezetek:  

Miskolci Autóbusz és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete (MAVÉSZ) Magyar Műsorszóró Dolgozók Szakszervezete (MMDSZ) Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete (SZETESZ) Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) Teherfuvarozók Európai Szakszervezete (TESZ) Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete (ÉMFSZ) Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Oktatási Vezetők Szakszervezete (OVSZ) Autonóm Területi Szakszervezet (ATESZ), Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

Hálózat a Tanszabadságért (HAT),  Hívatlanul Hálózat, Tanítanék Mozgalom

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Komjáthy Anna PDSZ petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...