Tiltakozás az Alaptörvény 7. módosítása ellen

TILTAKOZÓ NYILATKOZAT   Jelen nyilatkozat aláírói tiltakoznak az Alaptörvény újabb, 7. módosítása ellen. Megítélésünk szerint a T/332. számú javaslat 4. cikke a gyülekezési szabadságot korlátozza, a 6-7. cikkek pedig a független bíráskodást, a hatalmi ágak szétválasztásának elvét támadják. Ezek az alapelvek a polgári demokráciák hosszú küzdelem árán kivívott megkérdőjelezhetetlen értékei, és a szakszervezetek, egyesületek és valamennyi állampolgár működésében, életében olyan garanciális elemek, amelyek képesek ellensúlyozni a mindenkori végrehajtó hatalom túlzó befolyását. A nyilatkozatot elfogadó szakszervezetek felszólítják a Magyarországon található (OVSZ) valamennyi további szakszervezetet, a civil szférában tevékenykedőket és a teljes magyar közvéleményt, hogy csatlakozzanak a tiltakozáshoz, és a következő napokban a demokráciákban elfogadott minden eszközzel küzdjenek az Alaptörvény szükségtelen és veszélyes módosítása ellen.

A PDSZ kezdeményezéséhez csatlakozó szakszervezetek és civil szervezetek:

Miskolci Autóbusz és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete (MAVÉSZ) Magyar Műsorszóró Dolgozók Szakszervezete (MMDSZ) Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete (SZETESZ) Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) Teherfuvarozók Európai Szakszervezete (TESZ) Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete (ÉMFSZ) Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Oktatási Vezetők Szakszervezete (OVSZ) Autonóm Területi Szakszervezet (ATESZ), Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

Hálózat a Tanszabadságért (HAT),  Hívatlanul Hálózat, Tanítanék Mozgalom

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.