Tiltakozás a kutyák kitiltása ellen a kőbányai parkokból!

Nem lehet kutyát sétáltatni júniustól Budapesten, a tizedik kerületi parkokban. A helyi önkormányzat megszavazott ugyanis egy rendeletet, amely szerint csak a kutyafuttatókban lehetnek az állatok, pórázzal sem lehet őket sétáltatni a parkokban. A bírság akár kétszázezer forint is lehet.

Az önkormányzat rendelete szerint júniustól a parkokban nem szabad kutyát sétáltatni, csak a kijelölt útvonalakon és a kutyafuttatókban. Egy tiltólista is van azokról a parkokról, ahová tilos lesz bevenni a négylábúakat. Összesen kilencet soroltak fel, ezek között van egyebek mellett a Gépmadár park, a Szent László tér, az Újhegy park és a Rottenbiller park.

A szigorításra az indoklásra azért volt szükség, mert voltak „olyan magatartások”, amelyek zavarták a lakosságot – konkrétumot ezekről nem tudni.

Az aláírással engedélyezem Egresits Ferenc, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.