Tiltakozás a kisoroszi szigetcsúcs turisztikai nagyberuházása ellen

Szigetcsucs_2021_07_007__1.jpgKöveteljük, hogy az illetékes felügyeleti hatóság lépjen fel a tervezett természetkárosító nagyberuházás ellen a természetvédelmi törvények maradéktalan betartatásával. Követeljük, hogy a vízitúrázók békés, csendes, különleges nomád tábora ne alakuljon át természetpusztító turisztikai nagyüzemmé.

dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úrnak

- Törvénytelennek tartjuk, ha a Natura 2000 jelzésű, kiemelten védett területekre konténereket, lakókocsis parkolóhelyeket és más építményeket, tereptárgyakat telepítenek.

- Követeljük, hogy a Natura 2000 jelzésű területek lakókocsi-telepítési tilalmát az önkormányzat maradéktalanul és azonnali hatállyal tartassa be! Elvárjuk, hogy a felettes hatóság éljen törvényességi felügyeleti jogával a jelenlegi üzemeltetési gyakorlat esetében is.

- Követeljük a környezeti hatásvizsgálat kiterjesztését az erdei táborozóhely lakókocsis kempinggé alakításának teljes folyamatára!

 - Követeljük, hogy a szigetcsúcsi sporttelep zajos buliknak helyet adó „gyepes rendezvénytérré” történt átminősítését azonnali hatállyal vonják vissza!

- Követeljük, hogy az illetékes hatóság és az önkormányzat biztosítsa, hogy a sporttelep és környéke védett területén ne legyen lehetséges autós parkolóhelyek spontán és tömeges elfoglalása!

- Javasoljuk, hogy a kisoroszi ófalu főutcáját a hétvégeken a járhatatlanságig terhelő autós forgalom és parkolás szabályozása érdekében a falu vezetése haladéktalanul intézkedjen.

- Követeljük, hogy minden eddigi, a szigetcsúcsot érintő beruházási tervet, bérleti szerződést és érvényes környezeti hatástanulmányt könnyen elérhető helyen azonnal tegyék nyilvánosan elérhetővé, különös tekintettel a szigetcsúcs üzemeltetéséről 10 évre megkötött szerződésre.

 

Kisoroszi SzigetvédőkSzigetcsucs_2021_07_006_.jpg

 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Kisoroszi Szigetvédők láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...