Tiltakozás a Familia és a Várad folyóirat megszüntetése ellen

Alulírottak döbbenten értesültünk arról, hogy a Bihar megyei tanács megszüntetné a Familia és a Várad című folyóiratot, illetve a Bihar Megyei Könyvtár egyik részlegévé változtatná őket. Tiltakozunk ez ellen a döntés ellen, hiszen a két lap nemcsak Bihar megyében, hanem az egész romániai kultúrában jelentős szerepet tölt be, s mindkettőnek intelligens, művelt és nyitott munkatársai vannak.

De még ha nem is ilyenek lennének, akkor is felmerül a kérdés: ugyan minek megszüntetni őket éppen most, a világjárvány idején? Két olyan intézményről van szó, melyek költségvetése nem csillagászati összeget jelent, sőt, amelyek teljesítették azt az összeget, amit tervezett bevételükként előírtak a számukra.

Kérjük a Bihar megyei tanácsot, változtassa meg ebbéli szándékát.

Tisztelettel:

Az aláírók

Péter DEMÉNY, scriitor    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Péter DEMÉNY, scriitor, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.