Tiltakozás a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak kirúgása ellen

Alulírottak, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öregdiákjai megdöbbenésünket és felháborodásunk fejezzük ki, mert a pénteki napon több tanárt elbocsájtottak a Gimnázium kötelékéből, mivel jogos elégedetlenségük miatt két alkalommal éltek a polgári engedetlenség lehetőségével.

Egyértelmű számunkra, hogy a Hatalom megfélemlíti a magyar pedagógus társadalmat is, és nem riad vissza azoktól a retorzióktól sem, amelyek megosztják társadalmunkat, és folyamatos félelmet generálnak valamennyi munkavállalóval szemben, akik nyilvánosan fejezik ki elégedetlenségüket.

Egy szabad és demokratikus országban mindenkinek jogában áll „civil módra” kifejezni nemtetszését . Ezt tették azok a tanárok, akik bátran kiállnak valamennyi magyar pedagógus nevében, és tiltakoznak a közoktatatás ellehetetlenítése, a tankönyvek uniformizálása, az oktatási szabadság korlátozása, a kötelező óraszám drasztikus emelése, a pedagógus- életpályamodell kivéreztetése ellen. Bátorságuk, egyéni példamutatásuk őszinte elismerést érdemel.

A regnáló hatalom azonban úgy véli, hogy megfélemlítéssel, a leendő tanári szakokon tanuló diákokból is „bólogató jánosokat” képes „kitermelni”. Tudjuk, hogy évek óta egyre kevesebben jelentkeznek tanár szakra, és még kevesebb a frissen végzett munkába álló pedagógusok száma. A szakma siralmas állapotát most avval „erősítik”, hogy demonstrálják, mit is érdemel az, aki „kilóg a sorból”.

Követeljük, hogy a közoktatásért is felelős belügyminiszter azonnali hatállyal utasítsa a tankerületben dolgozó alárendeltjeit a szégyenteljes döntés visszavonására.

1962-1966. B osztály volt tanulói    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom 1962-1966. B osztály volt tanulói petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...