Távolítsák el a felesleges műanyag kesztyűket az Aldiban!

Az Aldiban, a Sparban és több boltban is a pékáru részlegnél a megszokott fém csipeszt műanyag kesztyűre cserélték, ami egyrészt teljesen felesleges, másrészt hihetetlenül környezetszennyező.

A műanyag kesztyű ugyanis csak azt a célt szolgálja, hogy azzal vegyük ki a zsemléket és a pereceket a rekeszükből. Egy átlagos ember körülbelül 5-10 másodpercig használja, majd landol is a kukában, a pékáru pedig egy másik, hagyományos műanyag zacskóban kerül elhelyezésre. A kesztyű teljes mértékben felesleges, hiszen a műanyag zacskóval (amit szintén jó lenne lecserélni papírra) is ki lehet szedni a zsemlét, perecet, stb, ha az ember bele dugja a kezét, és azzal fogja meg a zsemléket.

Jelenleg a környezetvédelemnél nincsen fontosabb és égetőbb problémája a világnak, és minden egyes "aprónak tűnő" lépés számít! A szívószálak eltörlése is, az egyszerhasználatos műanyagok kitiltása is, az is, ha viszünk magunkkal vásárláskor saját textil, vagy egyéb többször használatos szatyrot. És bizony az is, ha a boltok nem forgalmaznak ilyen teljesen értelmetlen és környezetszennyező dolgokat.

A mai világban nem tehetjük meg, hogy nem gondolunk a környezetre, nem gondolunk tetteink következményére. Amikor minden nap egész állatfajok sodródnak a kihalás szélére, olyan magas a szén-dioxid tartalom a levegőben, amilyen eddig még sosem volt, és amíg milliók halnak meg minden évben a légszennyezés és a szemét miatt, amíg pusztul a vízi élővilág, addig egy ember, de egy áruház sem engedheti meg magának, hogy ilyen felelőtlen legyen!

Only if we understand, can we care. Only if we care, we will help. Only if we help, we shall be saved. -Jane Goodall

muanyag.jpg

Az aláírással felhatalmazom Baróthy Borbála petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.