Védjük meg nagyváradi kulturális intézményeink függetlenségét! Legyen nemzeti színházi státusa a Szigligeti Színháznak és a Mária Királyné Színháznak!

[HU] Támogassuk aláírásunkkal a nagyváradi kulturális intézmények önállóságát, valamint a nagyváradi Szigligeti Színház és a Mária Királyné Színház nemzeti színházi státuszának megállapítását és minisztériumi fenntartásúvá válását! 

Nagyváradi kulturális intézményeink önállósága megkérdőjelezhetetlen érték. A nagyváradi színházak biztonságos finanszírozását úgy látjuk megoldhatónak, ha azok közvetlenül a központi költségvetésből jutnak forráshoz, vagyis nemzeti színházi státuszt kapnak és minisztériumi fenntartásúvá válnak. Ennek érdekében aláírásgyűjtésbe kezdünk, az összegyűlt kézjegyeket pedig eljuttatjuk a döntéshozókhoz. 

Kezdeményezésünk pártok fölött áll, így azt bárki jószívvel támogathatja. A szervezet- és pártlogó-mentes aláírásgyűjtő íveken két dolgot kérünk: Nagyvárad két színháza maradjon önálló intézmény, s kapják meg a nemzeti színházi státuszt, ezáltal pedig váljanak minisztériumi fenntartásúvá. 

Védjük meg nagyváradi kulturális intézményeinket!

 

[RO]  Să sprijinim prin semnăturile noastre independenţa instituţiilor culturale din Oradea, respectiv ridicarea la rang de teatru naţional a Teatrului Regina Maria şi a Teatrului Szigligeti, precum şi finanţarea lor de către Ministerul Culturii!  

Independenţa instituţiilor noastre culturale orădene reprezintă o valoare incontestabilă. Considerăm că finanţarea sigură a teatrelor orădene este fezabilă prin subvenţionarea nemijlocită a acestora din bugetul central; cu alte cuvinte, prin ridicarea ambelor instituţii la rang de teatru naţional şi finanţarea lor de către Ministerul Culturii. În vederea înfăptuirii acestui deziderat, demarăm o strângere de semnături şi ne asumăm sarcina transmiterii semnăturilor colectate factorilor de decizie competenţi.  

Iniţiativa noastră nu are caracter partinic; astfel oricine o poate susţine din inimă. Prin formularul de colectare a semnăturilor pe care nu va fi imprimat nici numele, nici simbolul electoral al vreunei formaţiuni politice, solicităm două lucruri: păstrarea independenţei instituţionale a celor două trupe teatrale orădene şi acordarea statutului de teatru naţional acestora pentru ca ele să fie finanţate de către Ministerul Culturii.  

Să apărăm instituţiile noastre culturale orădene!   


Erdélyi Magyar Néppárt    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Erdélyi Magyar Néppárt petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...