Szolidaritás a Kúria Bírósággal és a gyöngyöspatai roma gyerekekkel.

Alulírott magyar állampolgárok a leghatározottabban tiltakozunk és visszautasítjuk Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesz más politikusainak a független magyar bíróság, nevezetesen, a Kúria Bíróság befolyásolására és nyomás alá helyezésére tett kísérletét.

A gyöngyöspatai iskolai elkülönítés mentén hozott bírósági döntés -amely jóvátételre, kártérítés megfizetésére kötelezte a károkozókat- mentén  a végső döntést a Kúria majd csak tavasszal mondja ki. Azonban a miniszterelnök és párt/frakció társai már "értékelték" a II. fokú döntést, ezzel megszegve azt az elvárást, hogy folyamatba lévő bírósági ügybe ne avatkozzon bele a politika. Ez a bírói függetlenség és autonómia súlyos megsértése, amely elfogadhatatlan.

Szintén teljeskörű szolidaritásunkról biztosítjuk a gyöngyöspatai cigány gyerekeket, akik ellen most a kormány hadat visel. Visszataszítónak tartjuk, hogy felnőtt, erős, hatalommal rendelkező politikusok nem az iskolai elkülönítés ellen emelnek szót, hanem az igazságukért bátran kiálló gyerekek ellen lépnek fel, haszonleső ingyen pénzre áhitozóknak beállítva őket. Elfogadhatatlan számunkra, hogy Magyarországon bármely gyermek a politika játékszere/eszköze/céltáblája legyen! Megdöbbentő számunkra, hogy az elkülönítetten oktatott cigány gyerekek szenvedései, megaláztatásai és hátrányai jottányit sem számítanak a megszólaló és a roma közösség ellen retorikai hadjáratot viselő fideszes politikusoknak.

Végezetül szolidaritásunkat fejezzük ki a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes/sérelmet szenvedett gyeremekeket, és családjaikat képviselő ügyvédek és a CFCF szervezet mellett, amely a rutinszerű Sorosozás céltáblájává vált.

Idetartozunk Egyesület - Setét Jenő    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Idetartozunk Egyesület - Setét Jenő, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.