Nem kellene meghalniuk a becsapdázásra ítélt szentesi galamboknak és fiókáiknak!

A szentesi civil állatvédők, madármentők, a Hortobágyi Madárkórház Szentes -és vidékének önkéntesei kérésére, Déri Jánosnak - a  Hortobágyi Madárkórház alapítójának és vezetőjének  - Szentes Polgármesterével folytatott tárgyalása ,s a számára tett javaslatai alapján, VAN, LEHETNE TÖBB HUMÁNUS MEGOLDÁSA IS A SZENTESI  -   ÉS  MÁS MAGYARORSZÁGI TELEPÜLÉSEK  - BEFOGÁSRA ÉS HALÁLRA ÍTÉLT VÁROSI GALAMBJAI  ÜGYÉNEK.

E madaraknak, akik nem kártékonyak, a természet részeként épp úgy joguk van az élethez,  mint más  vadon-,  vagy az ember közelében élő társaiknak!


KÉRÜNK MINDEN - A TERMÉSZET RÉSZÉT KÉPEZŐ TEREMTMÉNY ÉLETÉT TISZTELŐ, ÉSSZEL ÉS SZÍVVEL EGYARÁNT GONDOLKODÓ  - EMBERT, HOGY ALÁÍRÁSÁVAL  JÁRULJON HOZZÁ A PETÍCIÓBAN MEGFOGALMAZOTT ÁLLÁSFOGLALÁSHOZ, MELLYEL E MADARAK TÁVOLTARTÁSÁNAK, SZAPORODÁSUK MEGAKADÁLYOZÁSÁNAK - BEVÁLT ÉS MŰKÖDŐ -  HUMÁNUS MÓDJAIT, LEHETŐSÉGEIT TÁMOGATJUK ÉS KÉRJÜK, NEM CSAK VÁROSUNKBAN, HANEM MAGYARORSZÁG VALAMENNYI TELEPÜLÉSÉN.


Önkormányzatunk a - madarak befogására kiírt pályázatára legkedvezőbb ajánlatot adó  - vállalkozóval a napokban aláírta azt  a szerződést, amelynek értelmében áprilisban , A KÖLTÉSI IDŐSZAKNAK MÁR TELJÉBEN, megkezdik , a már jelenleg is költő , fiókáikat etető parlagi galambok csapdákkal való befogását. A galambok levágásra , szén- dioxiddal való tömeges elgázosításra, illetve solymászok ragadozó madaraival történő levadásztatásra lennének ítélve, ahogyan ez több más magyarországi városban is megtörtént. Elhagyott,fel nem lelhető  fiókáik pedig lassú, kegyetlen éhhalálra.

A Hortobágyi Madárkórház vezetője több alternatív galambriasztó, őket távoltartó megoldásra tett sikertelen javaslata után , azt is felajánlotta Szentes Polgármesterének, hogy a Madárkórház a befogott valamennyi parlagi galambot átvenné ,elszállítaná . Azokat  állatvédő, a galambokat szívesen befogadó madarászok nagy területeken fekvő, zárt röpdéiben helyezné el ( erre már többen is jelentkeztek ), hogy ne tudjanak városunkba visszarepülni. Valamint azt is, hogy a becsapdázás miatt árván maradt ,elhagyott ,látható helyeken lévő fészkekben lévő, és felkutatható fiókákat önkéntesek segítségével felnevelnék.


Polgármesterünk  - a Madárkórház igazgatójával, Dr. Déri Jánossal folytatott személyes tárgyaláson  -  nem adott  igéretet  alternatív megoldások elfogadására, de Déri Doktor Úr  - kérésére - megkapta a legkedvezőbb ajánlatot adó vállakozó elérhetőségét.Így lett   remény  további tárgyalásokra.

 E lehetőség  megteremtését  köszönjük Szirbik Imre Polgármester Úrnak , valamint az ezt kérelmező Dr. Déri Jánosnak! 

 

Dr. Déri Jánosnak a befogó céggel ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATTAL folytatott tárgyalásai eredményeképpen, ÍGÉRETET KAPTUNK ARRA, hogy a becsapdázott madarakat nem irtják ki, hanem azokat átadják a befogadásukra jelentkezett madármentőknek, madarászoknak. 

Sőt, ÍGÉRET VAN ARRA IS, hogy  padlások, vagyis fészkelőhelyek megnyitásával próbálják a madarakat ,ott lerakott tojásaikkal,kikelt fiókáikkal együtt befogni.

A látható helyeken fészkelő madarak fiókáinak életét önkéntesek segítségével próbáljuk megmenteni.

Csak remélni tudjuk, hogy fiókáikat  távolabb , vagy rejtett zugokban nevelő, etető madarak nem esnek a csapdák áldozatául!

TISZTELETTEL KÖSZÖNJÜK MINDEZT DR. DÉRI JÁNOSNAK, A HORTOBÁGYI MADÁRKÓRHÁZ IGAZGATÓJÁNAK,AKI A TÁRGYALÁSOKAT SZEMÉLYESEN, VALAMINT LEVELEK, TELEFONBESZÉLGETÉSEK ÚTJÁN ,időt, fáradságot nem kímélve lefolytatta, s a madarak mentésében továbbra is folyamatosan részt vesz, AKI HITVALLÁSA SZERINT IS , NEM  PUSZTÁN MADARAKAT MENT ( verebet épp úgy, mint galambot  vagy sast ! ) , HANEM ÉLETEKET!

VALAMINT KÖSZÖNJÜK POLGÁRMESTERÜNKNEK, SZIRBIK IMRÉNEK,AZ ÖNKORMÁNYZATNAK ÉS A BEFOGÓ CÉGNEK  A TOVÁBBI EGYÜTTMŰKÖDÉSRE TETT ÍGÉRETÉT!!

szentesi civil állatvédők, madármentők, a Hortobágyi Madárkórház Szentes- és környékének madármentői, önkéntesei,  a Columba Országos Madárvédő Egyesület és a Hortobágyi Madárkórház támogatásával ,azért fordulunk a szentesi, vidéki, Magyarországon vagy másutt élő emberekhez, mert valamennyien bármikor szembesülhetünk saját településünkön ugyan ezzel a problémával.

Köszönjük Mindenkinek, aki a parlagi galambok életének meghagyásával szeretné városunk és más magyarországi városok központjait, utcáit, tereit, épületeit tisztábbnak látni, és további elszaporodásukat, távoltartásukat nem kiirtásukkal, hanem más ,bevált és működő, riasztó, távoltartó, szaporodásukat megakadályozó, vagy hormonális fogamzásgátlásukat engedélyező MÓDSZEREK IDŐBEN TÖRTÉNŐ ALKALMAZÁSÁVAL TARTJA HUMÁNUSNAK s ezt aláírásával is megerősíti!

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook