Pók utcai fasor 96 fájának 2022 április 26-i kivágása elleni tiltakozás

Kedves óbudaiak, kedves természetkedvelő, -védő emberek!

A petícióval idáig sikerült megakadályozni, hogy mind a 96 fát kivágják április 26-án, amikor mégis nekiálltak a csonkolásnak.

Az MME április 26 bejárása utáni tájékoztatása szerint az egyik végén megkezdték a csonkolást és az ifjítási munkákat.A területen dolgozó favizsgáló vállalkozóval egyeztettek. Elmondása szerint az eredeti kivágások helyett most csak az életveszélyes részéket vágják majd le. A fák felmérése folyamatos, a szakvélemény leadása után dolgozhatnak a munkások.

Két fa esetében tapasztaltak fészkelést, egyik esetben széncinege járt be egy odúba, illetve nagy fakopáncs pár költése feltételezhető egy másik fán. Ezt jelezték a favizsgáló szakembernek, aki rögzítette az adatot.
Ennek ismeretében reméljük, hogy ezeket a fákat csak kis mértékben csonkítják, és a madarak kibírják majd ezt a zavarást.

A hivatalos levelezés mellett ilyen formában is tiltakozzunk a Pók utcai fasor 96 fáinak csonkolása, kivágása ellen, amely ellentétes a 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény  7.2. Kivágási tilalomra vonatkozó előírásával: Fát, bokrot és sövényt a március 1. és augusztus 31. közötti költési és fiókanevelési időszakban nem lehet kivágni.! Óbuda főkertésze, dr Kerényi-Nagy Viktor nem hozta nyilvánosságra a favizsgálati adatlapokat, így - valószínűleg - ezek nem is léteznek. 

Ezeket továbbra is várjuk!

Ne hagyjuk, hogy visszafordíthatatlan kárt okozzanak a környezetünknek! Ne hagyjuk, hogy tönkretegyék a madarak, rovarok, növények élőhelyét! Ne hagyjuk, hogy egy tarra vágott pusztaságban, árnyat adó fák fájó hiányában, holdbéli tájon kelljen legyalogolnunk, lebicikliznünk a Római-partra!

Amennyiben egyetért a petícióval, kérem, hogy aláírásával is támogassa a tiltakozást.

Felszólítjuk a fővárosi és óbudai önkormányzatot ( Karácsony Gergely főpolgármestert és Dr Kiss László polgármestert), az országgyűlési képviselőket, így Szabó Tímeát és Tordai Bencét, az óbudai és fővárosi jegyzőket, valamit Óbuda-Békásmegyer főkertészét és a fővárosi főtájépítészt, hogy

a./ azonnal állítsák le a FAKIVÁGÁST
b./ a fa tulajdonosától - kezelőjétől független, tételes - FA SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYT..
c./ amíg ez nem áll rendelkezésre, addig minden beavatkozás TÖRVÉNYTELEN 
d./  A fasorok jövőjét illetően széleskörű, átlátható egyeztetést követelünk!

Köszönettel:

Bejárás délben - Mottónk: "Egy délben esetleg ráérő nyugdíjas vagy kísértet még új szemüveggel sem pótolja a favizsgálati lapot." Óbudai Arthur Koestler-Bivalyos és Kemény Lajos VillaClub, minden kanálban van lé, az a baj

A petíció marad, még nem érte el a célját, azaz nem állnak rendelkezésre a fadiagnosztikai adatlapok és nem zárult le a hivatalos vizsgálat. A tarvágást sikerült megakadályozni 2022 április 26-án a tiltott időszakban, a madarak költési, fiókanevelési időszakában, de csonkolták a fákat, szükségtelen szenvedésnek téve ki őket és lakóikat. 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Vég Adrienn petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...