Pók utcai fasor 96 fájának 2022 április 26-i kivágása elleni tiltakozás

Kedves óbudaiak, kedves természetkedvelő, -védő emberek!

A petícióval idáig sikerült megakadályozni, hogy mind a 96 fát kivágják április 26-án, amikor mégis nekiálltak a csonkolásnak.

Az MME április 26 bejárása utáni tájékoztatása szerint az egyik végén megkezdték a csonkolást és az ifjítási munkákat.A területen dolgozó favizsgáló vállalkozóval egyeztettek. Elmondása szerint az eredeti kivágások helyett most csak az életveszélyes részéket vágják majd le. A fák felmérése folyamatos, a szakvélemény leadása után dolgozhatnak a munkások.

Két fa esetében tapasztaltak fészkelést, egyik esetben széncinege járt be egy odúba, illetve nagy fakopáncs pár költése feltételezhető egy másik fán. Ezt jelezték a favizsgáló szakembernek, aki rögzítette az adatot.
Ennek ismeretében reméljük, hogy ezeket a fákat csak kis mértékben csonkítják, és a madarak kibírják majd ezt a zavarást.

A hivatalos levelezés mellett ilyen formában is tiltakozzunk a Pók utcai fasor 96 fáinak csonkolása, kivágása ellen, amely ellentétes a 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény  7.2. Kivágási tilalomra vonatkozó előírásával: Fát, bokrot és sövényt a március 1. és augusztus 31. közötti költési és fiókanevelési időszakban nem lehet kivágni.! Óbuda főkertésze, dr Kerényi-Nagy Viktor nem hozta nyilvánosságra a favizsgálati adatlapokat, így - valószínűleg - ezek nem is léteznek. 

Ezeket továbbra is várjuk!

Ne hagyjuk, hogy visszafordíthatatlan kárt okozzanak a környezetünknek! Ne hagyjuk, hogy tönkretegyék a madarak, rovarok, növények élőhelyét! Ne hagyjuk, hogy egy tarra vágott pusztaságban, árnyat adó fák fájó hiányában, holdbéli tájon kelljen legyalogolnunk, lebicikliznünk a Római-partra!

Amennyiben egyetért a petícióval, kérem, hogy aláírásával is támogassa a tiltakozást.

Felszólítjuk a fővárosi és óbudai önkormányzatot ( Karácsony Gergely főpolgármestert és Dr Kiss László polgármestert), az országgyűlési képviselőket, így Szabó Tímeát és Tordai Bencét, az óbudai és fővárosi jegyzőket, valamit Óbuda-Békásmegyer főkertészét és a fővárosi főtájépítészt, hogy

a./ azonnal állítsák le a FAKIVÁGÁST
b./ a fa tulajdonosától - kezelőjétől független, tételes - FA SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYT..
c./ amíg ez nem áll rendelkezésre, addig minden beavatkozás TÖRVÉNYTELEN 
d./  A fasorok jövőjét illetően széleskörű, átlátható egyeztetést követelünk!

Köszönettel:

Bejárás délben - Mottónk: "Egy délben esetleg ráérő nyugdíjas vagy kísértet még új szemüveggel sem pótolja a favizsgálati lapot." Óbudai Arthur Koestler-Bivalyos és Kemény Lajos VillaClub, minden kanálban van lé, az a baj

A petíció marad, még nem érte el a célját, azaz nem állnak rendelkezésre a fadiagnosztikai adatlapok és nem zárult le a hivatalos vizsgálat. A tarvágást sikerült megakadályozni 2022 április 26-án a tiltott időszakban, a madarak költési, fiókanevelési időszakában, de csonkolták a fákat, szükségtelen szenvedésnek téve ki őket és lakóikat. 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Vég Adrienn láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...