Petició,hogy a Ceglédi kosárlabda csarnok ne a Várkonyi István Általános Iskola udvarán épüljön.

A hatalmas 5200 m2-es, 800 fősre tervezett csarnok, mely néhány 10 m-re épülne a 150 lakást tartalmazó épületsortól, egy leendő újabb zajforrás. Leszűkítené, a lakásoktól elvenné a légteret. Ezzel sérülne az itt lakók egészséges, élhető környezethez való joga, mely alapvető emberi jog.

Meglévő, működő oktatási intézmény területére kívánnák felépíteni a kosárlabdacsarnokot, ezzel drasztikusan lecsökkentenék a diákok játszó-, pihenő területét, pedig ennek méretére is kötelezően betartandó országos szabályozás van. Az iskolai labdajátékok és az általános testnevelés céljára – magyar szabvány szerint – legalább egy szabadtéri sportpálya kell, ezt kívánják megszüntetni. A kötelezően szabadtéri nem helyettesíthető fedettel, így álságos dolog hivatkozni a mindennapos testnevelés létfontosságára.
– Elfogadhatatlan, hogy a meglévő, kialakult lakóövezetben a lakók megkérdezése nélkül, az itt élő családok feje felett ilyen döntéseket hoznak.

Az aláírással felhatalmazom Tünde Szikszai petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.