Petíció Halász János igazgató úr nyugdíjazása ellen

Marekné dr. Pintér Aranka Elnök Asszony

A Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola Szülői Szervezete kéréssel fordul Önhöz.

Gyermekeinktől mély megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy iskolánk 21 éve elismert igazgatójának – aki 5 évre szóló pályázatának első évét tölti – nem támogatja továbbfoglalkoztatását.

A szülői értekezleten személyesen is megkaptuk a tájékoztatást a történtekről.

Iskolánk és gyermekeink jövőjét féltjük, hiszen Igazgató úr személye garancia arra, hogy az ország egyetlen repülős szakembert képző intézménye megfelelő szakmai szinten képezze erre a fontos és egyedülálló területre a jövő szakembereit.

Halász János, mint elismert repülőgép-mérnök országos és nemzetközi kapcsolatokkal és elismeréssel rendelkezik, ezeket mindig az iskola és a tanulók érdekeiért, a belföldi és a külföldi szakmai gyakorlatok szervezéséért, a repülés jövőjéért használta fel.

Tudása nemzeti vagyonnak számít, melynek elherdálása történik akkor, – véleményünk szerint - ha most nem folytathatja igazgatói munkáját. Súlyos veszteség a repülős és a pedagógiai szakmának egyaránt.

A fentiek figyelembe vételével kérjük, gondolja át újra döntését és támogassa Halász János igazgató úr továbbfoglalkoztatását.

Budapest, 2013. május 21.

 


Feketéné Győri Gabriella    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével