Petíció Balázs József hódmezővásárhelyi tankerületi igazgató mellett

A diákokkal már megint ki foglalkozik? Kit érdekel már megint az, hogy ők mit gondolnak?

Hódmezővásárhelyen nincs olyan középiskolás diák, aki ne tudná, hogy Balázs Józsi (mert egyedüli vezetőként tegezőviszonyban áll a diákokkal, akik az életét jelentik) milyen segítőkész, hogy ő az, aki az oktatást ténylegesen diákközpontúvá tette. A tanulók hétfő reggel öt órától vasárnap este tizenegyig kereshették, ha akármilyen problémái merültek fel a diáknak. A diákok még akkor is kereshették, ha valamilyen jogtalanság érte őket és Balázs Józsi kivizsgálta az eseteket. Amennyiben az adott esetben a diák jogai ténylegesen sérültek, akkor Józsi felvilágosítást tartott a pedagógusnak, de ha nem történt jogtalanság, akkor a diák kapott felvilágosítást. Kiemelkedő szerepet játszott az oktatás színvonala is, ezért számos fejlesztést eszközölt az intézményein belül, példának okáért a szentesi Horváth Mihály Gimnázium médiatagozatán a diákok kérésére a stúdiót milliókkal támogatta, emellett pedig a videókészítéshez szükséges dróneszköz vásárlásában is segített.

Szigorú, következetes és humanista, ha lehet néhány szóval jellemezni a fenntartói mentalitását. Mindenkihez volt egy jó, egy támogató szava. Nagyon sokat tett a vásárhelyi diákság szellemi és kulturális fejlődéséért, az elejétől kezdve segített azon városi diákszínjátszó kör megalakításában, amely olyan vásárhelyi középiskolás diákoknak szól, akik szeretik a színjátszást és kiemelkednek benne. Minden szabadságot megadott a diákoknak, bármikor fordulhattak hozzá bármilyen tanácsért, bármilyen problémakörben.

A diákok pályaorientációját is szem előtt tartotta, amikor megtudta, hogy van igény a vásárhelyi diákságtól, hogy megismerjék az egyetemeket, az egyetemi légkört, segítsen a továbbtanulásban, a szakmai fejlődésben.  Szinte a diákok gondolataiban és vágyaiban olvasva felvette a kapcsolatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával és 40 emberre nyílt napot szerveztek. A Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatot alakított ki, hogy megkönnyítse a továbbtanulást.

Nincs hozzá hasonlítható ember szakmailag és emberileg sem, kiemelkedik a szakmájában lévők közül. Volt diákja szavával élve ő volt az, aki az öltönyösök között is ember volt. A vásárhelyi diákság most veszítette el az égiszét, mentorát, példaképét, ezért kérünk minden kedves olyan diákot, szülőt, ismerőst, tankerületi igazgatót, intézményvezetőt, pedagógust, akik számára kiemelt a színvonalas, minőségi, diákközpontú, emberi oktatás biztosítása, és fontos, hogy munkájukat kizárólag azok ítélhessék meg, akik ismerik is azt, és nem a média befolyása alatt kívánnak rettegni, hogy mikor fog velük is előfordulni az, ami Balázs Józsival történt meg. Számítunk azokra, akik ismerik Balázs Józsi személyiségét, hozzáállását és temperamentumát, hogy legalább ezen petíció aláírásával hálálják meg azt a sok segítséget, amelyet a diákságnak nyújtott.

Balázs Józsit támogató fiatalok közössége    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Balázs Józsit támogató fiatalok közössége petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.