Petìció a ràbakecöli lakos ellen, aki àllatait "nem megfelelően" tartja!A hatósàgok ellen,akik nem ismerik el,ez màr az àllatkìnzàs kategóriàja!ELÈG VOLT!!

A következő eset,ami mellett nem mehetünk el szó nèlkül!A Bottyàn Equus ló és kutya otthon Facebook kiìràsa mindent összefoglalt! Nem kèrdès,hogy mellèjük kell àllnunk és tenni valamit!

https://www.facebook.com/217792244897472/posts/3189454307731236/

IMG_20190813_000436.jpgIMG_20190813_000422.jpg"Minden napra egy mese... vagy inkább tragikomédia...

Hosszú lesz, de kérjük figyelmesen olvassátok végig!

Egyszerűen nem találunk néha szavakat arra, hogy azok a hatóságok, akik hatékony kulcsfigurái lehetnének egy-egy állatkínzásos eset gyors, jogkövető és az állatok érdekeit szem előtt tartó lezárásának, milyen döbbenetes módon arrogáns, nyíltan provokatív és teljességgel inkompetens akadályát jelentik a szenvedések megszüntetésének.
A lovak, akiket a képeken láthattok, egy rábakecöli lakos állatai. Pokoli körülmények vannak, az állatok állapota magáért beszél, de az egész környezetben hemzsegnek a patkányok, elviselhetetlen a bűz.

Lakossági bejelentés alapján 2 hete hatósági szemle volt a területen. Az azt megelőző napon egy ló elhullott a területen. Állapota alapján például éhen halt, persze ez csak gonosz feltételezés részünkről, a tetem másnapra, azaz a szemle idejére eltűnt, nem volt tehát boncolás.A szemlén megállapították, hogy semmi sincs rendben, ámde Dr. Hetényi Péter, a szemlét végző hatósági állatorvos a jegyzőkönyvbe biggyesztett egy mondatot: "A helyszíni szemle alapján kijelenthető hogy az állatkínzás esete nem áll fenn".
Namost ezzel a mondattal több probléma is van. Az egyik, hogy a jegyzőkönyben - nagyon helyesen - taglalva lett, hogy milyen állatvédelmi szempontok sérültek.
A másik probléma, hogy a doktor úr ezzel túllépte a saját hatáskörét, ugyanis egy hatósági állatorvos NEM JOGOSULT a vélemény ilyen jellegű formálására, nem ő hivatott eldönteni ezt a kérdést.

Ez a mondat csupán arra a volt alkalmas, hogy se a jegyző ne tudjon könnyedén elindítani első fokú állatvédelmi hatóságként egy közigazgatási eljárást, és hogy a rendőrség is azt tudja mondani, hogy nem indít állatkínzás miatt büntetőeljárást, hiszen az állatorvos ezt mondta. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy egyik szervnek sincs szüksége a hatósági állatorvoshoz ahhoz, hogy saját hatáskörben eljárjon, de ez mégis kéz a kézben jár, hiszen senki sem akar magának problémát.

Tegnap éjjel megkaptuk a jegyzőkönyet és a hírt: újabb csontsovány ló pusztult el a területen.
A jegyzőkönyv elolvasása után a mai napon felhívtuk Hetényi doktort, és igen érdekes beszélgetést folytattunk vele, idéznék belőle egy rövid részletet.

- Bár az állatvédelmi és állatjóléti előírások nem teljesülnek, állatkínzás nem történt.
- Doktor úr, akkor ön hogyan definiálná az állatok éheztetését, ha ez ön szerint nem állatkínzás?
- Hölgyem, ezek az állatok nincsenek éheztetve, csak nem kapnak takarmányt.

Igen, jól olvastátok. Erre nincsenek szavak, a józan ész gondolom nyaralni ment egy messzi, távoli országba és nem retúrjegyet vett.

Ezek után felvettük a kapcsolatot a megyei főállatorvossal, aki ugyan nyaralt, de a helyettese megpróbálta rendezni ezt a szürreális helyzetet. A csornai járási főállatorvos, Dr. Kapovics Ignác folytatott le ma egy újabb hatósági szemlét, szintén a helyi jegyző és a rendőrök jelenlétében. Igen gyorsan végeztek, egy óra alatt lezavarták az egészet. Mi már igen sok hatósági szemlén vettünk részt, de ilyen gyorsat még sosem láttunk. A szemle eredményéről semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, ez alól a doktor úr elzárkózott, mondván semmi közünk hozzá, de vegyük tudomásul, hogy az ügyfele (jól olvastátok: ügyfele!!!!) szereti a lovakat, a szemle alatt is simogatta és etetgette őket, mutatott is takarmányt, másfél zsák kukoricát (!!!!), nincs állatkínzás.

Ez elfogadhatatlannak tartjuk. A mai nap folyamán felvettük a kapcsolatot a felettesekkel, akik megígérték, hogy ellenőrizni fogják az eljárást, várjuk az eredményt. Nem és nem akarjuk elhinni azt, ami a szemünk előtt zajlik. Ebben az országban mindenkinek elmegy a józan esze?

Kérünk Titeket, hogy adjatok hangot a felháborodásotoknak, ha Ti is azt érzitek, hogy a hatóságok maszatolós, inkompetens hozzáállásából ELÉG VOLT! Minden napra jut már egy-egy kirívó állatkínzás, felelősségrevonás semmi, csak a végtelen fellebbezgetések, panaszok, levélírások. Álljatok az állatvédő szervezetek mellé, mutassátok meg, hogy mindenkit felháborítanak ezek az esetek! Írjatok emailt, telefonáljatok, mondjátok el, hogy hatékony, jogkövető fellépést követel minden állatszerető ember, mert ebből, ami ebben az országban folyik az állatokkal, ELÉG VOLT!

Egyvalamit szeretnék kihangsúlyozni a végén: a helyi jegyző hozzáállása egyelőre példaértékű, ebben az egész méltánytalan és vérlázító helyzetben ő az egyetlen, aki nem vak és látja, hogy mi folyik ezen az állattartó helyen. Sajnos az ő keze is meg van kötve részben, de hisszük, hogy élni fog a jog adta lehetőségekkel és elsőfokú állatvédelmi hatóságként példaértékűen és határozottan le fogja tudni zárni ezt az ügyet. Mi mindenben segítségére leszünk, ha ez szükséges.

Bár az állatvédelem helyzete kétségbeejtő jelenleg az országban, nagyon reméljük, hogy több állatnak nem kell nyomorúságosan elpusztulnia ezen a telepen csak azért, mert az illetékesek szerint ez igy teljesen rendben van..."

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Zimmer Dóra, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook